شناسهٔ خبر: 51312942 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران اعلام کرد؛

انعقاد ۲ قرارداد دخانی با شرکت‌های خارجی بدتر از ترکمنچای

مدیرعامل جدید شرکت دخانیات ایران گفت: شرکت دخانیات نقدینگی زیادی دارد اما سهمش از بازار ۶-۵ درصد است؛ قراردادی که در سال ۸۱ با دو شرکت خارجی منعقد شد، بدتر از قرارداد ترکمنچای بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محمد شیخان امروز در مراسم معارفه خود به عنوان مدیرعامل جدید شرکت دخانیات ایران اظهار کرد: نگاه ما برای حرکت به سمت آینده، نگاه شایسته‌سالاری و کار جهادی است. صنعت دخانیات کشور در زنجیره اول به بخش کشاورزی و کشت توتون گره خورده که متأسفانه با سیاست‌های غلط هر روز بخش کشاورزی را کوچک‌تر کردیم. همچنین در بخش تولید، بازار و فروش نیز باید اقدامات اساسی انجام دهیم.

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران افزود: شرکت دخانیات ایران یک بنگاه تولیدی و اقتصادی است و زمانی این بنگاه ساخته خواهد شد که برای آن برنامه داشته باشیم. برنامه‌هایی را که تدوین کردم پس از اعمال نظرات کارشناسی بدنه شرکت عملیاتی خواهیم کرد.

وی ادامه داد: صنعت دخانیات از حجم بالای نقدینگی و پول برخوردار است اما فقط پنج تا شش درصد بازار را در اختیار دارد.

شیخان اظهار کرد: آنهایی که در سال ۸۱ بدون مطالعه علمی پای شرکت‌های خارجی را به صنعت دخانیات باز کردند، به کشور خیانت کرده و باید پاسخگو باشند که چرا با اقدامات خود، سهم زیادی از بازار را به خارجی‌ها دادند. قراردادی که در دولت اصلاحات در حوزه دخانیات منعقد شد، بدتر از ترکمنچای بود.

مدیرعامل شرکت دخانیات ایران گفت: صنعت دخانیات باید مورد توجه همه قرار گیرد زیرا زمانی می‌توانیم صنعتی قوی و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی داشته باشیم که تولید داخل را حمایت کنیم.

به گفته وی، آنهایی که در سال ۸۱ با شرکت‌های خارجی در حوزه دخانیات قرارداد امضا کردند نمی‌دانستند که چه زخمی به بدنه شرکت دخانیات زدند و کمر شرکت را خم کردند اما من قول می‌دهم که با توان بیشتر سهم بزرگ‌تری از بازار را در اختیار بگیریم.

افضلی: ۷۰ درصد بازار دخانیات در اختیار خارجی‌ها است

در ادامه این مراسم سیاوش افضلی مدیرعامل پیشین شرکت دخانیات ایران اظهار کرد: آخرین وظیفه هر مدیر این است که شرایط را به مدیر جدید انتقال دهد که ما این تجربیات دوره مدیریت خود را در یک دفترچه آماده کرده و تحویل مدیر جدید خواهیم داد.

افضلی ادامه داد: به دلیل حواشی و ضربه‌هایی که به این شرکت خورده بود، ناامیدی در سراسر شرکت موج می‌زد؛ از این‌رو برای توسعه تولید و بازار نیاز به همکاری همه بدنه شرکت داشتیم و باید اعتماد ایجاد می‌کردیم، بنابراین استراتژی اصلی این بود که اعتماد ایجاد کنیم و سهم خود از بازار را توسعه دهیم.

مدیرعامل پیشین شرکت دخانیات ایران گفت: در حال حاضر در حوزه تولید بیشتر مجتمع‌ها را فعال کردیم و مجتمع خوی نیز تا ماه بعدی فعال خواهد شد. همچنین ماشین‌آلات جدیدی که پنج، شش سال پیش خریداری شده اما راه‌اندازی نشده بودند، از هفته گذشته فعال شده و مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

افضلی تأکید کرد: نکته اصلی این است که باید درک مشترکی در بدنه شرکت دخانیات و سهامداران ایجاد شود زیرا در غیر این صورت سیاستگذاری‌ها و برنامه‌ها دقیق و علمی جلو نخواهد رفت. به عنوان مثال یک زمانی صندوق بازنشستگی فولاد از شرکت دخانیات خواست که یک ماه حقوق کارکنان صندوق به میزان حدود ۱۶۰ میلیارد تومان را واریز کند که امری نشدنی بود بنابراین رسیدن به نقطه مشترک امر بسیار مهمی است.

وی گفت: در آبان ماه امسال یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نخ و در ماه جاری نیز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نخ سیگار تولید شده که بیانگر تحقق ۱۰۲ درصدی برنامه‌های ما است. اگرچه در بازار سیگار سوداگری ایجاد شده و قیمت‌ها به صورت مضاعف بالا می‌روند اما ما تاب‌آوری خود را حفظ کرده‌ایم.

مدیرعامل پیشین شرکت دخانیات ایران اظهار کرد: در حال حاضر ۷۰ درصد بازار در اختیار دو شرکت خارجی است که به نوعی برای بازار تصمیم‌گیر نیز شده‌اند؛ این مسئله در هیچ کجای دنیا وجود ندارد.