شناسهٔ خبر: 51057709 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: موج | لینک خبر

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

چرا کالاهای اساسی گران ماند؟

در حالی که گفته می شود که تخصیص ارز دولتی برای واردات تا پایان امسال انجام شده، با این حال بازار گوشت و لبنیات همچنان تحت تاثیر تورم اقتصاد و حاشیه های حذف ارز دولتی روندی صعودی دارد و این مساله نیازمند نظارت دستگاه های نظارتی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزای موج، پس از اینکه مجلس، بررسی حذف ارز دولتی کالاهای اساسی را از بررسی دو فوریتی به حالت عادی تغییر داد، همه منتظر کاهش التهاب بازار کالاهایی مانند گوشت قرمز، مرغ، تخم مرغ و... بودند، با این حال قیمت ها ولی همچنان بالاست، این در حالی است که حسن عباسی معروفان، سرپرست دفتر خدمات بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده که« ارز ۴٢٠٠ تومانی از واردات دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی حذف نشده و دیروز برای واردات آنها ارز ۴٢٠٠ تومانی تخصیص یافته و تا آخر سال ۱۴۰۰همین طور خواهد بود. بنابراین تا پایان سال ١۴٠٠ ارز ۴٢٠٠ تومانی از واردات دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی حذف نمی‌شود.» با این حال بازار گوشت و لبنیات همچنان تحت تاثیر تورم اقتصاد و حاشیه های حذف ارز دولتی روندی صعودی دارد و این مساله نیازمند نظارت دستگاه های نظارتی است.

دبیر کانون مرغ تخم گذار کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در فصل های سرد سال نسبت به تابستان میزان تقاضا برای گوشت افزایش می یابد، گفت: با توجه به جوجه ریزی هایی که از قبل انجام شده میزان تولید مرغ در کشور متناسب با نیاز کشور است، به همین دلیل می توان گفت که دلیلی برای گرانی مرغ از نظر عرضه وجود ندارد، هرچند باید توجه داشت که عرضه مرغ کمی متفاوت تر از تهران است، زیرا میزان تولید مرغ در این شهر کمتر از میزان تقاضاست، به همین دلیل از استان های همجوار وارد می شود و همین مساله می تواند روی قیمت کمی تاثیر بگذارد.

فرزاد طلاکش با بیان اینکه قیمت گوشت مرغ در تهران باید در محدوده ای ۳۲ هزار تومان باشد، افزود: با توجه به اینکه مرغ در مناطق مختلف با قیمت های متفاوت عرضه می شود دولت باید حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی را اجرایی کند و یارانه نهاده ها را به دهک های پایینی جامعه اختصاص دهد، زیرا  ۵ دهک پایینی برای تامین پروتئین بیشتر وابسته به تخم مرغ هستند و نیازمند حمایت یارانه ای هستند.

او با تاکید بر اینکه مشکلات بازار گوشت ایران از مهرماه سال ۹۹ بروز کرده است، تصریح کرد: بخشی از این مشکل مربوط به گرانی نهاده ها و بخشی هم مربوط به ضعف در توزیع نهاده ها بود، به عبارت دیگر نهاده ها به موقع به دست مرغدار نمی رسید، به همین دلیل آنها مجبور بودند نهاده ها را در بازار آزاد تامین کنند و زمانی که نهاده ها به آنها تخصیص پیدا می کردند عملا مرغ های خود را باید به بازار عرضه می کردند و همین مساله باعث می شد که نهاده های خود را در بازار بفروشند.

مشکل عرضه نهاده ها در بازارگاه

مشکل عرضه نهاده ها در بازارگاه هرچند گفته می شود که تا حدودی برطرف شده است، اما از آنجایی که موضوع هزینه حمل هم وجود داشت و برخی کامیون ها قیمت های بالایی را برای جابه جایی نهاده ها تقاضا می کردند و گاهی هزینه واقعی حمل در بارنامه ها درج نمی شود و به نوعی در پشت بارنامه اعمال می شده و همین مساله قیمت تمام شده نهاده ها را بالاتر می‌برده است.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی تهران هم در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با تاکید بر اینکه در حال حاضر کمبود نهاده ها در قیمت تمام شده گوشت تاثیر مستقیم ندارد، اما از آنجایی که وقتی دامداری ها با کمبود خوراک مواجه باشند مجبور هستند که دام های خود را بفروشند و در یک مقطع زمانی با کمبود عرضه مواجه می شویم به همین دلیل در قیمت گوشت موثر است.

علی اصغر ملکی با بیان اینکه تنها راه ایجاد تعادل در بازار گوشت تامین به موقع نهاده هاست، تصریح کرد: هم اکنون کشور به دلیل خشکسالی با کمبود و گرانی نهاده ها مواجه است و این مساله نوساناتی را در قیمت گوشت به وجود می آورد.

برچسب‌ها: