شناسهٔ خبر: 51262043 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

در نمایشگاه متافو تاکید شد

تسریع ریل توسعه اقتصاد کشور در گرو حمایت از صنعت فولاد

دنیای اقتصاد : در بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی (ایران‌متافو) سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همچنین معاون قضایی دادستان کل کشور، مشکلات ناشی از محدودیت‌های انرژی و مواد اولیه را از دغدغه‌های صنعت فولاد برشمردند و بر ضرورت حرکت صنایع بزرگ کشور به سمت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه صادرات محصولات فولادی تاکید کردند.

صاحب‌خبر -

 پویایی اقتصاد در گرو نیل به توسعه صنعت فولاد

نایب‌رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: شرکت فولاد مبارکه به عنوان صنعت پایه فولاد کشور، با گستردگی فعالیت‌های صنعتی در شرایط سخت محصولات مورد نیاز کشور را تولید کرده که این امر قابل تقدیر است. حجت‌الاسلام سیدمحمدرضا میرتاج‌الدینی، با بیان اینکه صنعت فولاد صنعت زیرساختی برای کشور محسوب می‌شود، افزود: هرچه به صنعت فولاد بیشتر توجه شود و این صنعت مورد حمایت بیشتری قرار گیرد، اقتصاد و صنعت کشور در ریل توسعه و با سرعت بیشتری حرکت کرده و پیشرفت می‌کند.

میرتاج‌الدینی تصریح کرد: در این میان تعدادی از مجموعه‌های فولادی، سنگ بنای صنعت فولاد هستند که هرچه پویاتر باشند، سایر صنایع وابسته در کشور نیز سرزنده‌تر خواهند بود.

وی با اشاره به محدودیت‌های انرژی و مواد اولیه خاطرنشان کرد : برای تامین مواد اولیه در مرحله نخست باید با خام‌فروشی در کشور مقابله کرد چراکه هرچه میزان صادرات مواد خام معدنی بیشتر باشد، به همان اندازه صنعت فولاد و دیگر صنایع کشور با مشکل روبه‌رو خواهند شد. میرتاج‌الدینی با بیان اینکه منابع و مواد اولیه برای صنایع فولادی باید به صورت پایدار باشند و پهنه‌های جدید معدنی اکتشاف شوند، گفت: لازم است این موضوع در سیاست‌های دولت قرار گیرد؛ البته ما نیز در مجلس شورای اسلامی طرح‌هایی که در راستای حمایت از صنعت مادر و فولاد باشد را نیز حمایت خواهیم کرد.  وی افزود: تامین سوخت صنایع نیز یکی دیگر از مسائل مهم و اصلی در کشور است که البته اگر ماشین‌آلات و کوره‌ها بهینه‌سازی شوند و از هدررفت انرژی جلوگیری شود، می‌توان گفت که ایران یکی از کشورهای برتر در زمینه تولید انرژی به ویژه گاز است و در شرایط عادی که مصارف خانگی کمتر است، تامین گاز مورد نیاز صنایع با سهولت بیشتری صورت می‌گیرد. نماینده مردم آذرشهر، اسکو و تبریز در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت برنامه‌هایی برای توسعه میادین گازی و زیرساخت‌ها داشته که البته نیازمند سرمایه‌گذاری‌های سنگین است؛ وزارت نفت دولت سیزدهم نیز برنامه مدونی برای احیای میادین و مخازن گازی داشته است.

 ظرفیت تولید فولاد کشور به ۳۰ میلیون تن رسید

عضو هیات‌رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در این  بازدید تصریح کرد: با تلاش‌های صورت‌ گرفته، ظرفیت تولید فولاد کشور توسط مجموعه‌های بزرگ تولید فولاد به ۳۰ میلیون تن رسیده که این دستاورد نشانه جهش تولید در کشور است.

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی خاطرنشان کرد: با تلاش‌های صورت‌گرفته، ظرفیت تولید فولاد کشور توسط مجموعه‌های بزرگ تولید فولاد به ۳۰ میلیون تن رسیده که این دستاورد نشانه جهش تولید در کشور است. عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: مصرف داخلی فولاد کشور حدود ۱۲ تا ۱۸میلیون تن و مازاد تولید ۱۲ تا ۱۵ میلیون تن در کشور به برکت فعالیت شرکت‌های فولادی ازجمله فولاد مبارکه است؛ این مجموعه در بخش‌های مختلف تولید محصولات موفق بوده، اما به دلیل محدودیت‌ها در تامین انرژی همچون برق در تابستان و گاز در زمستان، امروز نگرانی‌هایی برای این بخش ایجاد شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه سطح هدف‌گذاری برای تولید فولاد در کشور ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۱۴۰۴ است، اگر این شرایط ادامه پیدا کند، نگرانی برای اینکه مجموعه‌های فولادی نتوانند با سرعت هدف تعیین شده را به سرانجام برسانند، وجود خواهد داشت.  سلیمی خاطرنشان کرد: شرکت‌های بزرگ صنعتی برای عمل به مسوولیت‌های اجتماعی، در قبال تامین انرژی مورد نیاز خود وظیفه دارند.  وی با تاکید بر ضرورت حرکت صنایع بزرگ کشور به سمت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر اذعان کرد: این موضوع به صنایع کشور ابلاغ شده تا برای تامین برق مورد نیاز خود چاره‌اندیشی کنند چراکه در صورت تداوم استفاده از سوخت‌های فسیلی همچنان با چالش تامین انرژی مواجه خواهند بود.

به گفته وی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر به‌ویژه انرژی خورشیدی در صنایع از اهمیت زیادی برخوردار بوده و این نگرانی برای مجموعه‌های تولیدی وجود دارد که در صورت متصل بودن به شبکه سراسری برق با قطعی برق مواجه شوند؛ همچنین در صورت تولید مازاد قیمت تولیدی و تمام‌شده وجود دارد که باید این مشکل نیز مرتفع شود؛ یکی از مباحثی که در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی مطرح شده این است که مجموعه‌های صنعتی باید برای تامین برق خود برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند که البته مجلس بحث حمایت از تولید را مد نظر قرار می‌دهد.

نماینده مردم دلیجان و محلات در مجلس شورای اسلامی افزود: مشکل تامین مواد اولیه صنایع یکی دیگر از مباحثی است که در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است؛ برای تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور هدف‌گذاری صورت گرفته و از سوی دیگر واحدهای تولیدی کشور نیز در حال گسترش بوده و واحدهای جدید نیز در حال راه‌اندازی هستند؛  از این رو  باید بحث اکتشاف پهنه‌های جدید با جدیت بیشتری پیگیری شود و مواد اولیه مورد نیاز صنایع تامین شوند. وی تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی برای انجام اکتشافات در پهنه‌های جدید اقدامات خوبی انجام و قوانین مربوطه اصلاح شده تا راه برای فعالان معدنی هموارتر شود.

 حضور فولاد مبارکه در میز صنعت فولاد در مجلس

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  همچنین در این بازدید گفت: شرکت فولاد مبارکه در کنار سایر انجمن‌های فولادی، معدنی و شرکت‌های برتر در میز صنعت فولاد حضور پررنگ دارد تا با تعامل سازنده با بخش‌های مختلف دولت برای مسائل موجود در صنعت فولاد، به همگرایی مثبت دست یابیم. روح‌الله ایزدخواه با اشاره به پیگیری برای تشکیل میز صنعت فولاد در کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی از سال گذشته تاکنون افزود: این مهم در سال جاری اجرایی و نخستین جلسه آن نیز در ماه گذشته برگزار شد؛ قصد داریم در قالب میز صنعت فولاد، یکپارچگی در صنعت فولاد کشور ایجاد شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  تصریح کرد: امیدواریم در میز صنعت فولاد، تصمیم راهبردی چشم‌انداز «طرح جامع فولاد» مورد بازنگری قرار گیرد که از قضا مورد حمایت دولت هم است؛ به نظر می‌رسد پیش از ورود به قوه مقننه، نیاز است که با ایجاد اجماع در صنایع فولادی کشور این مسیر پیش برده شود. ایزدخواه خاطرنشان کرد: صنعت فولاد یکی از صنایع پایه و اساسی کشور است که صنعتی شدن کشور را طی ۳ دهه گذشته شتاب بخشیده است. به گفته وی، تمامی فعالان صنعت فولاد بر بازنگری «طرح جامع فولاد» مبنی بر تولید ۵۵ میلیون تن تا سال ۱۴۰۴ اتفاق نظر دارند چراکه با محدودیت‌های موجود اعم از محدودیت‌های زیرساختی، محدودیت در تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر، محدودیت در صادرات و توسعه حوزه معدنی نمی‌توان به این چشم‌انداز دست پیدا کرد.

 توسعه صادرات محصولات فولادی

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی  با تاکید بر ضرورت بازنگری صادرات در حوزه فولاد تصریح کرد: با توسعه دیپلماسی اقتصادی به ویژه با کشورهای همسایه می‌توان مسیر صادرات محصولات فولادی را شتاب بخشید؛ امکان صادرات فرآیند خط تولید فولاد، تجهیزات و انتقال تکنولوژی به کشورهای همسایه نیز فراهم است. وی افزود: در سفر اخیر وزیر صمت به سوریه، رایزنی‌های لازم برای انتقال زنجیره‌های مازاد در داخل کشور برای صادرات انجام شد تا به انتقال تکنولوژی در صنعت فولاد به این کشور اقدام کنیم.

ایزدخواه خاطرنشان کرد: اتفاق خوبی که در حوزه زیرساختی رخ داده، این است که صنایع فولادسازی برای رفع محدودیت‌های آب و برق وارد میدان شده‌اند و نیاز است که همین اتفاق در حوزه گاز هم رخ دهد.

 نقش فولاد مبارکه در ارائه روش‌های تولید و توزیع

سعید عمرانی معاون قضایی دادستان کل کشور نیز در بازدید از غرفه گروه فولاد مبارکه در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی متالورژی ایران‌متافو گفت: نقش صنایعی همچون فولاد مبارکه و ذوب‌آهن اصفهان که جزو صنایع مادر کشور محسوب می‌شوند را نمی‌توان در تصمیم‌گیری‌های نهایی برای تنظیم شیوه‌نامه یا ارائه روش‌های تولید، توزیع صحیح محصولات یا صادرات و مواردی از این دست نادیده گرفت. وی افزود: امید می‌رود تجربیاتی که در فولاد مبارکه به عنوان یکی از کشتی‌های بزرگ صنعت کشور وجود دارد، در جهت توسعه محصولات بیشتر و اشتغال‌زایی استفاده شوند؛ همچنین انتظار می‌رود برای تامین آب مورد نیاز صنایع نیز تدابیری اندیشیده شود. معاون دادستان کل کشور با بیان اینکه نمی‌توان نقش فولادمبارکه در اقتصاد کشور را نادیده گرفت، خاطرنشان کرد: امیدواریم مشکل محدودیت‌های انرژی برطرف شود و محصولات با کیفیت همچنان به تولید برسند.

وی تاکید کرد: امیدوارم بتوانیم قیمت محصولاتی که بر زندگی مردم تاثیر مستقیم دارد را کنترل کنیم چراکه قیمت واقعی محصولات باید مشخص شوند. عمرانی تصریح کرد: انتظار ما از بزرگان صنعت فولاد همچون فولاد مبارکه این است که در این زمینه مشارکت کنند تا دست دلالان کوتاه و امضاهای طلایی حذف شوند؛ همچنین محصولات نهایی با قیمت ارزان‌تری به دست مردم برسد. وی با تاکید بر ضرورت مشورت با بخش خصوصی برای تصمیم‌گیری جهت کنترل بازار افزود: نمی‌توان پشت در‌های بسته برای صنایع تصمیم‌گیری کرد چرا که در گذشته تجربه این موضوع وجود داشته که تنظیم شیوه‌نامه‌ها بدون گرفتن نظرات بخش خصوصی و فعالان حوزه صنعت به خوبی اجرا نشده است.