گروه سیاسی- با گذشت چند ماه از شروع به کار دولت سیزدهم، انتصابات فامیلی صورت گرفته در بدنه دولت همچنان از مهمترین چالشهای دولت محسوب میشود. انتصاباتی که بعضاً با واکنش تُند برخی نمایندگان و مسؤولان کشور همراه شده است. دیروز(دوشنبه) سیدمحمد حسینی؛ معاون پارلمانی رئیسجمهور در نشست خبری درباره انتصابات فامیلی در دولت، پاسخ رسانهها را داد. معاون پارلمانی رئیسجمهور، گفت: ۳۶ نماینده درباره انتصاب فامیلی تذکر دادهاند. ما از آنها خواستیم مصادیق این انتصابها را به ما اعلام کنند ولی آنها گفتند نگاه ما این است که این چنین انتصابهایی انجام نشود یا گفتند ما از رسانهها شنیدیم که تقاضای ما بررسی دقیق از سوی نمایندگان است. حسینی؛ با بیان اینکه ما بر تعامل مجلس و دولت تأکید داریم، اظهار کرد: باید از حاشیه و مسائل تنشزا در رابطه بین دو قوا پرهیز کنیم تا دود برخی اختلافات به چشم مردم نرود. حسینی؛ با اشاره به اینکه رئیسجمهور و معاونان رئیسجمهور در دسترس نمایندگان هستند، گفت: نمایندگان بهجای تذکر از ما توضیح بخواهند. ۳۶ نماینده درباره انتصاب فامیلی تذکر دادهاند. ما از آنها خواستیم مصادیق این انتصابها را به ما اعلام کنند ولی آنها گفتند نگاه ما این است که این چنین انتصابهایی انجام نشود یا گفتند ما از رسانهها شنیدیم که تقاضای ما بررسی دقیق از سوی نمایندگان است. اگر ما در پاسخ به نمایندگان کوتاهی کردیم، نمایندگان تذکر و سؤال خود را از تریبون اعلام کنند. نمایندگان توقع کار از دولت دارند و توقع ما هم این است که دولت تضعیف نشود.
نمایندگان قانع شوند که به جای طرح، لایحه تهیه شود
معاون پارلمانی رئیسجمهور، با بیان اینکه ۵۵۷ طرح از سوی نمایندگان مطرح شده است، گفت: نگاه رئیسجمهور این است که طور کلی، لایحه تهیه شود؛ زیرا در تهیه لایحه کار کارشناسی دقیقتری انجام میشود و مسائلی مثل بار مالی آن دقیقتر بررسی خواهد شد. باید نمایندگان قانع شوند که به جای طرح، لایحه تهیه شود. وی اظهار کرد: از نمایندگان توقع داریم محدودیتهای دولت را در نظر داشته باشند. برخی نمایندگان توقع ۲۰ پروژه بزرگ دارند که اجرای همه آنها در توان دولت نیست. انتظار داریم نمایندگان واقعبین باشند. حسینی؛ بیان کرد: ۲۵۵ مورد سؤال از دولت انجام شده است و به 5.4 برابر قبل رسیده است که این حق نمایندگان است، ولی اگر وزراء دائم قرار باشد به سؤالات پاسخ دهند به کار خود نمیرسند. ۱۰۰ سؤال را فقط سه نماینده مطرح کردهاند. بیشترین سؤال از وزارت نیرو شده است. وزیر جدید که نقشی در مسائل کمآبی نداشته است، ولی ۳۹ سؤال از او طرح شده است. برنامهریزی برای حل بحران آب انجام شده است و دولت توان خود را برای حل بحران به کار برده است. عهد دولت ساخت چهار میلیون مسکن در چهار سال است نمایندگان صبر کنند اگر کمکاری شد، سؤال کنند ولی تازه کار شروع شده است.
طرح صیانت از فضای مجازی
وی در پاسخ به این پرسش که نظر دولت درباره طرح صیانت از فضای مجازی چیست، اظهار کرد: طرح صیانت از دوره دولت قبل مطرح بود که وزیر ارتباطات به عنوان نماینده دولت در جلسات مجلس حاضر میشد؛ فعلاً طرح به مرکز پژوهشها برگشت. حسینی؛ در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره نقش رئیس مجلس در ایجاد تعامل دولت و مجلس، گفت: رئیس مجلس نقش سازندهای در تعامل دولت و مجلس داشتهاند. در رأی اعتماد و لوایح مطرح شده رئیس مجلس کمک کردهاند. در لایحه رتبهبندی معلمان اختلافاتی وجود داشت که رئیس مجلس نقشآفرینی کردند تا لایحه پیش برود یا در رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش نقش مؤثری داشتند. رئیس مجلس برای ایجاد تعامل دو قوه وقت میگذارند.
دوره طلایی برای ایجاد تغییرات است
وی تأکید کرد: رویکرد هیأترئیسه و نواب رئیس مجلس هم پرهیز از حاشیه و ایجاد تعامل دولت و مجلس است. الان دوره طلایی برای انجام اصلاحات و ایجاد تغییرات است. تأکید رهبری بر تغییر ساختار بودجه است امسال و این دوره، دوره مناسبی برای کارهای جدی در بودجه است.
لایحه بودجه در دولت نهایی شده است
وی گفت: لایحه بودجه در دولت نهایی شده است. قرار شد تعامل و هماهنگی بیشتری با کمیسیون برنامه و بودجه شود و یکشنبه آینده لایحه با حضور رئیسجمهور تقدیم مجلس شود. وی تأکید کرد: این دولت، دولت پاسخگوست و به ابهامات و سؤالات پاسخ میدهد. حسینی؛ افزود: ۱۴۰ لایحه از دولت قبل باقی مانده بود که دولت جدید باید براساس آییننامه دولت و مجلس درباره آنها اظهارنظر کند که بررسی ۹۴ لایحه در دولت ادامه مییابد، درباره ۱۵ لایحه تقاضای استرداد شده است و سایر موارد هنوز در مرحله رسیدگی است.
∎