شناسهٔ خبر: 50889102 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ابتکار | لینک خبر

معاون اول برای حل مشکل آب زاینده رود به دو وزیر دستور ویژه داد

سیل مردم اصفهان در رودخانه خشک زاینده‌رود

صاحب‌خبر - هزاران نفر از مردم اصفهان روز جمعه ۲۸ آبان ماه در بستر خشکیده زاینده رود در جوار پل خواجو همصدا با کشاورزان خواستار جریان دائمی رودخانه زاینده‌رود و تالاب گاوخونی شدند.
به گزارش مهر، جمعی از مردم اصفهان روز جمعه ۲۸ آبان ماه در بستر خشکیده زاینده رود در جوار پل تاریخی خواجو تجمع کرده و خواهان جریان دائمی زاینده رود و تالاب بین‌المللی گاوخونی شدند
اجرای مصوبات ۹ ماده‌ای شورای عالی آب، جریان دائمی زاینده رود و تالاب بین‌المللی گاوخونی و جلوگیری از بارگذاری‌های جدید بر این حوضه آبریز خواسته همه مردم اصفهان است.
در تجمع امروز حسن اکلیلی از هنرمندان بنام دیار نصف جهان خطاب به مردم گفت: پیکر نیمه جان و مرده زنده رود به ما نفس می‌دهد و مردمی که امروز همدلی می‌کنند به واسطه این خاک و زنده رود است، اصفهان در گذشته نه چندان دور مدعی بود اگر دیواره ۱۰ متری دور این استان بکشند نیاز به هیچی نخواهیم داشت، برنج، گندم، حبوبات میوه و هنرمان صادراتی بوده، چه شده است که این‌طور مانده‌ایم؟
سیدعلی اکبر محرابیان در دیدار با کشاورزان اصفهان در مهدیه وجاره وعده داد که مشکلات این حوضه تا دو سال آینده حل و فصل شود.
همچنین دستاورد سفر وزیر نیرو به اصفهان تخصیص ۳۸ هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های آبرسانی به اصفهان بود که در صورت تحقق نتایج خوبی را همراه خواهد داشت.
گفتنی است در پی تجمع امروز مردم اصفهان برای احیای زاینده رود، مخبر معاون اول رئیس جمهوری به وزرای نیرو و جهاد کشاورزی دستور داد در اسرع وقت برای حل مشکل حوضه آبریز زاینده رود در سه استان چهارمحال و بختیاری، اصفهان و یزد اقدام کنند.
حل مشکل زاینده رود را دنبال می‌کنیم
همچنین محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهوری به دنبال مطالبه مردم اصفهان در بستر زاینده رود برای جاری شدن دائمی آب در زاینده رود در گفتگو با شبکه خبر اظهار داشت: تشکر می‌کنم از بصیرت و وفاداری مردم غیور اصفهان که البته همیشه اینگونه بوده است در جنگ و در همه مسائلی که در کشور بوده کاملاً وفادارانه در صحنه بودند.
وی با بیان اینکه معضل خشکسالی شرایطی را به وجود آورده که در بیشتر استان‌های کشور دچار مشکل هستیم، افزود: در یک ماه گذشته رئیس جمهوری دوبار شورای عالی آب را برگزار کرده است.
معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: به وزیر نیرو و جهاد کشاورزی دستور دادم که به سرعت برای این موضوع تدبیر کنند و دولت به جد دنبال است که این مسئله را به هر نحوی که وجود دارد بتوان حل کرد.
مخبر با بیان اینکه مشکل مردم را می‌فهمیم افزود: من در شرق اصفهان حضور داشتم و وضعیت آنان را دیدم و واقعاً وضع سختی است ما دنبال هستیم با هر وسیله و شکلی که وجود دارد این مشکل حل شود زیرا این چهار استان اکنون دچار مشکل هستند و امید است به گونه‌ای که بتوان به ویژه مشکل اصفهان را حل کرد، این موضوع را دنبال می‌کنیم.
وی اضافه کرد: از فردا جلساتی برگزار می‌شد و نتایج را به اطلاع مردم خواهیم رساند، وزرا نیز در تلاش هستند، طرح‌های مختلفی را بررسی کردند و پیشنهاداتی دارند که انشاالله بررسی و اقدام خواهیم کرد.
ستاد احیای زاینده رود در اولین فرصت تشکیل می‌شود
همچنین سید علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو نیز ظهر امروز در پی تجمع مردم اصفهان در بستر خشکیده زاینده رود برای احیا و رسیدگی به مشکلات این حوضه، در گفت‌وگو با خبر سراسری شبکه یک سیما از برگزاری جلسه ستاد احیای زاینده رود در اولین فرصت خبر داد و اظهار کرد: امید است با پیشنهاداتی که به این جلسه می بریم، تصمیمات مناسبی اتخاذ شود و مردم این حوضه را از نتایج آن مطلع کنیم که باعث خوشحالی آنان شود.
وی افزود: مقرر شد که وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت در کنار وزارت نیرو به صورت فعال وارد شوند تا شرایط را مدیریت کنیم تا آسیبی را که به برخی کشاورزان رسیده است را به حداقل برسانیم.
وزیر نیرو گفت: در پایان از همه کشاورزان اصفهان عذر خواهی می‌کنم که شرمنده آنها هستیم و نمی‌توانیم آنچه که لازم است برای کشت آنها، آب را تامین کنیم و امیدواریم با فضل و عنایت الهی در ماه‌های آینده این کمبودها را جبران کنیم.
حوضه آبریز زاینده رود در دو دهه اخیر به دلیل بارگذاری‌های بیش از حد صنایع و توسعه اراضی کشاورزی و باغات، پمپاژهای غیرقانونی به نام آبخیزداری در بالادست این حوضه و همچنین کاهش نزولات جوی امروز به بحران رسیده است.
توسعه ناپایدار در این خطه نه تنها منابع آب سطحی بلکه منابع آب زیرزمینی را نیز از بین برده و خشکی رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی و برداشت‌های بی رویه از چاه‌ها سبب تشدید فرونشست در شهر تاریخی اصفهان شده است، آلودگی هوا و گرد و غبار و خشکی اراضی کشاورزی شرق از جمله دیگر مشکلات این حوضه است.

برچسب‌ها: