شناسهٔ خبر: 51213207 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه سیاست‌روز | لینک خبر

پیام آشکار تیم مذاکره کننده به غرب

کوتاه نمی‌آیییم

صاحب‌خبر -
همزمان با هوچی گری غرب برای باج خواهی، مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین در گفت‌وگو با یک رسانه ایتالیایی بار دیگر بر مواضع صریح تهران مبنی بر لغو تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران تاکید و تصریح کرد که جمهوری اسلامی در این مسیر از خواسته‌های خود عقب نخواهد نشست.
علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امورخارجه و مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین در گفت‌وگو با خبرگزاری آنسا ایتالیا اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از خواسته‌های خود در مسیر فعال سازی دوباره قرارداد هسته ای سال ۲۰۱۵ و لغو تحریم‌ها عقب‌نشینی نخواهد کرد.باقری در ادامه تاکید کرد که با توجه به اینکه این آمریکا بود که در سال ۲۰۱۸ از توافق خارج شد، بنابراین واشنگتن باید گام نخست را بردارد.این دیپلمات ارشد ایران تصریح کرد: پیشنهادهای ارائه شده از جانب تهران به گروه ۱+۴ در روند مذاکرات وین مستند و منطقی است و به همین دلیل می‌تواند مبنایی برای مذاکرات باشد. ایران در این مذاکرات برنامه‌های خود را در قالب دو متن پیشنهادی، یکی با موضوع لغو تحریم‌های ظالمانه وغیرقانونی و دیگری با موضوع هسته ای به طرف مقابل ارائه کرد. این پیشنهادها مبنایی برای مذاکره است و طرف مقابل باید پاسخ مستند به پیشنهادهای تیم ایران ارائه کند.به گفته باقری، در صورت پذیرش دو پیشنهاد قبلی که به طرف مذاکره کننده ارائه شده است، ایران پیشنهاد سوم را نیز ارائه خواهد داد. در همین حال یک مقام ارشد وزارت خارجه در واکنش به خبرهای منتشر شده از سوی برخی مقامات و رسانه های غربی در باره گفت وگوهای وین، در خصوص آخرین وضعیت گفت وگوها و متن پیشنهادی ایران خاطرنشان کرد، متن پیشنهادی ایران بر اساس پیش نویس ۶ دور قبل بوده و این پیشنهادها از آن جهت که کاملا منطبق بر برجام ارائه شده اند، طبیعتا حداکثری نبوده و نیستند اما متأسفانه رویکرد طرف مقابل نسبت به تعهداتش حداقلی است .
روشن است که طرفهای غربی که با تصور اعطای امتیازات اندک و دریافت امتیازات حداکثری به وین آمده اند ، از متون پیشنهادی و خواسته های روشن جمهوری اسلامی ایران رضایت کامل نداشتند ، اما هیج یک از این کشورها نتوانستند بر این متون ایراد حقوقی گرفته یا آنها را در تضاد با برجام توصیف کنند . تنها نکته مطرح شده از سوی این کشورها این بود که اولا حتی حاضر به اعطای امتیازات مصرح در برجام نیستند و ثانیا تمایل ندارند مباحثی را که در پیش نویس ها آمده ، مجددا مورد بحث بگذارند . این در حالی است که آنچه از ۶ دور مذاکرات پیشین به دست آمده ، تنها یک پیش نویس است و همانطور که بارها گفته شده است اصل اساسی همواره وجود داشته است که هیچ توافقی در میان نیست مگر همه چیز توافق شود.اکنون روشن شده است که بی میلی آمریکا به دست کشیدن کامل از تحریمها ، مهمترین چالش در مسیر پیشرفت گفت وگوهاست.جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده بود که از توان تصمیم گیری و کارشناسی کافی برخوردار است و آمادگی دارد تا هر زمان که لازم باشد به گفت وگوها ادامه دهد، اما طرف های مقابل که برای ادامه مذاکرات نیاز به مشورت با مقامات ارشد خود داشتند، خواستار آن شدند که گفت وگوها برای چند روز متوقف شود. بر این اساس ، هیأتها روز جمعه به کشورهایشان بازگشتند و قرار است از آخر هفته آینده مذاکرات را از سر بگیرند.خبر دیگر آنکه شورای مشورتی سازمان‌های مردم‌ نهاد مالزی اعلام کرد: دورویی آمریکایی‌ها و غربی‌ها در مذاکرات رفع تحریم های ظالمانه وین آشکار شد.شورای مشورتی سازمان‌های مردم‌ نهاد مالزی در بیانیه ای مطبوعاتی که به امضای عزمی عبدالحمید، رئیس این شورا رسید ؛ درباره این دور مذاکرات نوشت: "اسرائیل اکنون خصلت استعماری آشکار خود را به عنوان رژیمی مافوق آمریکا نشان داد وقتی که نخست‌وزیر این رژیم از آمریکا خواست مذاکرات هسته‌ای ایران را به سرعت متوقف کند.این امر به تنهایی نشان می‌دهد ایالات متحده چگونه به ابزار دیکته رژیم صهیونیستی برای توافق هسته‌ای ایران تبدیل شده است.خبر دیگر آنکه همزمان با سفر رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) به آمریکا، نخست وزیر این رژیم نیز به لفاظی برضد ایران و برنامه هسته ای صلح آمیز آن پرداخت. در همین حال یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد ایالات متحده در حال تصمیم‌گیری است و برای جهانی که در آن بازگشتی به توافق هسته‌ای وجود ندارد، آماده می‌شود.وی در ادامه مدعی شد: آنچه در هفته گذشته و همین حول و حوش دیدیم، معنای آمادگی برای آن‌ها بود... این به معنای تداوم تسریع برنامه هسته‌ای آن‌ها به ویژه به روش‌های تحریک‌آمیز بود تا اهرمی برای گرفتن امتیازات غیرمنطقی بسیار فراتر از محدوده توافق اولیه به دست آورند.به گزارش روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست»، مقام‌های اروپایی و ایرانی گفته‌اند که انتظار دارند در روزهای آتی به میز مذاکره بازگردند.
این مقام ارشد آمریکایی سپس در ادامه تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران و مقصر جلوه دادن آن، افزود: اما تاریخ از سرگیری برای ما بسیار کمتر از این اهمیت دارد که آیا ایران آماده بازگشت با یک نگرش جدی است یا خیر. تاکنون آنچه ما دیده‌ایم... متأسفانه خلاف این را نشان می‌دهد.

نظر شما