شناسهٔ خبر: 50720132 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تلکسیران | لینک خبر

قاضی فدرال دستور تحویل اسناد نقش رئیس جمهوری سابق امریکا در یورش 6 ژانویه را به کنگره صادر کرد

ترامپ در مخمصه

«رؤسای جمهوری پادشاه نیستند و تو هم دیگر رئیس جمهوری نیستی»، این جمله‌ای بود که «تانیا چوتکان»، قاضی دادگاه فدرال امریکا بر زبان آورد و امیدهای «دونالد ترامپ» برای بازگشت به عرصه قدرت در این کشور را کمرنگ کرد. او تنها ساعتی قبل از حکم این دادگاه قاضی فدرال که درخواستش برای افشا نکردن اسناد محرمانه درباره نقش وی در یورش 6 ژانویه را رد کرد، به هوادارانش گفته بود: «بعد از انتخابات میاندوره‌ای کنگره، تصمیم خود برای نامزدی در انتخابات 2024 را اعلام می‌کنم. فکر کنم خیلی از مردم از شنیدن این خبر خوشحا

صاحب‌خبر -

به گزارش «فایننشال تایمز»، از مدت‌ها قبل کمیته تحقیق کنگره امریکا درباره یورش 6 ژانویه، خواهان دریافت اسناد «آرشیو ملی امریکا» مربوط به این واقعه شده بود. اما «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق امریکا که هنوز سودای ریاست جمهوری دارد و نتایج انتخابات 2020 را یک تقلب مسلم می‌داند و همین تأکیدهای مکرر او باعث افزایش شکاف‌ها در جامعه دوقطبی امریکا شده است، از دادگاه فدرال امریکا خواسته بود این اسناد را تحویل این کمیته ندهد. او بنا بر گزارش «یورونیوز» مدعی شده بود: «کاخ سفید به عنوان قوه مجریه حق دارد برخی اسناد را به صورت محرمانه نگه دارد.» اما «تانیا چوتگان» در آخرین ساعات روز سه‌شنبه اعلام کرد: «این اسناد به منظور حمایت از منافع ملی می‌توانند در اختیار کمیته تحقیق کنگره امریکا قرار گیرند.» به این ترتیب انتظار می‌رود تا پایان فردا (جمعه) این اسناد که گفته می‌شود شامل حداقل 750 صفحه است و در لابه‌لای کلمات آن نقش «ترامپ» در حمله‌ای که منجر به مرگ 5 نفر شد، دیده می‌شود، در اختیار کنگره امریکا قرار گیرد.
«جو بایدن»، رئیس جمهوری امریکا از جمله کسانی است که در ماه‌های اخیر خواهان آن بود که این اسناد به دست کمیته تحقیق برسد. البته او نیز دلایل خود را برای این تأکیدهای مکرر دارد. او بیش از اینکه خواهان آن باشد که از یک نهاد قانونی حمایت کرده و در پی حفاظت از آن باشد، خواهان آن است که زمینه را برای پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات 2024 فراهم کند. در حال حاضر با توجه به اقداماتی که «بایدن» در 10 ماه گذشته داشته است، نه تنها محبوبیت خود وی بشدت تنزل کرده که باعث شده دموکرات‌ها نیز در موضع ضعف قرار گیرند. شکست نامزد دموکرات فرمانداری کالیفرنیا مقابل رقیب جمهوریخواه خود که کمتر از 2 هفته پیش صورت گرفت، نمادی از راه دشواری بود که دموکرات‌ها می‌توانند در انتخابات آتی، یعنی انتخابات میاندوره‌ای کنگره که نوامبر (آبان) سال آینده برگزار می‌شود، داشته باشند.
احضار 10 مشاور ترامپ
ترامپ در حالی نبرد حقوقی به دموکرات‌های کنگره را باخت که همزمان کمیته تحقیق کنگره امریکا برای این حمله 10 نفر از مشاوران «دونالد ترامپ» را احضار کرد تا در کنگره درباره وقایع پس از انتخابات شهادت دهند. به گزارش «پولیتیکو»، این افراد همگی کسانی هستند که در دوره کوتاه پس از انتخابات تا 6 ژانویه، کاخ سفید را تبدیل به اتاق فکری برای ابطال نتایج انتخابات کرده بودند. از جمله این افراد می‌توان به «مایک فلین»، از نخستین مشاوران «ترامپ»، «استفن میلر»، مشاور ارشد وی و همین طور «کایلی مک انانی» مشاور مطبوعاتی وی را برای تحقیقات بیشتر احضار کرده بود اشاره کرد. احضار این افراد برای  رئیس جمهوری پر دردسر سابق امریکا بسیار سنگین است.
«فلین» که در نخستین روزهای ریاست جمهوری «ترامپ» به اتهام دروغ گفتن به اف‌بی‌آی برکنار شد، در آخرین روزهای ریاست جمهوری وی نیز در کنار «آقای تاجر» قرار گرفت و بعد از دیدار با «ترامپ» در کاخ سفید، تلاش کرد شائبه تقلب در انتخابات را پررنگ‌تر جلوه دهد. او درست یک روز قبل از یورش 6 ژانویه به میان هواداران رئیس جمهوری شکست خورده رفت و در سخنرانی خود بر مسأله تقلب پافشاری کرد. او پیش از آن نیز بارها خواهان مداخله ارتش و تسخیر اماکن شمارش آرا شده بود. «میلر» نیز که از یک کارمند ساده کاخ سفید به سرعت تبدیل به یکی از مهم‌ترین مشاوران «ترامپ» شد، معمار و مجری بسیاری از طرح‌های تند دوره ریاست جمهوری وی بود که از بین آنها می‌توان به طرح ممنوعیت سفر اتباع شهروندان شماری از کشورهای مسلمان به امریکا اشاره کرد. «مک انانی» هم که بعد از سمتی که درکاخ سفید داشت، اکنون مفسر شبکه فاکس نیوز، شبکه نزدیک به مواضع جمهوریخواهان است، زبان «ترامپ» در گفت‌وگو با رسانه‌ها بود و او بود که بیش از دیگران بر شائبه تقلب در انتخابات امریکا دامن می‌زد. قانونگذاران امریکایی معتقدند او نیز بخشی از پروژه تهییج هواداران ترامپ برای یورش 6 ژانویه بوده است./ایران 

نظر شما