شناسهٔ خبر: 51558962 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین قدیمی | لینک خبر

اومیکرون یا دلتا؛ کدام کشنده‌تر است؟

از آنجایی که موج سویه اومیکرون کووید – ۱۹ به شدت در اروپا و آمریکا گسترش یافته، تنها نیاز به زمان دارد تا بتواند به دیگر کشورهای دنیا هم نفوذ کند. این سویه که نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد، اکنون در ۱۰۶ کشور شناسایی شده و همچنان در حال گسترش است. این مسیری است که جهان پیش از این هم پیموده است، سویه‌های جدیدی که به سرعت همه کشورها را درمی‌نوردد. با این حال این بار امید می‌رود که لایه‌هایی از مصونیت از ابتلا به سویه‌های جدید با توجه به واکسن‌های پیشتر تزریق شده در برخی از کشورها وجود داشته باشد و همین امر شدت اومیکرون را در برابر دیگر سویه‌های کووید – ۱۹ کاهش دهد.

صاحب‌خبر -

اقتصادآنلاین - اکرم شعبانی؛ به گزارش اکونومیست، سه مطالعه جدید بیانگر آن است که امید محققان به وقوع خواهد پیوست. در یکی از آنها که روز چهارشنبه منتشر شد، محققان کالج امپریال لندن اطلاعات اولیه درباره اومیکرون در انگلستان را مورد بررسی قرار دادند. آنها دریافتند افرادی که به عنوان مبتلایان به این سویه ثبت شده‌اند، حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر نسبت به دیگر سویه‌ها نیاز به مراقبت‌های بیمارستانی دارند و همچنین ۴۰ درصد کمتر احتمال دارد که برای یک شب یا حتی بیشتر در بیمارستان بستری شوند. در واقع مبتلایان به اومیکرون به بستری کوتاه مدت‌تری نیاز داشتند.

این که موارد ابتلا به سویه اومیکرون به صورت متوسط شدت کمتری دارند، تا حدودی به این دلیل است که احتمال عفونت مجدد آنها نسبت به موارد دلتا بیشتر است (که این به دلیل توانایی اومیکرون برای دور زدن محافظت‌های ایجاد شده از تقلای قبلی است). محققان معتقدند در میان افرادی که از عفونت یا واکسیناسیون مصونیت ندارند، تمایل اومیکرون به بستری شدن در بیمارستان تنها ۱۱ درصد کمتر از دلتاست. با این حال ابتلای قبلی، به نظر می‌ر سد که خطر بستری شدن در بیمارستان را ۵۵ تا ۷۰ درصد کاهش می‌دهد. بر اساس برخی تخمین‌ها، حدود نیمی از مردم انگلیس در مقاطعی به کووید مبتلا شده‌اند،‌ و همین امر لایه قابل توجهی از محافظت در برابر بیماری شدید برای کسانی که به اومیکرون مبتلا می‌شوند را ایجاد کرده است.

مطالعه دوم که آن هم دیروز چهارشنبه منتشر شد، در اسکاتلند که یکی از کشورهایی است که موج بزرگی از ابتلا به سویه جدید داشته، انجام شده است. محققان اسکاتلند، گروهی از افراد مبتلا به عفونت‌های کووید را مورد بررسی قرار داده و دریافتند که موارد بسیار کمتری از اومیکرون منجر به بستری شدن در بیمارستان می‌شود این در صورتی است که انتظار می‌رفت این سویه به اندازه دلتا خطرناک باشد (مطالعات بر مبنای این بود که آیا افراد مبتلا واکسینه شده‌اند یا خیر).  یک هشدار این است که نتایج عمدتا برای بیماران مبتلا به کووید کمتر از ۶۰ سال بوده است، چرا که در اسکاتلند این سویه هنوز به صورت گسترده در میان افراد مسن گسترش پیدا نکرده است. نتایج این مطالعه در هر صورت دلگرم کننده است. خطر ابتلا به اومیکرون که نیاز به مراقبت بیمارستانی دارد، یک سوم خطر سویه دلتاست.

سومین مطالعه که آن هم روز گذشته منتشر شد، در آفریقای جنوبی انجام شده است جایی که موج ابتلا به اومیکرون به شدت در حال اوج گرفتن است. محققان در آفریقای جنوبی دریافتند که ۸۰ درصد موارد اومیکرون از موارد غیر اومیکرون (بیشتر دلتا) کمتر نیاز به بستری شدن دارند و البته باید این مساله را در نظر گرفت که سن بیمار و بیماری‌های پس زمینه بر این موضوع تاثیرگذار است.

هر سه مطالعه یک سوال را با استفاده از داده‌ها، روش‌ها و گروه‌های مختلف افراد مورد بررسی قرار داده‌اند. اگرچه این مطالعات در بزرگی یافته‌هایشان متفاوت هستند اما همه آنها به یک مساله اشاره می‌کنند: به نظر می‌رسد که شدت اومیکرون از دلتا کمتر است با این حال نسبت به دلتا بسیار قابل انتقال‌تر است. در روزهای آینده مدل سازان، مشغول محاسبه چگونگی جبران قابلیت انتقال و شدت بیماری خواهند بود تا به دولت‌ها در مورد آنچه بیمارستان‌ها در سال جدید نیاز خواهند داشت توصیه‌های لازم را انجام دهند.