شناسهٔ خبر: 515621 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: بی‌بی‌سی فارسی | لینک خبر

هواپیمای مالزی در اوکراین سقوط کرد

منابع خبری روسیه گزارش داده‌اند که یک فروند هواپیمای متعلق به خطوط هوایی مالزی در اوکراین و در نزدیک مرز روسیه هدف اصابت یک موشک زمین به هوا قرار گرفته و هر ۲۹۵ سرنشین آن کشته شده‌اند. رئیس جمهوری اوکراین این حادثه را یک اقدام تروریستی توصیف کرده است.

صاحب‌خبر -

منابع خبری روسیه گزارش داده‌اند که یک فروند هواپیمای متعلق به خطوط هوایی مالزی در اوکراین و در نزدیک مرز روسیه هدف اصابت یک موشک زمین به هوا قرار گرفته و هر ۲۹۵ سرنشین آن کشته شده‌اند. رئیس جمهوری اوکراین این حادثه را یک اقدام تروریستی توصیف کرده است.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا سقوط این هواپیما را یک "تراژدی وحشتناک" توصیف کرده و گفته است اولویت او این است که مشخص شود آیا شهروندان آمریکایی نیز در میان سرنشینان بوده اند یا خیر.

او در ادامه گفت: "آمریکا حاضر است در زمینه تحقیق درباره آنچه اتفاق افتاده است هر نوع کمکی ارائه دهد."

آقای اوباما همچنین گفت که برای خانواده‌ها و اقوام سرنشینان این هواپیما دعا می‌کنیم.

طبق گزارش‌‍‌ها این هواپیمای مسافربری از نوع بوئینگ ۷۷۷ از آمستردام به مقصد کوالالامپور در حال سفر بود.

هر دو طرف درگیر، جدایی طلبان هوادار روسیه و ارتش اوکراین یکدیگر را مسئول هدف قرار دادن این هواپیما دانسته و می‌گویند که هیچیک از آنها در وقوع این حادثه دست نداشته اند.

بال هواپیما با علامت خطوط هوایی مالزی در نزدیک دهکده گرابوو

اینترفاکس، خبرگزاری رسمی روسیه به نقل از مسئولان هواپیمایی گزارش کرده است این هواپیما ۲۸۰ مسافر و ۱۵ خدمه داشته است که همه آنها کشته شده‌اند.

آقای هراشچنکو مشاور معاون وزارت کشور اوکراین گفته است که هواپیما در ارتفاع ۱۰ هزار متری در حال پرواز بود که هدف اصابت یک موشک زمین به هوا قرار گرفت.

دنیل سندفورد، خبرنگار بی‌بی‌سی در مسکو می‌گوید منطقه‌ای که سقوط هواپیما در آن گزارش شده درست در مرکز منطقه‌ای مابین دونتسک و لوهانسک است که تحت کنترل شورشیان هوادار روسیه است.

وزارت حمل و نقل بریتانیا اعلام کرده است که هواپیماهایی که از قبل به سمت این ناحیه در حال پرواز بودند از سوی مرکز کنترل پرواز دستور گرفته اند که مسیر خود را تغییر دهند و کلیه پروازهای آینده به این سمت نیز لغو شده‌اند.

همچنین خطوط هوایی آلیتالیا، لوفتانزا، ورجین آتلانتیک، ارفرانس و هواپیمایی ترکیش، متعلق به خطوط هوایی ترکیه گفته‌اند که از پرواز در حریم هوایی بر فراز ناحیه شرق اوکراین پرهیز خواهند کرد.

واکنش در روسیه و اوکراین

طبق گزارش اینترفاکس جدایی طلبان هوادار روسیه در دونتسک هرگونه مسئولیت در سقوط این هواپیما را رد کرده‌اند.

سرگی کاوتارادزه، سخنگوی جدایی طلبان به این خبرگزاری گفته است: "این هواپیما از سوی اوکراینی‌ها هدف موشک قرار گرفته است. ما دارای این نوع سیستم‌های دفاع هوایی نیستیم. سیستم های ما توانایی شلیک به فاصله ۱۰ هزار متری را ندارد و برد آنها بین ۳ تا ۴ هزار متر است."

یکی از جدایی‌طلبان هوادار روسیه در محل سقوط هواپیما

اما اولگ بولدیروف، خبرنگار بی‌بی‌سی می گوید که تجهیزات جدایی طلبان نه تنها پیش و پا افتاده نیست بلکه احتمالا پیشرفته تر از تجهیزاتی است که دولت اوکراین در اختیار دارد.

در همین حال خبرگزاری رویترز از سوی مقامات در اوکراین گزارش کرده است که کی یف نیز مسئولیت سقوط این هواپیما را نپذیرفته است.

این خبرگزاری همچنین گزارش کرده است که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با همتای روسی خود، ولادمیر پوتین تلفنی درباره این حادثه صحبت کرده است.

طبق گزارش خبرگزاری روسی 'ریا نووستی' آقای پوتین "از صمیم قلب" به نخست وزیر مالزی بابت سقوط هواپیما تسلیت گفته است.

پترو پوروشنکو، رئیس جمهور اوکراین در بیانیه‌ای گفته است که این سومین اتفاق ناگوار در روزهای اخیر است. قبل از این هواپیمای ای ان-۲۶ و اس یو-۲۵ از سمت مناطق تحت کنترل روسیه هدف قرار گرفتند."

در ادامه این بیانیه آمده است: "نیروهای مسلح اوکراین اهداف هوایی را مورد حمله قرار نداده‎اند."

خبرگزاری اینترفاکس به نقل از آقای پوروشنکو نوشته است که سقوط این هواپیما در اثر یک "اقدام تروریستی" صورت گرفته است.

واکنش در مالزی

نجیب رزاق، نخست وزیر مالزی در صفحه توییر خود نوشته است: "من از گزارش‌های رسیده مبنی بر سقوط این هواپیما شوک شده‌ام. ما تحقیقات در این زمینه را فورا آغاز می‌کنیم."

حشام الدین حسین، وزیر دفاع مالزی که مسئول رسیدگی به مسئله ناپدید شدن هواپیمای مالزیایی از نوع ام-اچ ۳۷۰ در ماه مارس بود، در صفحه توییتر خود تقاضا کرده است که همه آرامش خود را حفظ کنند و گفته است که او با همکاری وزرای خارجه، حمل و نقل و نخست وزیر کشور سرگرم بررسی حادثه اخیر هستند.

به گفته خبرنگار بی‌بی‌سی در روسیه انجام تحقیقات در این زمینه با وجود تنش‌های موجود در منطقه برای مقامات یک "کابوس" است.

جدایی طلبان هوادار روسیه از زمان اعلام استقلال در لوهانسک و دونتسک در ماه آوریل مشغول نبرد با کی‌یف بوده اند.

ارتش اوکراین که در ماه آوریل عملیات موسوم به "ضدتروریستی" را برای سرکوب شورشیان آغاز کرد جمعه متحمل یکی از سخت ترین ضربات شد.

برآورد شده است که از ماه آوریل تاکنون بیش از هزار غیرنظامی و رزمجو کشته شده باشند.

برچسب‌ها: