شناسهٔ خبر: 51629100 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

هاآرتص: روسيه، چين و ايران مي‌دانند که نظم آمريکايي به پايان رسيده است

صاحب‌خبر -
هاآرتص: روسيه، چين و ايران مي‌دانند که نظم آمريکايي به پايان رسيده است
خبرگزاری آریا-یک روزنامه صهیونیستی در یادداشتی نوشت، روسیه، چین و ایران دریافته‌اند که نظم جهانی آمریکایی به پایان رسیده و رئیس جمهور جدید آمریکا نیز نمی‌تواند آن را احیا کند.
به گزارش خبرگزاری آریا، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» روز دوشنبه در یادداشتی اذعان کرد که روسیه، چین و ایران می‌دانند که نظم جهانی آمریکا به پایان رسیده است.
در این یادداشت آمده است، با در نظر گرفتن گزارش‌های اخیر رسانه‌های غربی درباره تحرکات و استقرار نیروهای روسی در مجاورت مرزهای اوکراین و انتشار خبر بازگشت ده هزار نظامی روس به پایگاه‌ها پس از اجرای رزمایش در این مناطق، «این امر که روسیه در حال تنش‌زدایی تدریجی باشد، قابل پذیرش است».
هاآرتص می‌نویسد: «قطعیتی وجود ندارد که پوتین قصد حمله تمام‌عیار را داشته باشد و او حتی بدون انجام چنین حمله‌ای و صرفاً با در معرض دید قرار دادن نقاط ضعف دولت اوکراین و ائتلاف غربی ناتو که در بیانیه‌های خود به‌طور بی‌شرمانه‌ای صریحاً اعلام کرد به کمک اوکراین نخواهد رفت، به اهداف سیاسی چشم‌گیری دست پیدا کرد».
این یادداشت می‌افزاید:‌ «این دومین باری در سال 2021 بود که روسیه شمار بالایی از نیروهای خود را در مرز اوکراین متمرکز کرد. در ماه آوریل نیز این نیروها بدون شلیک حتی یک گلوله در مرز مستقر شدند و احتمالاً طی هفته‌های آتی نیز اتفاق مشابهی رخ دهد. اما حتی اگر تیپ‌های رزمی روسیه وارد خاک دونباس نشوند، قلب صنعتی اوکراین را هدف قرار ندهند و بندر اصلی اودسا را تصاحب نکنند -کاری که در رزمایش شبیه‌سازی کرده‌اند- رزمایش‌هایی که در این مدت انجام داده‌اند، شکست تلقی نمی‌شود».
هاآرتص در این‌باره توضیح می‌دهد: «پوتین چه قصد حمله به اوکراین را داشته باشد یا نداشته باشد، یقیناً می‌خواهد همسایگانش و دیگر کشورهای جهان این باور را داشته باشند که او قادر است این کار را انجام دهد. با اینکه پوتین مانند هر روس ملی‌گرای دیگری معتقد است که اوکراین یک کشور یا ملت نیست باید بار دیگر بخشی از روسیه باشد. این مسئله بدین معنا نیست که او آماده پذیرفتن خطر انجام اقدامی بسیار پرهزینه‌تر از الحاق کریمه در سال 2014 نیست. چنین اقدامی به بهای آن بستگی دارد. توازن قدرت نظامی بدون شک به سمت روسیه است اما اوکراین نیز به‌شدت مبارزه خواهد کرد».
در ادامه این یادداشت آمده است: «اما پوتین حتی بدون صدور دستور چنین حمله‌ای، تصور مداخله نظامی غرب در اوکراین را منسوخ کرد و به‌طور چشمگیری جایگاه [ولودیمیر زلنسکی] رئیس جمهور اوکراین را تضعیف کرد. او (پوتین) بار دیگر به آنچه باراک اوباما علاقه داشت "نظم قانون محور" بنامد، ضربه وارد کرد».
این روزنامه صهیونیستی می‌افزاید:‌ «این اتفاق در زمان دونالد ترامپ و زمانی که آمریکا هرگونه ظواهر تعهد به "قوانین" را رها کرد نیز رخ داد و اکنون با روی کار آمدن جو بایدن در کاخ سفید نیز همچنان صدق می‌کند. روسیه در به تمسخر گرفتن این قوانین تنها نیست. در صورتی که نیروهای روسیه ظرف هفته‌های آینده دوباره استقرار یابند پوتین چیزی را از دست نداده است. او همین حالا اثبات کرده که می‌تواند زمان و مکان حمله را تعیین کند. در مورد چین کهحریم هوایی و دریایی تایوان را بارها در سال 2021 نقض کرده نیز صدق می‌کند».
این یادداشت می‌افزاید: «شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین دلایل خوبی برای عدم انجام قمار بر روی حمله به جزیره همسایه دارد اما این نکته را به جهانیان گوشزد می‌کند که انجام چنین کاری به او بستگی دارد. تایوانی تا زمانی استقلال خواهند داشت که او اجازه دهد. پیام چین این است که تایوان موجودیتی جدا نبوده و در زمانی که قرض گرفته ادامه حیات دارد و کسی نمی‌تواند در این زمینه کاری کند. مهم نیست رهبران تایوان چه می‌گویند، آمریکای پس از عقب‌نشینی از افغانستان قرار نیست به نفع کشوری دوردست وارد جنگ شود. چنین اتفاقی قطعاً در دوره این رئیس جمهور (بایدن) رخ نخواهد داد».
در این یادداشت آمده است: «با اینکه ایران قدرت جهانی مشابه روسیه و چین را ندارد، امسال تاکتیک‌های مشابهی را در مذاکرات دشوار و کند بر سر بازگشت به توافق هسته‌ای اتخاذ کرده است. در سه سال و نیم گذشته و از زمانی که ترامپ از توافق با ایران خارج شده و تحریم‌های "فشار حداکثری" را اعمال کرده، ایران توانسته ثابت کند (البته کمک روسیه و چین کم نبوده) که می‌تواند در برابر این فشارها مقاومت کرده و هم توان هسته‌ای خود را توسعه دهد و هم نیروهای نیابتی خود در منطقه را تجهیز کند».
هاآرتص می‌نویسد، با روی کار آمدن دولت جدید ایران نگرانی درخصوص امتیازدهی بیش از حد از سوی تهران در مذاکرات از بین رفته و تیم جدید مذاکره کننده قرار نیست هم‌زمان با چرخش سانتریفیوژها، سازشی انجام دهند.
در ادامه یادداشت این روزنامه صهیونیستی آمده است: «ایران نیازی ندارد تمام مسیر را طی کرده و از آستانه هسته‌ای گذر کند. این کشور نیازی ندارد ذخایر اورانیوم خود را در مسیر کاربرد نظامی ادامه دهد. این کشور همین حالا ثابت کرده علی‌رغم تحریم‌ها و همچنین خرابکاری‌ها و ترورهای منتسب به اسرائیل، قادر است به نقطه‌ای برسد که ظرف چند ماه تا چنین قابلیتی فاصله داشته باشد. [ایران] می‌تواند بر روی این آستانه مانور داده و زمان‌بندی آن را تعیین کند. آمریکا قرار نیست آن را متوقف کند و اسرائیل برخلاف ادعاهای متکبرانه برخی رهبران و فرماندهانش احتمالاً ظرفیت کاملی علیه آن ندارد».
هاآرتص در پایان می‌نویسد، اگر هر کسی این توهم را داشت که با ورود رئیس جمهوری به‌جز ترامپ به کاخ سفید،این قوانین (نظم جهانی آمریکا) احیا خواهد شد، سال 2021، سالی بود که غیاب هرگونه قانون دیکته شده از سوی غربی‌ها کاملاً واضح و روشن شد و روسیه، چین و ایران بر این واقعیت اتفاق نظر دارند.
یادداشت این روزنامه صهیونیستی روزی منتشر شده که «علی باقری» مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران و هیأت همراه برای شرکت در دور هشتم مذاکرات ایران و گروه 1+4 وارد وین شده‌اند.
به گزارش فارس، دور هشتم مذاکرات قرار است عصر امروز (دوشنبه) به وقت وین در هتل کوبورگ با برگزاری نشست کمیسیون مشترک برجام آغاز شود.
به گزارش فارس، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه امروز گفت که «در مذاکرات وین سند ژوئن 2020 را کنار گذاشتیم و به سند جدید و مشترکی رسیدیم» و افزود: «باید به نقطه‌ای برسیم که نفت ایران به آسانی و بدون هیچ منعی فروخته شود و پول نفت به صورت ارزی در حساب‌های بانکی ایران وارد شود».
از سوی دیگر، امروز (دوشنبه) «دِیمین هیندز» معاون وزیر کشور انگلیس در امور امنیتی و مرزی در مصاحبه با روزنامه انگلیسی «تلگراف» مدعی شد، روسیه، چین و ایران «به اشکال مختلف» در جاسوسی میدانی، حملات سایبری، آماده‌باش نیروهای نظامی و کمپین‌های انتشار اخبار نادرست علیه لندن «دخیل هستند».
هیندز افزود: «سه کشوری که اشاره کردم، قابلیت‌های فیزیکی انسانی و حضور گسترده‌ای در فضای سایبری دارند که قابل به‌کار گرفتن در مقیاس وسیع هستند».
سخنان هیندز چند روز پس از آن بیان شد که شلیک هم‌زمان موشک‌های بالستیک در رزمایش پیامبر اعظم 17 سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، خشم «لیز تراس» وزیر امور خارجه انگلیس را در پی داشت.

نظر شما