شناسهٔ خبر: 50680220 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

وزیر خارجه: طرف های اروپایی از اظهارات تنش آفرین درباره برجام اجتناب کنند

صاحب‌خبر -

شفقنا- وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه ایران خود را تسلیم فضاسازی های واهی نخواهد کرد، گفت: هرگونه اظهار نظر غیردقیق و مغایر با واقعیات می تواند تلاش های در حال انجام را به خطر اندازد بنابراین طرف های اروپایی از صدور بیانیه ها و اظهارات تنش آفرین اجتناب کنند.

به گزارش شفقنا، وزیر امور خارجه ایران در گفت وگوی تلفنی با همتای آلمانی خود، در موضوع گفتگوهای پیش رو در وین یاد آور شد، آمریکا مقصر اصلی وضع موجود است. همچنین خروج آمریکا و بدعهدی سه کشور اروپایی بی اعتمادی را به شکل فزاینده ای افزایش داده است. لذا لغو کامل تحریم ها یک ضرورت است. وی همچنین ضرورت اجتناب طرف های اروپایی از صدور بیانیه ها و اظهارات تنش آفرین را یادآور شد.

امیرعبداللهیان گفت: در مسیر مذاکرات و رسانه ای استفاده از زبان زور و تهدید کمک کننده نیست و جمهوری اسلامی ایران خود را تسلیم فضاسازی های واهی نخواهد کرد. هرگونه اظهار نظر غیردقیق و مغایر با واقعیات می تواند تلاش های در حال انجام را به خطر اندازد.

وزیر خارجه آلمان با اشاره به اینکه آلمان بی اعتمادی ایران را درک می کند، تصریح کرد کشورش برای بازگرداندن آمریکا به برجام و همچنین به نتیجه رسیدن گفتگوها تلاش خود را انجام خواهد داد.

در این گفتگو درباره مسائل منطقه ای نیز رایزنی و تبادل نظر شد و وزیر امور خارجه ایران بار دیگر بر اعلام محکومیت حمله به محل اقامت نخست وزیر عراق از سوی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

وزیر امور خارجه آلمان نیز با اشاره به موضع مشترک آلمان و ایران در محکومیت این اقدام، بر ضرورت تداوم حمایت از صلح و ثبات در عراق تاکید نمود.

در ادامه امیر عبداللهیان با اشاره به مسائل و تحولات افغانستان، بر ضرورت ارسال کمک های بیشتر به این کشور تاکید نمود و با اشاره به روند رو به تکمیل واکسیناسیون حدود چهار میلیون اتباع افغانستانی مقیم ایران، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارسال کمک های آلمان از طریق مرزهای کشورمان به افغانستان تاکید کرد.

وزیر امور خارجه ایران همچنین به ضرورت تلاش برای پایان بخشیدن به محاصره انسانی در یمن اشاره نمود که مورد استقبال طرف آلمانی قرار گرفت.

تحولات لبنان و حمایت از دولت قانونی این کشور از جمله نکات دیگر مورد تاکید در این تماس تلفنی بود.

وزیر امور خارجه ایران همچنین در این گفتگو ضمن اشاره به سابقه همکاری های خوب دو کشور در عرصه های مختلف بر ضرورت توسعه آنها تاکید کرد.

هایکو ماس با اشاره به علاقمندی شرکت های آلمانی برای همکاری با ایران اظهار امیدواری کرد که این نوع همکاری‌ها با رفع مشکلات تقویت شوند.

طرفین اهمیت همکاری در حوزه های صنعتی، انزژی های تجدید پذیر، نیروگاهی، کشاورزی، پزشکی، علم و فناوری و محیط زیست را مورد برسی و تاکید قرار دادند.

وزیر امور خارجه آلمان در این تماس تلفنی برای امیرعبداللهیان که به بیماری کرونا مبتلاست، آرزوی بهبودی کرد.