شناسهٔ خبر: 51094490 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مثلث | لینک خبر

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد؛

ضرورت کمک‌های دولتی به صنایع برای کاهش مصرف یا تامین پایدار آب

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه بحران آب بحرانی برای همه است، اظهار کرد:‌ باید کمک‌هایی نیز از سوی دولت برای کاهش مصرف آب صنایع وجود داشته باشد یا آنکه فرایند امور به منظور کاهش مصرف یا انتقال آب روان شود.اکنون بخش عمده‌ای از صنایع دولتی هستند و بخش خصوصی نیز در این زمینه باید کمک‌هایی از سوی دولت داشته باشد.

صاحب‌خبر -
آنچه دیگران می خوانند:

علی جدی با بیان اینکه در وضعیت کم‌آبی یکی از موضوعات مهم آن است که صنایع مصرف آب خود را کاهش دهند، اظهار کرد: با مصرف کمتر آب فاضلاب‌های صنعتی نیز کاهش خواهد یافت. اکنون در بسیاری از نقاط کشور این موضوع در دستور کار قرار گرفته است که صنایع علاوه بر کاهش مصرف آب در تصفیه‌خانه‌ها نیز سرمایه‌گذاری کنند. 

 

جدی با تاکید برضرورت افزایش سرمایه‌گذاری صنایع در تصفیه پسا‌ب‌ها، عنوان کرد: با توجه به وضعیت کم‌آبی در کشور باید گفت که بحران آب بحرانی برای همه است و صنایع باید کمک کنند تا هم با تکنولوژی‌های  به روز مصرف آب کمتر شود و هم آنکه در تصفیه‌خانه‌ها و بازگشت پساب‌ها به چرخه مصرف کمک لازم را داشته باشند. 

 

وی با بیان اینکه در استان خراسان شمالی 25 میلیون متر مکعب آب به مصرف صنایع می‌رسد، تصریح کرد:‌ ظرفیت پساب‌ها و تصفیه‌خانه‌ها نیز کمتر از این میزان نیست و به راحتی می‌توان با سرمایه‌گذاری، زمینه استفاده از فاضلاب‌ها و پسا‌ب‌ها را فراهم کرده و آب مورد نیاز صنایع را از این مسیر تامین کرد. 

 

صنایع از هم‌اکنون به فکر مدیریت اب باشند 

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:‌ بحران آب برای کشور جدی است و صنایع باید از هم‌اکنون به فکر آن باشند که موضوع را مدیریت کنند. 

 

وی با بیان اینکه جانمایی برخی از صنایع از ابتدا صحیح نبوده است، تصریح کرد: برخی از صنایع سال‌ها است که در کشور در حال فعالیت هستند و جانمایی آن‌ها درست نبوده است اما اکنون چاره‌ای وجود ندارد و دولت از این پس نباید اجازه دهد که طرح‌های توسعه‌ای یا استقرار صنایع در نقاطی از کشور باشد که ضرورتی برای احداث در آن مناطق را ندارند. 

 

جدی خاطرنشان کرد: آب قابل شرب و آبی که می‌تواند مصارف کشاورزی یا مصرف خانگی داشته باشد، نباید در صنایع مورد استفاده قرار گیرد. 

 

وی با اشاره سرمایه‌گذاری که برخی از صنایع از جمله صنایع فولادی در انتقال آب خزر و خلیج‌فارس انجام داده‌اند، اظهار کرد:‌ در شرق کشور برخی از صنایع سرمایه‌گذاری‌هایی برای تامین آب انجام داده‌اند و طبیعی است که اگر تلاش‌هایی برای تامین باثبات آب آنها صورت گیرد قطعا به نفع آنها خواهد بود. 

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: صنایع باید به تدریج به این سمت حرکت کنند که مصرف آب خود را به جای آب کشاورزی و شرب به سمت آب‌های مناسب برای صنایع هدایت کنند و در تصفیه‌خانه فاضلاب نیز سرمایه‌گذاری داشته باشند چون تامین آب پایدار برا‌ی آنها خواهد بود. 

 

حرکت تکنولوژی به سمت مصرف آب کمتر در صنایع 

 

جدی درباره حرکت صنایع از جمله صنایع فولادی به سمت مصرف آب کمتر تصریح کرد: آب اکنون یک محور اساسی و مهم در فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی است و به طور قطع طراحان تکنولوژی نیز به این سمت حرکت کرده‌اند که مصرف آب صنایع را کاهش دهند و اگرچه به صفر نخواهد رسید اما مصرف آنها را به نحو قابل توجهی کاهش خواهد داد. 

 

وی با بیان اینکه در طرح آمایش سرزمین باید به موضوع جانمایی و تکنولوژی صنایع توجه شود، عنوان کرد: در جلسات کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز مباحثی درخصوص آب صنایع مورد بحث و بررسی قرار گرفته و حتی در جلسه‌ای با وزیر نیرو بر این موضوع تاکید شد که صنایع باید بخش عمده آب مورد نیاز خود را از تصفیه‌خانه‌ها تامین کنند و این شرایط با اقبال وزیر نیرو مواجه شد. 

 

جدی گفت: وزیر نیرو در این جلسه قول مساعد داد تا نیروگا‌ها و صنایع به تدریج سمت سرمایه‌گذاری در تامین آب پایدار حرکت کنند و وزیر نیرو معتقد است که بحث انتقال آب از شمال و شرق نیز باید تقویت شود تا بتوان آب صنایع را از این محل تامین کرد. 

 

وی در پاسخ به این پرسش که ممکن است خود دولت نیز سرمایه‌گذاری‌هایی در این زمینه داشته باشد، خاطرنشان کرد:‌ بله باید کمک‌هایی نیز از سوی دولت وجود داشته باشد یا آنکه فرایند امور به منظور کاهش آب صنایع یا انتقال آب روان شود.اکنون بخش عمده‌ای از صنایع دولتی هستند و بخش خصوصی نیز در این زمینه باید کمک‌هایی از سوی دولت داشته باشد.