شناسهٔ خبر: 50740678 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: پارس نیوز | لینک خبر

اگر این نشانه ها را دارید در معرض فوری سکته مغزی هستید

دانشمندان می‌گویند که مصرف برخی مواد غذایی می‌تواند خطر ابتلا به سکته مغزی را افزایش دهد.

صاحب‌خبر -

سکته مغزی یکی از شرایط ویژه و اورژانسی تلقی می‌شود که در صورت عدم درمان به موقع می‌تواند منجر به صدمات جبران ناپذیر به مغز و حتی جان باختن بیمار شود. به طور میانگین یک نفر در هر ۴ فرد بالای ۲۵ سال در جهان در طول عمرش سکته مغزی را تجربه می‌کند.

یافته‌های محققان باعث تعجب بسیاری شده است، زیرا تخم مرغ سرشار از ویتامین‌های D، A، B۲، مواد معدنی، و مغذی است. با این حال، تحقیقات چیز دیگری را نشان می‌دهد. دانشمندان در مطالعه بر روی بیش از ۴۱۸ هزار مرد و زن در ۹ کشور اروپایی کوشیدند رابطه میان سکته مغزی و مصرف مواد غذایی مانند گوشت قرمز، گوشت‌های فرآوری شده، ماهی، لبنیات، تخم مرغ، غلات صبحانه، میوه و سبزیجات، حبوبات، آجیل‌ها و دانه ها، و نیز رژیم غذایی حاوی فیبر را کشف کنند.

سکته مغزی

دانشمندان مشاهده کردند افرادی که در وعده صبحانه ترکیب میوه، سبزیجات، مواد غذایی غنی از فیبر، شیر و پنیر مصرف می‌کنند خطر بروز سکته مغزی در آن‌ها کاهش می‌یابد. با این حال، مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه یکی از عوامل دخیل در افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی بود.

با این حال، شناسایی علائم سکته مغزی و اقدام مناسب برای جلوگیری از آسیب به بافت مغز ضروری است. ۵ علامت رایج بروز سکته مغزی شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- بی حسی و ضعف ناگهانی در یک طرف صورت
۲- ناتوانی ناگهانی در تکلم کردن و یا گیجی
۳- مشکلات بینایی ناگهانی در یک یا هر دو چشم
۴- از دست دادن تعادل، گیجی، و یا مشکل راه رفتن به طور ناگهانی
۵- سردرد ناگهانی و بدون علت

مرکز سلامت همگانی انگلیس می‌گوید می‌توان با داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، اجتناب از استعمال دخانیات، و عدم مصرف مشروبات الکلی به میزان زیادی خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش داد. تغییر سبک زندگی و ترک عادات اشتباه بهترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله سکته مغزی است.

نظر شما