شناسهٔ خبر: 51390758 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جمله | لینک خبر

رییس سازمان حج و زیارت:

ثبت نام متقاضیان سفر سوریه از ۲ هفته آینده آغاز می شود

رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به آخرین برنامه ریزی ها برای سفر سوریه گفت: ثبت نام از متقاضیان این سفر زیارتی حداکثر ظرف دو هفته آینده آغاز می‌شود. علی رضا رشیدیان با اشاره به سفر اخیر خود به سوریه برای از سرگیری سفرهای زیارتی به این کشور گفت : در این راستا تفاهمنامه […]

صاحب‌خبر -

رییس سازمان حج و زیارت با اشاره به آخرین برنامه ریزی ها برای سفر سوریه گفت: ثبت نام از متقاضیان این سفر زیارتی حداکثر ظرف دو هفته آینده آغاز می‌شود.
علی رضا رشیدیان با اشاره به سفر اخیر خود به سوریه برای از سرگیری سفرهای زیارتی به این کشور گفت : در این راستا تفاهمنامه ای با طرف سوری برای اعزام سالانه ۱۰۰ هزار زائر منعقد شد و طی هفته های گذشته اقدامات اجرایی برای آغاز دوباره این سفرها و فراهم نمودن امکانات و مقدمات لازم اعم از اقامت، حمل و نقل، تغذیه و تدارکات، بیمه، امکانات و خدمات بهداشتی و پزشکی، هماهنگی های مربوط به پروازهای هوایی توسط همکاران سازمان حج و زیارت انجام شد.
وی افزود: همچنین موضوع تبادل پولی و مالی برای این سفر زیارتی از دیگر مباحثی بود که پیگیری های لازم برای حل این مساله نیز از طریق بانک مرکزی و وزارت اقتصاد و امور دارایی در حال انجام است.
رشیدیان ابراز امیدواری کرد : با مساعدت و همراهی وزیر اقتصاد، مساله سیستم پولی، مالی و پشتیبانی برای این سفر زیارتی حل شده و با توجه به تدابیر اندیشیده شده نخستین گروه زائران کشورمان برای زیارت حرم مطهر حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) عازم دمشق می شوند. رییس سازمان حج و زیارت افزود : با توجه به اینکه در شرایط کنونی برآوردی از تعداد مشتاقان این سفر زیارتی نداریم، فعلا اعزام های اولیه از مبدا فرودگاه امام خمینی‌(ره) انجام می شود.
وی تصریح کرد : از این رو ثبت نام از متقاضیان در این مرحله از استان های مجاور تهران آغاز می شود اما در صورتی که متقاضیان سفر به سوریه در هر استان به حد نصاب یک پرواز برسد، شرایط برقراری پرواز از آن استان هم مدنظر قرارگرفته و بررسی می شود.
رشیدیان با تاکید بر اینکه فعلا شرایط سفرهای زمینی فراهم نیست و اعزام به سوریه به صورت هوایی انجام می شود، گفت: با توجه به توافق انجام شده در این مرحله اعزام های رفت و برگشت فقط هوایی انجام خواهد شد.
رشیدیان در خصوص ثبت نام و اعزام کاروان های زیارتی عنوان کرد: با توجه به فرایندهای اجرایی و کاهش تصدی گری های سازمان، ثبت نام ها همچون گذشته به صورت فراخوان نخواهد بود بلکه متقاضیان می توانند بعد از اعلام زمان نام نویسی از طریق سامانه های مربوطه به ۲ هزار و ۵۰۰ دفتر کارگزاری دارای مجوز، نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
وی در توضیح شرایط نام نویسی هم گفت: با توجه به توافق ستاد ملی مبارزه با کرونا، کسانی که قصد سفر زیارتی خارجی دارند باید ۲ دز واکسن کرونا را تزریق کرده باشند و ۷۲ ساعت قبل از پرواز نیز تست مربوطه را داده باشند. وی در ادامه متوسط هزینه سفر به سوریه را به طور تقریبی بین ۹ تا ۱۰ میلیون تومان ذکر کرد و افزود : منتظر نهایی شدن قراردادهای مسکن، نقلیه، تغذیه و … در سوریه هستیم و با تکمیل و قطعی شدن همه هزینه ها اعم از اعزام، مسکن، بیمه، خدمات پزشکی، تغذیه، حمل و نقل و … البته به جز هزینه مربوط به تست کرونا که باید شخصا ۷۲ ساعت قبل پرواز توسط فرد انجام شود، یکجا محاسبه شده و مبلغ نهایی اعلام می شود.
رشیدیان در پایان افزود : امید است با توجه به برنامه ریزی های که در دست انجام است و شرایط سوریه و ظرفیت ایجاد شده برای اعزام متقاضیان زیارت، زائران کشورمان در کمال عزت، کرامت، امنیت و سلامت به این سفر زیارتی مشرف شوند و از فیوضات معنوی این سفر بهره کامل ببرند.

 

مدیرکل اداره برنام هریزی، جذب و نگهداری اهدا کنندگان انتقال خون:
مشارکت بانوان در اهدای خون افزایش یابد

مدیرکل دفتر برنامه ریزی، جذب و فراخوان اهداکنندگان سازمان انتقال خون، با اشاره به نقش موثر بانوان در مشارکت های مختلف اجتماعی بر هدف گذاری این سازمان در افزایش مشارکت آنان برای اهدای خون تاکید کرد و گفت: مشارکت بانوان در اهدای خون افزایش یابد.
بیتا ربانی با تاکید بر اینکه وظیفه سازمان انتقال خون، تامین خون برای نجات جان بیماران است، افزود: دریافت کننده های خون چند دسته هستند، گروهی از بیماران مثل تالاسمی ها به صورت مستمر، عده ای به واسطه بیماری هایی همچون نارسایی های کلیوی و بیماری های انعقادی و تعدادی هم به خاطر حادثه یا جراحی نیاز به خون پیدا می کنند و با وجود این همه پیشرفت در جنبه های مختلف علم، همچنان جایگزینی برای خون وجود ندارد و انسان ها باید برای نجات یکدیگر اهداکننده خون باشند.
وی ادامه داد: خانم ها نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند و البته به دلایل مختلف، جمعیت سالم تری برای اهدای خون هستند و همچنین یک زن به عنوان ستون خانواده می تواند در تغییر نگارش و آگاهی افزایی اعضای خانواده نسبت به فرهنگ اهدای خون نقش داشته باشد.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، جذب و فراخوان اهداکنندگان سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه اگر نقش خانم ها در اهدای خون پررنگ نشود نیمی از جمعیت کشور را نادیده گرفته ایم، خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای رسمی جهانی و به طور میانگین، ۳۳ درصد اهداکنندگان در کشورهای مختلف را خانم ها تشکیل می دهند و در برخی کشورها آمار بیشتر از این هاست، همچنین میزان مشارکت بانوان در کشورهای منطقه مدیترانه شرقی حدود ۷ درصد است که متاسفانه مشارکت بانوان در ایران برای اهدای خون، ۴ و نیم تا ۵ درصد از آمار کل اهداکنندگان خون است و در ۱۰ سال اخیر هم این مشارکت سیر نزولی داشت که با تدابیر مختلف در دو سال اخیر شرایط در حال بهتر شدن است.
ربانی افزود: دلایل مشارکت پایین بانوان ایرانی در اهدای خون این است که خانم های ایرانی فکر می کنند که با اهدای خون دچار مشکل می شوند و این باور غلط در آقایان هم نسبت به اهدای خون بانوان وجود دارد و باید فرهنگسازی شود و همچنین با پزشکان هم که صحبت می کنیم، می بینیم که به خاطر شک در کم خونی خانم ها، آن ها را از اهدای خون معاف می کنند. این در حالی است که بررسی های ما نشان می دهد از بین کل مراجعان به اهدای خون فقط ۳ دهم درصد به دلیل کم خونی معاف شده اند ولی در بین خانم ها ۷ درصد معاف شدند که اثبات کننده شک پزشکان به کم خونی خانم هاست ولی واقعیت آن است که میزان کم خونی در ایران بر اساس مقالات علمی مختلف و آمارهای جهان تقریبا به اندازه میانگین های جهانی است و مشکل اهدای خون بانوان به باورهای غلط در این مورد مربوط است.
وی با انتقاد از اینکه برخی پزشکان به خاطر شرایط فیزیکی خانم ها، مانع اهدای خون بانوان می شوند، گفت: این دلیل قابل قبول نیست چون شرایط فیزیکی بانوان برای اهدای خون در دستورالعمل های سازمان انتقال خون ملاحظه شده که آقایان ۴ بار در سال و خانم ها ۳ بار در سال می توانند این کار را انجام دهند و برای وزن هم شرایط ویژه داریم، همچنین فشار خون هم قبل از اهدای خون بررسی می شود. البته واکنش های ناشی از اهدای خون بسیار ناچیز است و با مصرف نوشیدنی به سرعت رفع می شود.
ربانی اضافه کرد: به احترام بانوان و در پویش اهدای خون دانشجویان که از ۱۳ تا ۱۸ آذر برگزار شد، یک روز را به صورت ویژه برای اهدای خون دانشجویان دختر نامگذاری کردیم و در این روز از اهداکنندگان مستمر خانم در سراسر کشور تقدیر کردیم و قصد داریم در آینده، پذیرایی خانم ها در مراکز اهدای خون ویژه تر باشد و یک کمیته بانوان هم به زودی برای پیگیری مشکلات بانوان اهداکننده خون تشکیل خواهد شد.

نظر شما