به گزارش اقتصادنیوز ، باشگاه خبرنگاران جوان در گزارشی به معرفی این موشکها پرداخته است. این خبرگزاری مینویسد: آخرین روزهای آذرماه امسال بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از برگزاری رزمایشی ۵ روزه با نام پیامبر اعظم (ص) ۱۷ در جنوب کشور خبر داد. پس از برگزاری رزمایش اعلام شد که تجهیزات و تسلیحات بسیاری در آن حضور داشتند و تاکتیکهای مختلفی نیز انجام شد. شلیک موشکهای کروز در چهارمین روز رزمایش از بخشهای مهم این رزمایش است. پنجشنبه دوم دی بود که خبر رسید موشکهای نقطه زن کروز دریایی با برد متوسط به سوی اهداف خود شلیک شدند.
میتوان گفت که شلیک موشکهای نقطهزن کروز دریایی از سکوهای شناوری مهمترین بخش این میدان است که باید به آن توجه کنیم.
این نخستین بار نیست که نیروهای مسلح در رزمایشهای خود از موشکهای کروز استفاده میکنند. پیشتر نیز، ارتش جمهوری اسلامی ایران از حضور موشکهای کروز در رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ ارتش خبر داده بود. ارتش اعلام کرد که موشکهای کروز ایرانی «قادر» و «نصر» در این رزمایش اهدافشان را با موفقیت منهدم کردند.
امیر دریادار سید محمود موسوی سخنگوی این رزمایش مشترک گفت: در این مرحله از رزمایش موشک کروز ایرانی «قادر» با شلیک از سایتهای موشکی تاکتیکی ساحل به دریای نیروی دریایی ارتش در سواحل مکران، شناور هدف در فاصله ۲۰۰ کیلومتری را با موفقیت مورد اصابت قرار داد. همچنین انهدام هدف سطحی با استفاده از موشک کروز بومی «نصر» توسط ناو موشکانداز نیروی دریایی ارتش، از دیگر تمرینها در این مرحله از رزمایش بود.
در بخش دیگری از این رزمایش، موشک کروز دریایی «قدیر» نیز شلیک شد و اهدافش را منهدم کرد. سخنگوی این رزمایش گفت که در این مرحله از رزمایش ناوشکن موشک انداز با شلیک موشک کروز برد بلند ایرانی «قدیر» هدف سطحی خود را در فاصله ۳۰۰ کیلومتری مورد اصابت قرار داده است.
موشک کروز نصر
موشک کروز نصر در دو نوع دریاپایه و هواپایه یکی از موشکهای کروز ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است. این موشک برای نخستین بار در رزمایش وحدت ۸۷ در آبهای خلیج فارس آزمایش شد.
ابعاد: طول ۳/۵ متر و قطر ۰/۲۸ متر.
وزن: ۳۵۰ کیلوگرم در مجموع که ۱۵۰ کیلوگرم از آن به کلاهک جنگی اختصاص دارد.
برد عملیاتی: ۳۵ کیلومتر.
سرعت: ۰/۹ - ۰/۸ ماخ (معادل ۲۷۰ تا ۳۰۰ متر بر ثانیه).
کلاهک: شدید الانفجار با توان نفوذ در بدنه شناورهایی با زره نیمه سنگین.
هدایت: هدایت تلویزیونی و راداری و حسگرهای سختیسنجی.
توان ویژه: توان نابودی شناورهای سه هزار تنی دشمن و قابلیت شلیک از ساحل و انواع شناورها و بالگردها.
مناسب برای: این موشک دفاع ساحلی توانایی عمل به عنوان مکمل پدافند ساحلی در کنار سامانههای توپخانهای را دارد. این ویژگی قدرت منهدم کردن شناورهای نفوذکننده به آبهای ساحلی کشورمان را برای سیستم دفاعی کشورمان ایجاد میکند.
موشک کروز قادر
موشک کروز قادر برای نخستین بار در رژه ۳۱ شهریور سال ۱۳۹۰ رونمایی شد.
ابعاد: ۷۴۰ سانتیمتر طول، ۳۶ سانتیمتر قطر و سرعت ۰.۹ ماخ.
کلاهک: شدید الانفجار (High explosives) با قابلیت نفوذ در زره کشتیها با فیوز تأخیری.
موتور: همان موتور موشک نور با موتور قویتر.
ویژگیها: خلبان خودکار دیجیتال (DAP- digital auto pilot)، قابلیت گریز از سیگنالهای پارازیت، سامانههای جنگ الکترونیک، امکان نصب بر روی هواگردهایی همچون میل۱۷ و جنگندههای اف ۴ و دقت و سرعت بیشتر در انهدام اهداف.
موشک کروز قدیر
این موشک نیز به اعضای خانواده موشکی نور شباهت دارد و به نظر میرسد تنها تفاوت آن افزایش برد آن به حدود ۳۰۰ کیلومتر که این به معنای افزایش بیش از ۱۸۰ کیلومتری در این موشک نسبت به موشکهای نور است. البته سایر ویژگیهای این موشک به موشکهای نور شباهت دارد.
موشک کروز نور
طول موشک: ۶/۳۸ متر.
قطر موشک: ۳۶ سانتیمتر.
پیشرانه: توربوجت با سوخت مایع.
برد عملیاتی: ۱۲۰ کیلومتر.
وزن کلی: ۷۱۵ کیلوگرم.
وزن کلاهک: ۱۷۵ کیلوگرم.
نوع کلاهک: نفوذگر نیمه زرهی شدیدالانفجار (High explosives).
سرعت موشک: ۰.۹ ماخ.
ویژگیهای خاص: پرواز در ارتفاع پایین برای عدم شناسایی، مجهز به رادار بازتابی کوچک، سامانه هدایت با توانایی ضد اغتشاش پذیری قوی، تولید شده در انواع دریاپایه و هواپایه.