به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، طرح ریلی اسلامآبادـ تهران-استانبول موسوم به قطار کانتینربر اکو (ITI) امروز طی مراسمی با حضور وزیران امور خارجه و راه آهن پاکستان و همچنین «سید محمدعلی حسینی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در «اسلامآباد» با حرکت نخستین قطار باری ازسرگرفته شد.
سوت حرکت قطار باری اکو موسوم به طرح ریلی تهران-استانبول-اسلامآباد با حضور مقامات ارشد ایران، پاکستان و ترکیه پس از ۱۰ سال توقف به صدا درآمد.
دراین مراسم که مقامهای ارشد راه آهن پاکستان، وزارت بازرگانی، سفیران ایران و ترکیه، تاجیکستان، قزاقستان و نماینده سازمان همکاریهای اقتصادی (ECO) حضور داشتند، وزیر راه آهن پاکستان در سخنانی گفت: آغاز حرکت قطار کانتینری از پاکستان به ایران و ترکیه، رویای دیرینه کشورهای منطقه بود که دوباره به حقیقت پیوست.
وی با اشاره به تعهدات پاکستان برای تسریع در روند بازسازی و نوسازی خطوط ریلی در ایالت بلوچستان افزود: ازسرگیری قطار اکو گام بلندی در مسیر تقویت ارتباطات منطقهای و پیشبرد سیاست پاکستان برای پیوستگی اقتصادی و تجاری با همسایگان و سایر کشورهای منطقهای میباشد.
سناتور «اعظم خان سواتی» گفت: تقویت و توسعه همکاریهای ریلی اکو میتواند به ثبات و صلح منطقه کمک موثری کند.
«عبدالرزاق داود» مشاور نخست پاکستان در امور بازرگانی نیز در مراسم افتتاح قطار اکو اظهارداشت: قطار اکو به عنوان یکی از موثرترین وسایط نقلیه میتواند در گسترش صادرات، واردات و مبادلات تجاری بین کشورهای عضو کمک موثری کند.
طول خط راه آهن اسلامآباد ـ تهران ـ استانبول ۶۵۰۰ کیلومتر است که ۲۵۷۰ کیلومتر آن در ایران، ۲ هزار کیلومتر آن در ترکیه و حدود ۱۹۰۰ کیلومتر در خاک پاکستان است که زمان حرکت در این مسیر کمتر از نصف حمل و نقل دریایی است و نسبت به مسیر جادهای امنتر و به صرفه نیز خواهد بود.
قطارباری کانتینری از پاکستان به مقصد استانبول به زاهدان میرسد، پس از ورود به این شهرخط ریلی زاهدان - کرمان کار خود را بطور رسمی شروع میکند.
در مراسم امروز وزیر امور خارجه پاکستان نیز با ابراز خرسندی از ازسرگیری قطار کانتینربر اکو، گفت: این تحول مرحله جدید در برنامه پیشبرد سیاست ارتباطات منطقهای و تجارت میان همسایگان و سایر کشورها است.
«شاه محمود قریشی» تاکید کرد: پیوستگی تجارت منطقهای نیازمند شدید به طرحهای مهمی مانند خط ریلی اسلامآباد-تهران-استانبول دارد.