به گزارش اقتصادنیوز ، این روز ها اخبار برجام در بازار ارز تهران پر رنگ تر شده است و سرنوشت برجام و دلار به هم گره خورده است و معامله گران در انتظار اخبار جدید برجام هستند.
قیمت دلار آمریکا روز گذشته مرز حساس 28 هزار و 300 تومان را حفظ کرد و در آخرین ساعات معاملات دیروز بر روی 28 هزار و 400 تومان قرار گرفت. اما در بازار امروز دلار به چه سمت و سویی خواهد رفت؟
پیش بینی قیمت دلار از کانال هرات
اما در معاملات پشت خطی شب گذشته قیمت دلار بر روی 28 هزار و 410 تومان قرار گرفت که نسبت به قیمت یکشنبه شب 60 تومان گران شده بود. یکشنبه شب در معاملات پشت خطی قیمت دلار بر روی 28 هزار و 350 تومان قرار داشت.
بدین ترتیب در بازار هرات معامله گران به استقبال صعود قیمت دلار رفتند. در واقع معامله گران دلار پیش بینی کردند که قیمت دلار در بازار ارز امروز سه شنبه 2 آذر 1400 گران می شود.
پیش بینی قیمت دلار از مسیر قیمت درهم
قیمت درهم در انتهای معاملات نقدی روز دوشنبه با 7 هزار و755 تومان بسته شد. قیمت درهم پشت خطی شب گذشته نسبت به معاملات نقدی 5 تومان بالا رفت و با 7 هزار و 760تومان معامله شد
قیمت طلایی درهم شب گذشته بر روی 7 هزار و 750 تومان قرار گرفت که نسبت به یکشنبه شب 35 تومان بالاتر بود. معامله گران قیمت دلار از مسیر قیمت درهم را صعودی پیش بینی کرده اند.
پیش بینی قیمت دلار از مسیر بازار فردایی
قیمت دلار فردایی شب گذشته بر روی 28 هزارو 480 تومان قرار گرفت که نسبت به قیمت دلار در معاملات پشت خطی یکشنبه شب 130 تومان بالا رفته بود. این بدین معناست که معامله گران فردایی بازار ارز امروز سه شنبه 2 آذر 1400 را صعودی پیش بینی کرده اند.
3 سناریوی آینده برجام و دلار
اما در آستانه مذاکرات وین بازار چه واکنشی به اتفاقات برجامی نشان خواهد داد؟ سه سناریو را میتوان برای آینده نرخ ارز در نظر گرفت.
اگر مذاکرات پیشرفت نصفه و نیمه ای داشته باشد، سیگنال های مثبتی روانه بازار ارز ایران می شود. حتی ممکن است پس از این اتفاق، قیمت دلار به حدود ۲۶هزار و ۹۰۰تومان هم نزول کند. پایینتر رفتن قیمت از عدد مذکور را میتوان ناشی از هیجانات فروشندگان دلار دانست.
اما در صورت بی نتیجه ماندن مذاکرات و شانه خالی کردن طرف های مذاکره کننده از تعهدات برجام، بازار چه سمت و سویی خواهد داشت؟ اگر این سناریو محقق شود، میتوان چشمانداز قیمت دلار در برابر ریال در بازار آزاد را بالاتر از حد فعلی تخمین زد، ولی شکست سقف قبلی در این مرحله برای معاملهگران کاری دشوار و نشدنی به نظر میرسد.
بالاتر رفتن قیمت از ۳۰هزار تومان، در صورت به وقوع پیوستن این سناریو را میتوان ناشی از هیجانات فروشندگان ریال دانست که معمولا خیلی بادوام نخواهد بود.
اما اگر این سناریو را در نظر بگیریم که پیشرفت کامل و نهایی حاصل شود واکنش بازار چه خواهد بود؟احتمال به نتیجه رسیدن این سناریو کم نیست و در صورت به وقوع پیوستن این سناریو، قیمت ارز ابتدا حباب مثبت را خالی خواهد کرد، سپس روند نزولی به خود خواهد گرفت. رقمی در حدود ۲۳هزار و ۵۰۰تومان.
در صورت بهوقوع پیوستن این سناریو، قیمتهای زیر ۲۳هزار و ۵۰۰تومان را میتوان ناشی از هیجانات فروشندگان دلار دانست که معمولا خیلی بادوام نخواهد بود.