![واکنش ایران به تهدید رژیم صهیونیستی/ ادعای نیویورک تایمز: مذاکرات وین رو به فروپاشی است](https://www.aryanews.com/Incsys/Photo.aspx?image=/Uploads/NewsPics/20211205152102389.jpg&width=300&height=225)
خبرگزاری آریا-معاون سیاسی وزارت خارجه ایران به تهدیدهای اسرائیل مبنی بر حمله به تأسیسات هستهای کشورش واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل ازاسپوتنیک، علی باقریکنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مذاکرهکننده ارشد هیأت ایرانی در مذاکرات وین در گفتوگو با بخش انگلیسی شبکه الجزیره اظهار داشت: بازیگران خارجی و صهیونیستها تلاشهای زیادی برای ایجاد مانع در مسیر مذاکرات کردند. صهیونیستها تلاش میکنند تا یا تأسیسات هستهای ایران را مورد حمله قرار دهند یا در مسیر مذاکرات اخلال و مانع ایجاد کنند و استقلال طرفهای مقابل بستگی دارد که نشاندهند نمیخواهند تحت تأثیر رژیم صهیونیستی قرار بگیرند و میخواهند بر اساس منافع خود و کشورشان پیش بروند
باقریکنی در ارتباط با تهدیدهای مقامهای اسرائیل مبنی بر حمله به تأسیسات هستهای ایران بیان داشت: صهیونیستها باید خواب حمله به ایران را ببینند و اگر چنین خوابی ببینند، دیگر از چنین خوابی بلند نخواهند شد.
خبرنگار الجزیره در سؤال بعدی پرسید که اگر چنین کنند، چه هزینهای باید بپردازند که مذاکرهکننده ارشد ایران در وین پاسخ داد: وقتی میگوییم که فردی از این خواب بیدار نخواهد شد، منظورمان چیست؟ منظورمان این است که دیگر وجود نخواهد داشت و دیگر از خواب بیدار نخواهد شد.
ادعای نیویورک تایمز: مذاکرات وین رو به فروپاشی است
روزنامه آمریکایی در تحلیلی به بررسی دور هفتم مذاکرات وین و نتایج حاصل از آن پرداخته و می نویسد که دولت ایران در مذاکرات مواضعی گرفته که با برجام سازگاری ندارد.
به گزارش اسپوتنیک، نیویورک تایمز نوشت؛ دیپلماتهای بریتانیا، فرانسه و آلمان پس از پنج روز نشست در وین هشدار دادند، اگر تهران موضع خود را به سرعت تغییر ندهد، احتمال موفقیت آمیز مذاکرات کمی وجود دارد.
آنها ادعا کردند که ایران تقریباً تمام سازشهای دشوار ایجاد شده در ماهها مذاکرات سخت را زیر پا میگذارد و خواستار تغییرات اساسی در متن است.
نیویورک تایمز به نقل از مقامات اروپایی نوشت: ایران می گوید که می خواهد به توافق 2015 بازگردد اما برخی از پیشنهادات ایران نه تنها با این توافق مغایرت دارد، بلکه فراتر از مفاد آن است.
آنها افزودند: "معلوم نیست،" "چگونه می توان این شکاف های جدید را در یک چارچوب زمانی واقع بینانه بر اساس پیش نویس های ایران برطرف کرد چرا که "زمان در حال اتمام است."
ادعای غربی ها در حالی مطرح می شود که ایالات متحده با زیر پا گذاشتن توافق در سال 2018 از آن خارج شد و دیگر عضوی از این توافق محسوب نمی شود.
خواسته بر حق ایران همانطور که بارها از سوی مقامات ایران مطرح شده لغو تمامی تحریم ها است. در این راستا کشورهای اروپایی نیز به حق مسلم ایران برای تحقق لغو تحریم ها واقف هستند اما در رسانه ها سعی بر فرافکنی و دور شدن از اصل ماجرا دارند.
در همین حال نماینده روسیه در مذاکرات نیز می گوید که هنوز برای ناامید شدن از مذاکرات زود است.
قرار است اواسط هفته آینده مذاکرات از سر گرفته شود.
بورل: اتحادیه اروپا تلاش میکند برجام را حفظ کند
جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز در رم درباره توافق هستهای گفت، اتحادیه اروپا در تلاش است توافق هسته ای را حفظ کند که توافقی اقتصادی نیز هست.
به گزارش روزنامه ABC اسپانیا، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز در رم درباره توافق هستهای گفت، اتحادیه اروپا در تلاش است توافق هسته ای را حفظ کند که توافقی اقتصادی نیز هست.
بورل گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا بدون در نظر گرفتن عواقب کارش، از این توافق که ایران تا آن زمان در حال پایبندی به آن بود، خارج شد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ادامه داد: اگر خواهان بازگشت ایران به توافق هستیم، باید چیزی در ازایش به آن بدهیم.
بورل درباره مذاکرات وین گفت: مذاکره کنندگان قول داده اند هفته آینده به وین بازگردند. بگذارید برویم پای میز مذاکرات و آمار واقعی ارائه شده از سوی آژانش بین المللی انرژی اتمی را درباره میزان غنی سازی ایران بررسی کنیم.
واشنگتن: در صورت شکست مذاکرات وین، ابزارهای خود را داریم
یک مقام ارشد وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد ایالات متحده در حال تصمیمگیری است و برای جهانی که در آن بازگشتی به توافق هستهای وجود ندارد، آماده میشود.
این مقام گفت: از زمانی که تهران مذاکرات را در ژوئن به حالت تعلیق درآورد، پنج ماه و نیم صبورانه منتظر بودیم. دولت ایران گفت که برای آماده شدن به زمان نیاز دارد.
وی در ادامه مدعی شد: آنچه در هفته گذشته و همین حول و حوش دیدیم، معنای آمادگی برای آنها بود... این به معنای تداوم تسریع برنامه هستهای آنها به ویژه به روشهای تحریکآمیز بود تا اهرمی برای گرفتن امتیازات غیرمنطقی بسیار فراتر از محدوده توافق اولیه به دست آورند.
به گزارش روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست»، مقامهای اروپایی و ایرانی گفتهاند که انتظار دارند در روزهای آتی به میز مذاکره بازگردند.
این مقام ارشد آمریکایی سپس در ادامه تلاش برای انداختن توپ در زمین ایران و مقصر جلوه دادن آن، افزود: اما تاریخ از سرگیری برای ما بسیار کمتر از این اهمیت دارد که آیا ایران آماده بازگشت با یک نگرش جدی است یا خیر. تاکنون آنچه ما دیدهایم... متأسفانه خلاف این را نشان میدهد.
به نوشته این روزنامه آمریکایی، در حالی که دولت بایدن هیچ احتمالی را رد نکرده، تأکید کرده است که همراه با شرکای خود در اروپا، تعدادی از آنچه این مقام «ابزار» خواند را در اختیار دارد تا در صورت امتناع ایران از پایبندی مجدد به توافق، به کار بگیرد. اینها شامل تحریمهای اضافی ایالات متحده و همچنین اعمال مجدد تحریمهای بینالمللی است که به عنوان بخشی از توافق اولیه لغو شده بودند.
این مقام از گفتن اینکه آیا دولت آمریکا صادرات نفت ایران به چین را که به ادعای واشنگتن پست ناقض تحریمها هستند و تاکنون واشنگتن تا حد زیادی چشمانش را به روی این مسئله بسته، سختتر خواهد کرد، خودداری کرد.
مقام وزارت خارجه آمریکا که در یک نشست توجیهی برای خبرنگاران تحت قوانین ناشناس ماندن صحبت میکرد، اظهار داشت: اگر پیشرفتهای هستهای ایران بازگشت به توافق را غیرممکن کند، باید نتیجههای دیپلماتیک دیگری نیز وجود داشته باشد که ما آماده پیگیری آن باشیم. قطعاً... ما باید از ابزارهای دیگری استفاده کنیم، ابزارهایی که میتوانید تصور کنید، تا فشار بر ایران را افزایش دهیم تا به موضع معقولی در میز دیپلماتیک بازگردد.
وی در اشاره به دو سند ارائه شده از سوی هیأت ایرانی، ادعا کرد: اما مذاکرهکنندگان جدید تهران روز دوشنبه با پیشنهادیهایی به میز مذاکره بازگشتند که عقبنشینی از هر یک از مصالحههایی بود که ایران قبلاً مطرح کرده بود. همه مصالحههایی را که دیگران و بهویژه ایالات متحده انجام داده بودند، درو و سپس درخواستهای بیشتری مطرح میکرد.
این مقام آمریکایی گفت: اگر ایران به این رویکرد ادامه دهد، ما به روشهایی تعدیل خواهیم کرد که به نظر من کاملاً بدیهی است.
او سپس مدعی شد که حتی روسیه و چین هم «از میزانی که ایران از مصالحههای خود عقبنشینی کرده و سپس مضاعف کردن درخواستهایش از ما و شرکای ما، شگفت زده شدهاند. اما روسیه و چین هر دو اولویتهای خود را در منطقه و همچنین منافع خود را در تضعیف اهداف ایالات متحده دارند».
به گزارش واشنگتن پست، وی در پاسخ به سوالی درباره اختلافات بین ایالات متحده و رژیم صهیونیستی بر سر مذاکرات وین گفت: ما تلاش برای آرام کردن اسرائیل را وظیفه خود نمیدانیم... وظیفه ما متوقف کردن آنها نیست، وظیفه ما همکاری با یکدیگر در جهت هدف مشترکمان است و تا آنجا که ممکن است سیاستهایمان را همسو کنیم. اما در نهایت، اسرائیل منافع ملی خود را دارد که از آنها دفاع خواهد کرد.
مکرون و بن سلمان درباره برنامه هسته ای ایران گفتگو کردند
رئیس جمهور فرانسه روز شنبه در حالی برای دیدار با مقامهای ارشد عربستان وارد این کشور شد که برنامه هستهای ایران از جمله محورهای مذاکرات طرفین است.
به نوشته روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه روز شنبه با «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی در آخرین مرحله از سفر دو روزه خود به خلیج فارس دیدار کرد. رایزنی در مورد برنامه هستهای ایران، بحرانهای متعدد در لبنان و جنگ جاری در یمن از جمله محورهای مورد مذاکره طرفین اعلام شده است
پیش از این، ماکرون در قطر بود و به خبرنگاران گفت که فرانسه و برخی کشورهای اروپایی در حال بررسی افتتاح یک نمایندگی مشترک دیپلماتیک در افغانستان هستند، اما تاکید کرد که این به معنای به رسمیت شناختن حاکمان طالبان این کشور نیست. رئیس جمهور فرانسه همچنین گفت که موضوع لبنان را با ولیعهد سعودی مطرح خواهد کرد.
در طول دیدارهای اخیر ماکرون از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، مذاکرات رفع تحریمهای ایران با قدرتهای جهانی که فرانسه یکی از طرفهای آن است، از جمله محورهای مهم رایزنی با مقامهای منطقه بوده است. فرانسه، آلمان و انگلیس اعلام کرده اند که توافق هسته ای 2015 با تغییرات جزئی راه رو به جلو در مذاکره با ایران است.
این در حالی است که برخی منابع دیپلماتیک عر از سفر ولیعهد عربستان سعودی به چند کشور حاشیه خلیج فارس با محوریت ایران و تقویت همکاری با کشورهای عربی خبر دادند.
خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از کاخ الیزه گزارش داد که امارات عربی متحده برای خرید دهها جنگنده داسو رافال و بالگرد با مقامات فرانسه قرارداد امضاء خواهد کرد. «جرج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی لبنان که روز گذشته و همزمان با سفر رئیسجمهور فرانسه به منطقه استعفای خود را اعلام کرد، در بخشی از اظهاراتش خبر داد که رئیسجمهور فرانسه بحران ایجاد شده در روابط ریاض و بیروت را مورد بحث و بررسی قرار خواهد داد.
تنش اخیر میان لبنان و کشورهای حوزه خلیج فارس بویژه عربستان سعودی از آنجا آغاز شد که جرج قرداحی وزیر اطلاعرسانی لبنان در یک مصاحبه تلویزیونی که مربوط به پیش از انتصاب وی به عنوان وزیر است، خواهان توقف جنگ علیه یمن شد.
جورج قرداحی دومین وزیر لبنانی است که در کمتر از یک سال گذشته به علت اظهارنظر درباره اقدامات عربستان سعودی مجبور به استعفا شده است. در نوزدهم ماه می گذشته، «شربل وهبه» وزیر امور خارجه لبنان پس از بیان اظهاراتی درباره ترور «جمال خاشقچی» مجبور به استعفا شده بود.
هنوز برای صحبت از امکانناپذیر بودن توافق زود است
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت که بهرغم اختلافنظرها میان تهران و واشنگتن، همچنان امکان دستیابی به توافق در مذاکرات برجامی وجود دارد.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت که بهرغم اختلافنظرها میان تهران و واشنگتن، همچنان امکان دستیابی به توافق در مذاکرات برجامی وجود دارد.
این مقام آمریکایی که خواست نامش فاش نشود، گفت که واشنگتن امید خود را برای دستیابی به توافق با تهران از دست نمیدهد.
وی افزود که هنوز برای صحبت از امکانناپذیر بودن دستیابی به توافق زود است.
دور هفتم مذاکرات وین در حال حاضر برای مشورت هیأتهای مذاکرهکنند با پایتختها متوقف شده و قرار است طی روزهای آینده از سر گرفته شود.
سفر رئیس موساد به واشنگتن با محوریت برنامه هستهای ایران
رئیس موساد سرزمینهای اشغالی را به مقصد واشنگتن ترک کرد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، رئیس موساد شامگاه گذشته -شنبه- سرزمینهای اشغالی را به مقصد واشنگتن ترک کرد.
بنا به گزارشها، «دیوید بارنیا»، رئیس موساد بناست طی این سفر بر پرونده هستهای ایران متمرکز باشد.
بارنیا بناست با «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا و «لوید آستین»، رئیس پنتاگون دیدار کند. همچنین برنامههایی برای دیدار بارنیا با شماری دیگر از مقامهای عالیرتبه آمریکایی ترتیب داده شده است.
روزنامه یدیعوت آحارانوت گزارش داد که جاسوسی نرمافزارهای اسرائیلی از مقامهای وزارت خارجه آمریکا نیز محور این سفر خواهد بود.
این در حالی است که «بنی گانتز»، وزیر جنگ اسرائیل نیز بناست به زودی به واشنگتن سفر کند.