رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: جهشهای متعددی که این ویروس پیدا می کند باعث می شود که قابلیت سرایت آن تغییرکرده و شدت بیماری زاییاش هم متفاوت شده و گاهی اوقات شدیدتر و گاهی اوقات خفیفتر میشود. آنچه مهم است این است که شناخت ما از این ویروس روز به روز بیشتر شود و بتوانیم راههای سرایت آن را کنترل کنیم و بیماری را که ایجاد می کند به بهترین شکل ممکن درمان کرده و قدرت سرکشی آن را کاهش دهیم.
وی اضافه کرد: تا ۴ ماه پیش حدود ۱۴ تا ۱۵ میلیون نفر در ایران یک نوبت واکسن دریافت کرده بودند. اکنون پوشش واکسیناسیون در ایران بسیار بالاتر رفته است و حدود ۱۱۲ میلیون دوز واکسن تزریق شده که رقمی حدود ۹ برابر بیشتر از چهار ماه پیش است. گویا با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد از مردم دو نوبت را دریافت کرده اند، گفت: موارد ابتلا به بیماری به همان نسبت کاهش یافته و مرگ ناشی از بیماری به کمتر از ۱۰ درصدِ چهار ماه پیش رسیده است. سویه امیکرون قابلیت سرایت بسیار بالاتری از سویه های قبلی دارد. وقتی ویروس وارد کشوری می شود شاخصی را برای قابلیت سرایت آن اندازه می گیرند که آن شاخص زمان دو برابر شدن تعداد مبتلایان به ویروس است. این شاخص، یعنی دو برابر شدنِ مبتلایان در سویه امیکرون طی دو روز اتفاق می افتد.
وی با تأکید بر اینکه این شاخص نشانه بسیار نگران کننده ای از سرایت ویروس است، اظهار داشت: با توجه به آنچه تاکنون در رابطه با این ویروس مشاهده شده و کشورهایی که به سرعت یکی پس از دیگری موارد ابتلای به این ویروس را گزارش می کنند از جمله کشورهای همسایه ما مثل ترکیه، پاکستان، امارات و عمان، انتظار داریم مردم عزیزمان پروتکلهای بهداشتی را این بار با حساسیت بیشتری رعایت کنند و از این مهمتر این که واکسیناسیون نوبت سوم را جدی بگیرند.
وی افزود: به این ترتیب نگرانی در مورد ابتلا به سویه امیکرون و گسترش موج بعدی بیماری به حداقل می رسد. بنابراین نوبت سوم واکسیناسیون به همان اندازه نوبت های اول و دوم اهمیت دارد.