شناسهٔ خبر: 51923051 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: پارس نیوز | لینک خبر

پیوند موفقیت آمیز قلب خوک به انسان

جراحان آمریکایی برای نخستین بار در جهان، توانستند قلب یک خوک را به انسان پیوند بزنند.

صاحب‌خبر -

پیوند قلب جایگزینی قلب بیمار یا آسیب دیده شخص با قلب سالم اهدا کننده است. اهدا کننده شخصی است که فوت کرده و خانواده اش با اهدای اعضای بدن عزیزانشان موافقت کرده اند. پیوند قلب در بیش از چهار دهه، از زمان انجام اولین پیوند قلب انسان در سال ۱۹۶۷، از یک عمل آزمایشی به یک درمان اثبات شده برای بیماری پیشرفته قلب تغییر کرده است. هر ساله بیش از ۲۰۰۰ پیوند قلب در ایالات متحده انجام می شود؛ و در صورتی که قلب‌های اهدایی بیشتر در دسترس باشند، هر ساله بیش از هزاران نفر از پیوند قلب بهره‌مند خواهند شد.

پیوند قلب

مردی آمریکایی نخستین فرد در جهان که توانسته یک قلب را با پیوند از یک خوک که اصلاح ژنتیکی شده بود، دریافت کند.

پزشکان می‌گویند این مرد ۵۷ ساله که «دیوید بنت» (David Bennett) نام دارد، سه روز پس از گذشت این عمل هفت ساعته، اکنون وضعیت خوبی دارد.

بر پایه این گزارش، این پیوند، آخرین شانس این مرد ۵۷ ساله برای زندگی بود؛ هر چند هنوز نیز مشخص نیست وی بتواند با این پیوند مدت زمان زیادی زنده باشد یا خیر. او پیش از این عمل جراحی گفته بود: "من یا می‌میرم و یا این پیوند انجام خواهد شد. من می‌دانم این تیری در تاریکی است؛ اما آخرین فرصت من است."

پزشکان مرکز پزشکی دانشگاه مریلند برای آن که بتوانند چنین عملی را انجام دهند، مجوز ویژه‌ای را از سازمان غذا و داروی آمریکا با این استدلال که در صورتی که چنین اقدامی انجام نشود، این فرد خواهد مرد، دریافت کرده بودند.

یکی از بنیانگذاران برنامه پیوند قلب دانشگاه مریلند در این خصوص گفت: "برای تیم پزشکی که این پیوند را انجام داده، این نقطه اوج سال‌ها تحقیق است که می‌تواند زندگی‌ها را در سراسر جهان تغییر دهد."

یکی از جراحان نیز در این خصوص گفت: "این عمل جراحی، جهان را یک قدم به حل بحران کمبود عضو نزدیک‌تر می‌کند."

بنابر آمار‌های رسمی، روزانه ۱۷ نفر در آمریکا در انتظار برای پیوند، جان خود را از دست می‌دهند و در فهرست افراد منتظر پیوند در این کشور، نام بیش از ۱۰۰ هزار نفر وجود دارد.

آقای بنت روز قبل از جراحی گفت: من یا باید این پیوند را انجام دهم یا جان خود را از دست می‌دهم. من می‌خواهم زنده بمانم. اگرچه این تیری در تاریکی است اما آخرین شانس من است.

او که چندین ماه اخیر را بستری بوده است گفت: من مشتاق خارج شدن از تخت و بهبود هستم.

سازمان غذا و دارو ایالات متحده آمریکا مجوز اضطراری این جراحی را در شب سال نو داد. این مجوز زمانی داده می‌شود که یک محصول پزشکی تجربی که در این مورد قلب اصلاح ژنتیکی شده خوک بود، تنها گزینه برای بیماری است که با وضعیت پزشکی جدی که زندگی‌اش را تهدید می‌کند، روبه‌رو است. این مجوز با امید به نجات جان بیمار اعطا شد.

"بارتلی پی گریفیت"(Bartley P. Griffith) که این پیوند را انجام داده است می‌گوید: این یک جراحی موفقیت‌آمیز بوده و ما را یک گام به حل بحران کمبود عضو پیوندی نزدیک‌تر کرده است. تعداد کافی اهدا کننده انسانی برای پاسخ به لیست بلند بیماران در صف اهدا وجود ندارد. ما با احتیاط پیش می‌رویم اما خوشبین نیز هستیم که این اولین جراحی در جهان است که گزینه‌ی جدیدی برای بیماران در آینده فراهم خواهد کرد.