به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا و «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین اواخر روز دوشنبه (به وقت واشنگتن) برای گفتگو در مورد نگرانیها از نقض حقوق بشر تا اختلاف نظر در مورد تایوان، در یک نشست مجازی تشکیل جلسه دادند.
بایدن طی سخنان خود در آغاز این نشست، اذعان کرد که مسئولیت آنها به عنوان رهبران آمریکا و چین این است که اطمینان حاصل کنند که روابط «به جای رقابت ساده و مستقیم به تعارضی خواه عمدی یا ناخواسته منحرف نمی شوند».
رئیس جمهور آمریکا در این باره گفت: ضروری است که ما ضمانتهایی منطقی را ایجاد کنیم که در صورت مخالفت، شفاف و صادق باشیم و در جایی که منافع با هم تلاقی میکنند، بهویژه در موضوعات حیاتی مانند تغییرات آب و هوایی، با هم همکاری کنیم.
بایدن همچنین افزود که روابط بین ایالات متحده و چین نه تنها برای شهروندان آنها بلکه برای جهان نیز اهمیت دارد و گفت که گفتگوی وی با شی شامل مواردی خواهد بود که آمریکا نگرانیهایی درباره شان دارد، از حقوق بشر تا افزایش تنشهای نظامی در اقیانوس هند و اقیانوس آرام.
همچنین بایدن و شی توافق کردند که ایالات متحده و چین برای رویارویی با چالشهای جهانی، باید ارتباطات خود را افزایش دهند و همکاری را تقویت کنند.
رئیس جمهور چین نیز ضمن موافقت با اظهارات بایدن، گفت که چین و آمریکا باید نه تنها برای حل مسائل داخلی خود، بلکه برای انجام تعهدات بین المللی همکاری کنند.
شی گفت: بشریت در دهکده ای جهانی زندگی میکند و ما به همراه یکدیگر با چالشهای متعددی روبرو هستیم.
وی همچنین افزود که یک رابطه «استوار و پایدار» برای تداوم مشارکت آنها ضروری است.
رئیس جمهور چین پیش از بیان این مسئله که پکن مشتاقانه منتظر است تا روابط ایالات متحده و چین را در جهت مثبت در مورد گفتگوی جامع سران دو کشور پیش ببرد، گفت که هر دو کشور باید به یکدیگر احترام بگذارند.
شی افزود که وی مشتاقانه منتظر شروع همکاری است.
«جانت یلن» وزیر خزانه داری، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید و دیگر مقامات نیز در این دیدار مجازی که کمتر از دو ساعت به طول انجامید، شرکت داشتند.
پیشتر و در آستانه دیدار این دو رئیس جمهور، روزنامه «چاینا دیلی» نوشته بود که رئیس جمهور چین از این فرصت استفاده میکند تا به جو بایدن درباره مواضع آمریکا در قبال تایوان هشدار دهد.
این در حالی بود که «گلوبال تایمز» چین هم از مسئله تایوان به عنوان خط قرمز پکن نام برد و نوشت: به منظور کاهش خطر تقابل راهبردی میان دو کشور، آمریکا باید از مسئله تایوان فاصله بگیرد و خویشتندار باشد.
آمریکا و شرکای غربی اش اخیراً و در راستای سیاستهای تنش برانگیز «ایندوپاسیفیک» واشنگتن برای به چالش کشیدن قدرت رو به افزایش چین و علی رغم ادعای احترام به اصل چین واحد، سعی در تحریک جریانهای جدایی طلب در مناطق تابع چین ازجمله تایوان، تبت و هنگ کنگ دارند.
نظر شما