به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از نمناک؛ دوران کودکی دوران بسیار مهم و حساس در عمر هر فرد محسوب می شود، در این دوران بیماری های شایع کودکی و کمبود ریزمغذی ها در تغذیه کودکان می تواند آثارغیرقابل جبرانی بر جای بگذارد. همه والدین برای داشتن کودکی سالم باید به تغذیه او توجه کنند و همه گروه های غذایی را در برنامه غذایی کودک بگنجانند. همچنین والدین ب مطالعه کامل این بخش از باید در زمان بیماری کودک بدانند که چه غذاهایی برای کودک مفید است و می تواند به روند درمان او کمک کند.
اگه بچه ات یبوست داره...
یبوست در کودکان مشکل بسیار شایع است که گاهی به علت هایی مانند مصرف بعضی غذاها ایجاد می شود. یبوست در کودکان معمولاً جدی نیست اما اگر بیش از دو هفته طول بکشد و با علائمی کاهش اشتها ، تب و... همراه شود، باید مورد بررسی های پزشکی قرار بگیرد.
برای کمک به درمان یبوست کودکتان غذاهای پر فیبر مانند میوه، سبزیجات، لوبیا و غلات سبوس دار و نان را بیشتر به او بدهید. اگر کودکتان به یبوست مبتلاست می توانید برای او خورش آلو اسفناج بدون گوشت و همراه سالاد تهیه کنید.
کودک خود را به نوشیدن مایعات فراوان تشویق کنید. کودک را تشویق به فعالیت بدنی کنید زیرا فعالیت بدنی منظم به تحریک عملکرد طبیعی روده کمک می کند.برنامه منظمی برای دستشویی رفتن کودک تهیه کنید،برخی کودکان آنقدر درگیر بازی می شوند که میل به دفع را نادیده می گیرند.
اگه بچه ات تهوع داره...
استفراغ و تهوع در کودکان علت های مختلفی دارد و در بین نوزادان بسیار شایع است و موضوع نگران کننده ای نیست اما اگر شدید باشد، حتما باید به پزشک مراجعه شود.
برای کمک به تهوع و استفراغ کودک توجه داشته باشید که کودک شما به اندازه ی کافی مایعات مصرف کند، 24 ساعت اول، از دادن غذاهای سفت به کودک خود خودداری کنید، اگر کودک شیرخوار است بیشتر از زمان عادی به کودک خود شیر بدهید، به کودکان بزرگتر محلول او آر اس و مایعات دیگر دهید اما نباید آبمیوه بدهید.
اگر کودک شما بتواند در طول 8 ساعت، بدون استفراغ کردن، مایعات مورد نظر را بنوشد به تدریج می توانید به او غذاهای سفت مانند کلوچه، نان تست، حبوبات، سوپ، پوره سیب زمینی و یا نان بدهید. بستنی یخ زده ، آبگوشت ، دسرهای ژلاتینی ،سوپ، سیب زمینی آب پز، موز، نان تست، برنج برای درمان تهوع مناسب هستند.
اگه بچه ات گلو درد داره...
کودکان در فصول سرد بیشتر دچار گلودرد می شوند که اغلب ویروسی هستند. گلو درد ویروسی نیازی به تجویز آنتی بیوتیک ندارند. گلودرد باعث التهاب در ناحیه حلق می شود و می تواند برای کودک آزار دهنده باشد.
اگر گلودرد همراه با عفونت چرکی باشد و در کنار آن تب، تهوع و دل درد وجود داشته باشد باید حتماً به پزشک مراجعه کرد. برای کمک به درمان گلو دردهای ویروسی استفاده از بخور و پرهیز از داروهای آنتی بیوتیک می تواند درمان کننده باشد.
سوپ مرغ یکی از بهترین غذاها برای درمان و التیام گلو درد است که خاصیت ضدالتهابی دارد و حس بهبودی و راحتی به بیمار می دهد. شیر گرم همراه کمی عسل ، آبمیوه ها ، قرقره آب نمک ، نوشیدنی های گرم مثل چای کمرنگ برای بهبود گلودرد مناسب هستند اما عسل را به کودکان کمتر از 1 ندهید.
اگه بچه ات اسهال شده...
اسهال کودکان یکی از بیماری های رایج دوران کودکی است که به دلایل مختلفی ممکن است رخ دهد.اسهال در کودکان معمولاً طی چند روز از بین می رود، اما می تواند منجر به عوارض شود. برای درمان اسهال حتما کودک خود را نزد پزشک ببرید. برای کمک به درمان اسهال کودکتان حفظ آب بدن و داشتن تغذیه کافی در طول دوره اسهال بسیار مهم است.
در هنگام اسهال کودک به او غذاهای چرب و شیرین و ادویه دار ندهید و در عوض به او برای جبران آب از دست رفته بدن و درمان اسهال غذاهایی را که برای معده آسان است مانند سوپ، سبزیجات آب پز و مایعات زیاد به خصوص آب سیب بدهید.
موز ، برنج ، سیب ، و نان تست می تواند در مدت زمان کوتاه به کودک شما کمک کند. پیشنهاد می کنیم برای بهبود اسهال برنج کته سفید را به همراه گوشت بدون چربی و با ماست ساده به کودکتان بدهید.
اگه بچه ات لاغرو ضعیفه...
برای این که وزن کودک تان افزایش پیدا کند، نباید وعده های غذایی را حذف کنید و باید فرزند شما صبحانه، ناهار و شام را منظم میل کند. غذای کودک خود را دلچسب ترو بیشتر نمایید مثلا غذاهای او را تزئین کنید و در ظروف بزرگ بریزید.
از غذاهای مقوی استفاده کنید، گوشت و مرغ، تخم مرغ، لبنیات ، سیب زمینی و برنج را در برنامه غذایی او بگنجانید و میوه های مقوی مانند موز ، آناناس و... را فراموش نکنید. میان وعده ها باعث می شوند کودک بین وعده های اصلی نیز غذا بخورد و در نتیجه در طول روز کالری بیشتری جذب کند پس میان وعده ها فراموش نشود. مصرف نوشیدنی ها را در زمان صرف غذا محدود کنید.
اگه بچه ات شب ادراری داره...
شب ادراری در کودکان معمولا به مرور زمان برطرف می شود و به ندرت به مشکل جدی تبدیل می شود. شب ادراری در کودکان مشکل پیچیده ای نیست و با اقدامات مناسب به راحتی قابل درمان است.
اگر می خواهید کودکتان زودتر درمان شود، در کنار بررسی های پزشکی این مشکل مصرف مایعات را قبل از خواب کنترل کنید، به کودک خود شکلات ، کاکائو ، چای ، قهوه و برخی نوشیدنی های گازدار حاوی کافئین که معمولاً از خاصیت ادرارآوری برخوردارند، ندهید. فرآورده های لبنی مانند ماست ، شیر و پنیر با افزایش شدت شب ادراری در کودکان مرتبط است پس این مواد را در روز به کودک خود بدهید.
غذاهای سرشار از فولات، فیبر، ویتامین B12 و اسیدهای چرب امگا 3 مانند سبزیجات، حبوبات ، ماهی تازه و غذاهای دریایی، میوه های خشک شده، جو، سبوس گندم، غلات سبوس دار و تخم مرغ را در برنامه غذایی دلبندتان بگنجانید زیرا فولات و ویتامین B12 سیستم عصبی مرکزی را قادر می سازد تا شب ها اتصالات مورد نیاز برای کنترل مثانه را برقرار کند، چیزی که اغلب در کودکان مبتلا به شب ادراری وجود ندارد.
اگه بچه ات دندون در میاره...
مراحل و زمانبندی رویش دندان ها در هر کودک با کودک دیگر متفاوت است اما اغلب کودکان از سن 7 ماهگی شروع به رویش دندان میکنند و تا سن 3 سالگی یا همان 36ماهگی 20 دندان در می آورند.
در این زمان کودک اشتهای خود را از دست میدهد، لثه هایش ملتهب می شود و افزایش بیش از حد آبریزش دهانی او باعث خارش، حساسیت و قرمز شدن پوست اطراف دهان، چانه و گونه ها می شود. ناراحتی ناشی از درد و تورم لثه ها، مانع خواب نوزاد می شود.
انواع فرنی، پوره، سرلاک و سوپ وغذا هایی که به راحتی جویده می شوند، بهترین غذاها در زمان دندان درآوردن کودک است. غذاهای سرد و خوراکی های خنک مثل ماست یا میوه سرد، می تواند درد دندان درآوردن کودک را کاهش دهد. در این زمان مصرف آب در کودکتان را بالا ببرید و مقدار بیشتری به او آب بدهید.
اگه بچه ات دل درد داره...
کودکان معمولاً دچار دل درد می شوند، دل درد در کودکان در بسیاری از موارد علت جدی و مهمی ندارد اما می تواند به مشکلات جدی مانند آپاندیس ارتباط داشته باشد بنابراین باید به پزشک مراجعه و علت تشخیص داده شود و هرگز نباید بی اهمیت تلقی شوند.
پس از بررسی و مراجعه به پزشک اگر دل درد کودکتان به دلیل خاصی نیست، او را روی شکم بخوابانید اما فشار به شکم او نیاورید. کمپرس گرم یکی از ساده ترین و موثرترین روش های درمان خانگی دل درد کودکان می باشد.غذاهای ملایم مانند سیب زمینی پخته و برنج سفید می تواند به کاهش دل درد کودک کمک کند. به عنوان میان وعده غذایی به کودک خود ماست بدهید.
به کودک غذاهای چرب ، غذاهای پرچاشنی ،شیر یا لبنیات ، غذاها و نوشیدنی های کافئین دار،غذاهای شیرین ندهید. از دادن میوه های خاص و انواع توت ها از جمله گیلاس، تمشک و زردآلو به کودک خودداری کنید.
اگه بچه ات استخوان درد داره...
درد استخوان و مفاصل در کودکان به علل خاصی ایجاد می شود که حتما نیاز به بررسی دارد. دردهای رشد کودکان از علل شایع استخوان درد در کودکان محسوب می شوند که عموماً در پاها، در جلوی ران ها، ساق های پا یا پشت زانوها احساس می شوند.
دردهای رشد کودکان درمان خاصی ندارند. استحمام با آب گرم به خصوص قبل از خواب، ماساژ ملایم ، تمرینات کششی برای ساق پا و ران ها در هنگام روز، قرار دادن یک پد گرمایی یا بطری آب گرم روی قسمت دردناک بدن برای درمان دردهای رشد مفید است.
غذاهای سرشار از کلسیم مانند شیر، ماست، پنیر، بادام، انجیر، بروکلی و سویا، مواد غذایی سرشار از ویتامین دی مثل تخم مرغ و ماهی و قرار گرفتن در آفتاب ، غذاهای سرشار از منیزیم مثل باقلا، اسفناج، بادام زمینی، بادام، لوبیا، آووکادو برای تحکیم استخوان های کودک مفید هستند.
اگه بچه ات سرماخوردگی داره...
سرماخوردگی کودکان یکی از شایع ترین علت مراجعه کودکان به پزشک است. کودکان، هشت بار در سال یا حتی گاهی بیشتر به سرماخوردگی دچار می شوند. خارش یا سوزش خفیف گلو، آبریزش بینی و عطسه نخستین علائم سرماخوردگی کودکان است.
زمانی که کودک شما بیمار می شود، برای اینکه بدن بهتر بتواند با این ویروس مبارزه کند باید به کودک خوراکی های مفید و مقدار زیادی نوشیدنی و آب میوه تازه بدهید.
انواع آش و سوپ گرم ، ماست ، نوشیدنی های گرم ، آب گوشت و مرغ ، مرکبات برای سرماخوردگی مفید هستند. شما می توانید با رعایت یک رژیم غذایی سالم، ورزش و فعالیت بدنی، خواب مناسب و به موقع، تفریح و استراحت سیستم ایمنی بدن کودکان را تقویت کنید تا کمتر دچار سرما خوردگی و بیماری شوند.
اگه بچه ات کم خونی داره...
کم خونی بیماری است که کودکان را نیز تحت تاثیر قرار داده است. کمبود آهن روند رشد را در کودکان کاهش داده و باعث کم خونی در آنها می شود. فقر آهن و کم خونی فقر آهن معمولا از طریق آزمایش خون تشخیص داده می شوند.
خوشبختانه روش های زیادی برای درمان کم خونی کودکان وجود دارد.پسته ، گردو ، بادام و بادام زمینی، تخم مرغ ، گوشت قرمز، انار، کلم بروکلی ، میوه ها و دانه های خشک شده ،غلات مثل جو ، گندم ، جو دو سر و …،سبزیجات دارای برگ های سبز، آب آلو ،حبوبات ،مرکبات ،ماهی های ( سالمون ، قزل آلا و روغنی کوچک ) دارای ارزش غذایی بسیاری بوده و از منابع عظیم آهن و از رژیم های غذایی سالم برای افزایش آهن در تغذیه کودکان به شمار می روند.
نکته بسیار مهم :
والدین گرامی، همانطور که در طول مقاله اشاره نموده ایم، برای درمان هر بیماری و تشخیص علت آن مراجعه به پزشک و درمان اصولی الزامی است. نکاتی که در بالا ذکر کردیم ، کمک کننده است و جایگزین مراجعه به پزشک تلقی نمیشود و صرفا جنبه آموزشی دارد.
نظر شما