شناسهٔ خبر: 51177779 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد نیوز | لینک خبر

آشنایی با غذاهای محلی و معروف اصفهان

اصفهان ازجذاب ترین شهرهای ایران است، شهری که به نصف جهان معروف است و در آن جاذبه های بی نظیری وجوددارد.

صاحب‌خبر -

این شهرتاریخی و با اصالت مثل تمام شهرهای دنیا غذاهای محلی وخاص خودش را داشته که از قدیم تا به امروز از خوردنی های محبوب مردم این دیار بوده است. محبوبیت بسیاری از این غذاهای خوشمزه از مرز این شهر گذشته و مردم شهرهای دیگر را هم شیفته ی خود کرده است. در این مقاله آس چارتر قصد دارد تا چندمورد از غذاهای محلی وخوشمزه اصفهان را به شما معرفی کند. 

شما می توانید با خرید بلیط مشهد اصفهان از آس چارتر از تخفیف زیادی برخوردار شوید.

غذاهای اصیل نصف جهان 

1- بریون یا بریانی 

معروفترین غذای نصف جهان بریان یا بریونی است که ظاهری شبیه به همبرگردارد وبی شک امروزه یکی ازخوشمزه ترین غذاهای نه تنها اصفهان بلکه تمام شهرهای ایران است.

ترکیبات بریانی:

از ترکیب گوشت گردن گوسفند، جگر سفید گوسفند، ادویه اصفهانی، پیاز، نمک، دارچین و فلفل و زردچوبه تهیه می شود. برای پخت این بریانی تابه های مخصوصی وجود دارد با اندازه های مشخص اما می توان در تابه های معمولی هم درست کرد. برای تزئین بریانی روی آن دارچین، گردو خلال بادام، کنجد و... می ریزند و با نان سنگک و سبزی تازه می خورند. البته در کنار این غذا معمولا آبگوشت هم سرو می شود که باید نان در آن خورد و نوش جان کنید. 

بریونی اصفهان

2-کاله جوش یا کله جوش

یک غذای ساده و بی دردسر که میتوان گفت در سفره همه ایرانی ها پیدا می شود اما اصل و ریشه آ« تعلق به مردم قشقایی و مناطق اطراف اصفهان است.

مواد لازم: 

برای پخت کله جوش از موادی مثل کشک، نعناخشک، پیاز، گردو، روغن، نمک و فلفل و ادویه ها استفاده می کنند. این غذا را اصولا با نان تازه سنگک ترید می کنند و میل می کنند. شما می توانید بلیط هواپیما کیش اصفهان را از سایت اس چارتر دریافت نمایید و سپس سفر کنید.

3-حلیم بادمجان 

این غذا هم مانند کله جوش درتمام ایران طبخ می شود ولی در اصل غذای اصیل اصفهان است. اگر می خواهید حلیم بادمجان حسابی کش بیاید بهتر است از گوشت گردن استفاده کنید. 

مواد اولیه:

برای تهیه حلیم بادمجان از موادی مثل: برنج، لوبیاسفید، گوشت، بادمجان، پیاز، نعناداغ، کشک، نمک و فلفل استفاده می کنند.

حلیم بادمجان

4- پلوماش وقمری 

پلو ماش و قمری همانطورکه از نامش پیداست از دانه ماش و کلم قمری تهیه می شود.

مراحل تهیه پلو ماش قمری:

ابتدا ماش را باید جداگانه با آب می پزند بعد به صورت جداگانه گوشت گوسفند و پیاز و ادویه را تفت می دهند و به آن قمری رنده شده و سبزی پلویی اضافه می کنند. و برنج آبکش کرده را و ترکیب به دست امده را به همراه ماش لایه لایه میان برنج می ریزند و دم میکنند.

5- ماش و قمری

این همان پلو ماش و قمری نیست، ماش و قمری یک غذای حلیمی شکل است که با نان سرو می شود. طرز تهیه این غذا:

ابتدا گوشت گوسفند و ماش را جداگانه می پزند. بعد از نیم پخت شدن گوشت، کلم قمری رنده شده را به آن اضافه می کنند و به مدت 10 دقیقه روی حرارت قرارمی دهند. در مرحله بعد سبزی (تره، جعفری، شنبلیله و مرزه) و برنج را به مخلوط قبل اضافه می کنند و مجدد 20 دقیقه آن را می پزند و کم کم ماش را اضافه می کنند. آب مواد که تقریبا بخار شد آن را می کوبند سپس سرو می کنند.

پلوماش

6- یخنی لوبیا یا گوشت لوبیا

یکی از غذاهای ساده و مقوی اصفهانی، غذای یخنی لوبیا یا همان گوشت و لوبیا است که طعم دلچسبی دارد.

ترکیبات یخنی لوبیا:

برای تهیه یخنی لوبیا از گوشت (ترجیحا دنده) و سبزیجاتی مثل تره، جعفری و شنبلیله، لوبیا سفید، برنج، پیاز و انواع ادویه استفاده می شود. اگر میخواهید نمونه اصیل و اصفهانی آن را بپزید بهتر است سبزیجات را درسته داخل غذا بریزید، یخنی لوبیا را معمولا با ترشی، سبزی و نان تازه سرو می کنند.

7-یخمه ترش

یخمه ترش یکی ازغذاهای سنتی و قدیمی اصفهان که این روزها کمتر طبخ می شود.

مراحل پخت:

برای پخت این غذا ابتدا گوشت گوسفند را با زردچوبه و آب می پزند، وقتی گوشت نیم پز شد، آلو، به  و برگه زردآلو را به آن اضافه می کنند تا کمی نرم شوند، سپس برنج را به باقی مواد اضافه می کنند و می گذارند تا آب آن بخارشود. در مرحله بعد این مخلوط را می کوبند و هسته آلوها را از آن جدا می کنند و بعد ازکوبیدن مواد، به آن شکر می زنند و دوباره روی حرارت می گذراند تا شکرآب شود.

لازم است بدانید شما می توانید با توجه به سلیقه خودتان شیرینی غذا را کم و زیاد کنید، همچنین می توانید به جای شکر از شیره خرما استفاده کنید. شما میتوانید با خرید بلیط هواپیما از سایت آس چارتر از تخفیفات ویژه ای برخوردار شوید. 

یخمه ترش

8- نخود آب

یکی از غذاهای محلی اصفهان که به دلیل مواد تشکیل دهنده ویژه برخوردار بوده نخود آب است که خواص زیادی دارد.

مواد لازم نخود آب:

مواد اصلی تهیه این غذا نخود بوده و برای طبخ آن نخودی که از قبل در آب خوابانده شده را با نمک، فلفل و زردچوبه پخته و سپس به آن کمی آرد اضافه می کنند. نخود آب را معمولا با آبغوره و یا سرکه میل میکنند که از این رو با نام نخود آب غوره نیز شناخته می شود.

9- تاس کباب

 ازخوراک هایی که دراکثرشهرهای ایران طبخ می شود تاس کباب است ولی اصالت آن اصفهانی است.

مراحل طبخ:

برای طبخ تاس کباب از گوشت (ترجیحا دنده گوسفندی)، پیاز، هویج، سیب زمینی، بِه، روغن، نمک و ادویه استفاده می کنند. ابتدا مواد را لایه لایه داخل قابلمه می چینند و روی آن آب می ریزند تا کاملا پخته شود. تاس کباب را می توان با نان یا پلو سرو کرد.

کله گنجشکی

10- کله گنجشکی

یکی ازغذاهای سنتی اصفهان که درکمترین زمان ممکن آماده می شود، سرگنجشکی و یا همان کله گنجشکی است.

مواد لازم: 

این غذا با ترکیب گوشت چرخ کرده، پیاز، ادویه، رب، روغن و ترخون خشک شده با یکدیگر، طبخ می شود و معمولا آن را با نان سرو می کنند.

11- به پلو اصفهانی

اگر میخواهید طعم متفاوتی را تجربه کنید یک پلوی محبوب در بین غذاهای اصفهان هست که به پلونام دارد که یکی از خوشمزه‌ترین پیشنهادها است.

مراحل آماده سازی:

اصفهانی هابه رابه شکل ورقه‌ورقه شده سرخ می‌کنند و در ظرفی جداگانه گوشت را به همراه پیاز و آب می‌پزند. بعد از این‌ که گوشت پخته شد، نمک، فلفل، آلو وزعفران را به آن اضافه می‌کنند تا  طعم‌های مواد با هم ترکیب شوند و آب گوشت تمام شود. لابه‌لای برنج آبکش شده گوشت، آلو و به را قرار می‌دهند تا در نهایت این مواد با برنج دم بکشد و آماده‌ی سرو شود. آس چارتراین امکان را به شما می دهد تا کمتر از سه دقیقه بتوانید بلیط هواپیما اهواز اصفهان را رزرو نمایید.

به پلو

12- شله بریان با زیره

در بین غذاهای اصفهان تنوع بالایی وجود دارد و مقوی و کامل بودن از ویژگی‌های همه‌ی این خوشمزه‌های محلی است. یکی از این غذاهای بسیار مقوی، شله بریان با زیره است که بافتی نرم و کوبیده شده دارد و طعمی محبوب و دوست داشتنی در اصفهان محسوب می‌شود.

مراحل پخت شله بریان با زیره:

برای تهیه‌ی این غذا گوشت دنده گوسفندی را روی شعله می‌گذارند تا با پیاز، آب، زردچوبه، نمک و فلفل بپزد و بعد به آن برنج نیم دانه خیس خورده را اضافه می‌کنند تا با شعله کم آتش طبخ شود. در نهایت با اضافه کردن زیره سیاه آسیاب شده، طعم این ترکیب فوق‌العاده را کامل می‌کنند. این مخلوط لذیذ بعد از پخته شدن، حسابی کوبیده می‌شود تا آماده‌ی سرو شود

13-باب مشتی یا کباب زردک اصفهان 

یکی ازغذاهای سنتی وخوش طعم اصفهانی کباب مشتی است، غذایی شبیه کتلت است اما کمی شیرین!

مراحل پخت:

برای تهیه این غذا ازموادی مثل گوشت چرخ کرده، پیاز، زردک (زردک یا جزر همان هویج ایرانی ست که فصل برداشت آن در زمستان است) و یا هویج خام رنده شده، آرد نخودچی و ادویه جات استفاده می کنند. بعد مواد گفته شده را خوب ورز داده مانند کتلت یا کوکو، آن را در روغن سرخ می کنند. سپس به کباب ها ترکیب ملس سرکه و شیره را اضافه می کنند تا بجوشد و به خورد کباب ها برود. می توانید به جای سرکه شیره از شکر، آب و زعفران حرارت دیده استفاده کنید.

کباب زردک

14- کوفته شوید باقالی

یکی دیگرازغذاهای سنتی اصفهان کوفته شوید باقالی است. این کوفته مانند سایر کوفته ها تهیه می شود و طرز پخت خیلی متفاوتی ندارد.

برچسب‌ها: