شناسهٔ خبر: 51058019 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

سیاست داخلی

ممنوعیت ورود مسافر از زیمباوه به علت جهش «اومیکرون»|برگزاری نشست همکاری‌های اقتصادی ایران و زیمبابوه️

هم‌زمان با اینکه اروپا و آمریکا دیگر درپی شناسایی واریانت جدید و بسیار مسری اومیکرون در آفریقای جنوبی، محدودیتهایی را برای ورود مسافران از هشت کشور جنوب آفریقا اعلام کردند، مسئولان دولت سیزدهم با تعدادی از مسئولان زیمباوه که وزارت‌بهداشت هم سفر آن‌ها را ممنوع کرده است دیدار کردند که راه دور زدن تحریم یاد بگیرند!

صاحب‌خبر -

 رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: مردم از سفر به کشورهای آفریقای جنوبی و شش کشور دیگر اطراف آن یعنی کشورهای بولسوانا، نامیبیا، زیمباوه، لسوتو و اسواتینی خودداری کنند. 

«محمدمهدی گویا»، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درارتباط با سویه جدید «اومیکرون» که سازمان جهانی بهداشت آن را نگران کننده خوانده است، گفت: این سویه اگر منتشر شود، با نگرانی که در این رابطه وجود دارد، ممکن است که برخورد با آن بسیار سخت باشد. چند هفته طول می‌کشد تا وضعیت این سویه جدید معلوم شود که بتوان قاطعانه‌تر نظر داد.

او افزود: اما به هرحال شواهد نشان می‌دهد باید وضعیت شدیدتری در پی داشته باشیم. به همین دلیل با هم همین تمهیدات را به کار گرفتیم. نکته دیگر درارتباط با عزیزانی است که قصد مسافرت به آفریقای جنوبی و شش کشور دیگر اطراف آن یعنی کشورهای بولسوانا، نامیبیا، زیمباوه، لسوتو و اسواتینی را دارند، مسافرتشان را به تعویق بیاندازند.

گسترش روابط اقتصادی ایران و زیمباوه با محوریت خنثی‌سازی تحریم‌ها 

مدیرکل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر گسترش روابط میان مجموعه‌های اقتصادی، تجاری و اقتصادی ایران و زیمبابوه با محوریت خنثی‌سازی تحریم‌های غرب و فراهم کردن مقدمات برگزاری نهمین نشست کمیسیون اقتصادی بین ۲ کشور تاکید کرد.

دیدار مسولان ایرانی با مقامات زیمباوه,کرونای اومیکرون در ایران

بنابر اعلام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «حامد فروزان» در نشست همکاری‌های اقتصادی ایران و زیمبابوه با اشاره به ریشه طولانی و عمیق همکاری سیاسی و اقتصادی ایران و زیمبابوه گفت: ایران همیشه حامی کشور‌های ضد استعماری در آفریقا است.

مدیرکل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر ظرفیت‌های شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی گفت: حضور مدیران شستا در این نشست، نشان عزم جدی ایران برای توسعه همکاری اقتصادی و تجاری با هدف خنثی سازی تحریم‌های ظالمانه نسبت به دو کشور ایران و زیمبابوه است.

فروزان خاطرنشان کرد: زیر مجموعه‌های اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه‌های دخانیات، طلا، فنی و مهندسی و انرژی خورشیدی و صنایع دارویی و پتروشیمی و ... آمادگی کامل برای گسترش و توسعه روابط دارند.

«علی رستمی» مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی نیز در این نشست ضمن اشاره به ظرفیت‌های شستا به عنوان بزرگترین مجموعه اقتصادی کشور در حوزه‌های سرمایه‌گذاری و ایجاد پروژه‌های عظیم اقتصادی گفت: ۱۵ درصد تولید ناخالص ایران توسط هلدینگ‌های زیرمجموعه شستا تولید می‌شود.

وی پروژه‌های توسعه‌ای را از مهمترین موضوعات شستا دانست و افزود: تاپیکو، بزرگ‌ترین هلدینگ اقتصادی شستا است که در آن تمام محصولات پتروشیمی تولید و صادر می‌شود.

مدیرعامل شستا افزود: هلدینگ دارویی (تیپیکو) به عنوان دومین هلدینگ بزرگ شستا، ۴۰ درصد از تولیدات دارویی و ۷۰ درصد از مواد اولیه صنعت دارویی کشور را تولید می‌کند، همچنین هلدینگ سیمانی شستا (سیتا) با در اختیار داشتن ۳۰ درصد از سهم بازار سیمانی کشور و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، بزرگ‌ترین سیستم حمل بار را در خاورمیانه به خود اختصاص داده است و بیش از ۹۰ درصد صادرات ایران توسط این مجموعه انجام می‌شود.

تاکید بر توسعه همکاری زیمبابوه و ایران در روابط تجاری و اقتصادی

معاون وزیر خارجه و تجارت بین الملل زیمبابوه هم در این نشست با اشاره به اراده جدی برای افزایش همکاری‌های اقتصادی میان ایران و زیمباوه گفت: دیدار امروز مدیران هلدینگ‌های اقتصادی شستا و گفتگو با آن‌ها، نشان اعتماد جمهوری اسلامی ایران به کشور زیمباوه است، ما نیز تمایل داریم همکاری زیمباوه و ایران را در روابط تجاری و اقتصادی توسعه دهیم.

«دیوید موسابایانه» گفت: ما در چند سال اخیر توانستیم از فشار‌های تحریم‌های اقتصادی غرب عبور کنیم و امسال ۷.۸ رشد اقتصادی را که بالاترین سطح رشد اقتصادی در قاره آفریقا است تجربه کردیم.

معاون وزیر خارجه و تجارت بین الملل با اشاره به رابطه دیرینه دو کشور گفت: به زودی با کمک یکدیگر در مسیر خنثی سازی تحریم‌های آمریکا حرکت می‌کنیم.

وی اظهار امیدواری کرد که در حوزه‌های کشاورزی، دارویی، عمران و جاده سازی و آموزش تحصیلات تکمیلی روابط اقتصادی و تجاری دو کشور تقویت شود.

پس از اتمام جلسه تجار دو کشور به مدیریت مهدوی مشاور مدیرکل امور بین الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تناسب فعالیت‌های خود به طور اختصاصی و چهره به چهره به مذاکره پرداختند.

نظر شما