به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، میدان فردوسی تهران را میتوان دماسنج قیمت دلار در بازار آزاد و صرافیها دانست. وجود دهها صرافی در این منطقه و حضور دلالان دلار به دست در دور میدان، باعث شده تا با شنیدن نام دلار ذهنها به یاد میدان فردوسی بیافتد که در بعضی روزها شلوغ و پرخریدار و در روزهایی نیز راکد و بیمشتری است.
امروز اما بعد از آنکه خبر آزادسازی ۳.۵ میلیارد دلار از داراییهای ایران در یکی از کشورها مطرح شد، این بازار خالی از خریدار بود. در حالی که دلارهای خانگی برای فروش راهی بازار شده بودند.
مشاهدات میدانی از وضعیت بازار ارز در روز شنبه بیانگر این است که جو فروش ارز بر میدان فردوسی پایتخت حاکم است و افرادی که در هفتههای گذشته خریدار بودند؛ حالا برای فروش، روانه بازار شدهاند.
بسیاری از فعالان بازار معتقدند با آزادسازی این دارایی و ورود آن به بازار تجاری کشور، نرخ دلار در روزهای آینده کاهشی خواهد شد. امروز نرخ فروش دلار در صرافیهای بانکی بین ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان و نرخ فروش بین ۲۷ هزار و ۸۰۰ تا ۲۸ هزار تومان متغیر بود.
دلالان: قیمتها بیشتر از این میشکند
آزادسازی چند میلیارد دلار از منابع بلوکه شده، نه تنها مورد توجه صرافیهای بانکی بوده بلکه از چشم دلالان نیز دور نمانده و بسیاری از دلالان چهارراه منوچهری و میدان فردوسی درباره آزادسازی منابع بلوکه شده کشور و تاثیر آن بر روند بازارها میگویند.
مرد جوانی که مدام با گوشی خود قیمتها را رصد میکند گفت: از صبح قیمت دلار نوسان دارد و بیشتر افراد فروشنده هستند.
وی ادامه داد: «بعید میدانم قیمت، بیشتر از این افزایش یابد، علاوه بر آزاد شدن پولهای بلوکه شده خبر جلوگیری از افزایش قیمت خودرو توسط رییس جمهوری نیز این سیگنال را به بازار میدهد که قیمتها افزایشی نخواهد بود.»
«رسول» دلال دیگری که در حاشیه میدان فردوسی مدام قیمتهای درج شده در تابلوهای صرافیها را رصد و یادداشت میکند، میگوید: خیلی بعید است قیمت دلار بیشتر از این شود؛ مطمئنا قیمتها در هفتههای آتی کاهشی خواهد بود.
وی در پاسخ به اینکه پس چرا در این بازار شما خرید میکنید؟ گفت: ما مشتریان خود را داریم و باید دلار مورد نیاز آنها را فراهم کنیم.
دلال دیگری که شاهد این گفت و گوها است تاکید میکند: به اطرافیانتان بگویید دلارهای خود را بفروشند در غیر این صورت ضرر می کنند.
صرافان بانکی: قیمتها از صبح روند نزولی داشت
مقابل درب صرافیهای بانکی میدان فردوسی پایتخت نیز مملو از فروشندگان دلار است در حالی که بسیاری از این صرافان تمایلی به خرید دلار ندارند و بیشتر ترجیح میدهند که ارز بفروشند.
یکی از کارکنان صرافی گفت: قیمت دلار از صبح، روند نزولی داشت و بعید میدانم با توجه به خبرهایی که در روزهای گذشته منتشر شده حداقل در دو هفته آینده نرخ دلار افزایش یابد.
یکی دیگر از کارمندان صرافی میگوید: خریداران ما بیشتر متقاضیان ارزهای دولتی هستند که پس از خرید سهمیه خود اقدام به فروش میکنند.
وی تاکید دارد که با اهتمام دولت سیزدهم به کنترل نرخ ارز، قیمت دلار افزایش نخواهد داشت بلکه کاهشی می یابد.
خرید دلار در این شرایط ریسک است
پسر جوانی که برای فروش دلار خود به میدان فردوسی آمده میگوید: از روز پنجشنبه که خبر آزادسای منابع منتشر شد بسیاری پیشبینی کردند که دلار ارزان میشود.
وی افزود: من به همراه بسیاری از دوستان خود که مدام تحلیلها و نظر کارشناسان را مطالعه میکنیم به این نتیجه رسیدیم که خرید دلار در این بازار ریسک است و باید دلارهای خود را بفروشیم.
احمد نیز معتقد است نمیتوان پیشبینی درستی از بازار ارز طی چند هفته آینده داشت و بهترین کار فروش است.
وی تاکید میکند: حتی اگر قیمت دلار در روزهای آینده افزایش یابد بعید میدانم بیشتر از ۱۰۰ تا ۱۵۰ تومان باشد بنابراین بهترین کار فروش است.
طی چند روز گذشته خبرهای خوشی از بازار ارز منتشر شد. براین اساس «علی نادری» مدیرعامل ایـرنا در توییتی اعلام کرد که اخیرا بیش از سه و نیم میلیارد دلار از منابع مسدود ایران در یکی از کشورها در دسترس قرار گرفته است و بخش قابل توجهی از این منابع در حال ورود به چرخه تجاری کشور است.
همچنین پس از انتشار این خبر آماری از میزان معاملات ارز در سامانه نیما و بازار متشکل ارزی منتشر شد که نشان از بهبود وضعیت معاملات در این بازارها بود. براساس این گزارش؛ میزان معاملات ارز در سامانه نیما یا همان سامانهای که در آن، نیاز ارزیِ وارد کنندگان تامین میشود در دوره منتهی به هفته سوم آبان ماه به ۳ میلیارد و ۷۱۵ میلیون دلار رسید. این روند، نشان دهنده افزایش ۷۰ درصدی در این مدت و حاکی از بهبود تامین ارز مورد نیاز وارد کنندگان است، به طوری که میزان معاملات از ۴۱۸ میلیون دلار در هفته دوم مهر، به ۷۲۷ میلیون دلار در هفته سوم آبان افزایش یافته است.
همزمان با افزایش حجم معاملات، روند قیمتی در سامانه نیما، به طور نسبی کاهش یافته و از ۲۳ هزار و ۴۱۵ تومان به ۲۳ هزار و ۲۶۲ تومان رسیده است.
در بازار متشکل ارزی یا همان بازار صرافیها که به عنوان مرجع معاملات ارز به صورت اسکناس در کشور شناخته میشود، در یک ماه گذشته، حدود ۲۸۲ میلیون و ۴۹۳ هزار دلار اسکناس با میانگین هر دلار، ۲۶ هزار و ۸۱۰ تومان معامله شد. حجم ارز اسکناس عرضه شده در این بازار هم، روند افزایشی داشته و از ۲۵ میلیون و ۲۱۰ هزار دلار، به ۵۶ میلیون و ۶۶۷ هزار دلار رسیده که نشان دهندهی بهبود روند تامین ارز و عرضه اسکناس مورد نیاز متقاضیان در این بازار است.
نظر شما