شناسهٔ خبر: 5065805 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جمهوریت-قدیمی | لینک خبر

خاک را رها کنیم

رئیس شعبه انجمن علوم خاک ایران در استان اصفهان گفت: در حال حاضر خاک کشور به علل مختلف دچار چالش‌ها و مشکلاتی است که برای حفظ خاک موجود باید راهکارهای علمی در پیش گرفت و خاک حاصلخیز و سالم را با مدیریت صحیح حفظ کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش جمهوریت ;

رئیس شعبه انجمن علوم خاک ایران در استان اصفهان گفت: در حال حاضر خاک کشور به علل مختلف دچار چالش‌ها و مشکلاتی است که برای حفظ خاک موجود باید راهکارهای علمی در پیش گرفت و خاک حاصلخیز و سالم را با مدیریت صحیح حفظ کرد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حمید قیومی صبح امروز (چهارشنبه) در همایش “روز جهانی خاک؛ چالش‌ها و راهکارهای بهره برداری” با بیان اینکه خاک‌ها منابع بی بدیل و ارزشمندی هستند که هنوز تمام ابعاد حیاتی و اهمیت آن‌ها شناخته نشده است، اظهار کرد: تعداد ریزجانداران موجود در یک قاشق چای‌خوری خاک کشاورزی از تعداد کل انسان‌های روی زمین بیشتر است و همین اهمیت و ارزش این عنصر حیاتی برای ادامه زندگی بشر را نشان می دهد.

وی با اشاره به اهمیت حفظ خاک‌ها در کشور، گفت: برای پویایی و پایداری محیط زیست خاک‌ها باید تلاش کنیم. در کشور در کنار انبوه موفقیت‌های کشاورزی با ۱۱ چالش عمده در حوزه خاک مواجه هستیم که برخی از آنها شامل آسیب دیدن نقش و ظرف خاک برای نگهداری آب، گسترش بیابان‌زایی، فرسودگی خاک، تغییرات کاربری اراضی کشاورزی، آلودگی خاک، تخریب خاک ها و انحطاط اراضی، کم توجهی به ریزگردها و تخلیه مواد مغذی خاک‌ها است.

دبیر همایش “روز جهانی خاک؛ چالش‌ها و راهکارهای بهره برداری” تصریح کرد: تنوع و گستردگی چالش‌های موجود در حوزه خاک یک پیام دارد و آن “غفلت ملی و کم توجهی به خاک” است.

وی هدف از برگزاری این همایش را ارائه راه هایی برای جلوگیری از فرسایش و آلودگی خاک‌ها عنوان کرد و گفت: این همایش به منظور به روز کردن اطلاعات در حوزه خاک و ارائه راهکارهایی برای مبارزه با چالش‌های پیش روی این حوزه با حضور کارشناسان برگزار شده است.

قیومی با بیان اینکه از ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت ایران تنها ۱۸٫۵ میلیون هکتار در چرخه کشت قرار دارد، اظهار کرد: استفاده وسیع از کودها و آفت کش‌ها و فعالیت‌های گسترده صنعتی و ورود فاضلاب به خاک ها، اثرات مخربی بر خاک و حیات جانداران و انسان ها دارد.

وی با بیان اینکه فرسایش یکی از چالش های حوزه خاک در کشور است، گفت: سالانه ۱۶ تن در هکتار فرسایش در ایران ثبت می شود که از میانگین جهانی حدود پنج تن در هکتار بسیار بیشتر است. هر تن فرسایش رقمی معادل ۲۸ دلار خسارت و هزینه دارد که سالانه ۵۶ میلیارد دلار هزینه در کشور به علت فرسایش خاک باید هزینه شود.

رئیس شعبه انجمن علوم خاک ایران در استان اصفهان خاطرنشان کرد: اگر مدیریت خاک اعمال نشود، خاک سالم و حاصلخیز را از دست می دهیم. به همین منظور کنترل منابع خاکی کشور، پایش زیست محیطی خاک از جمله اقداماتی است که می توان برای حفظ خاک انجام داد.

به گزارش ایسنا، همایش “روز جهانی خاک؛ چالش ها و راهکارهای بهره برداری” با حضور مسئولان مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست، انجمن علوم خاک اصفهان ومحققان و کارشناسان این حوزه امروز چهارشنبه ۲۸ آذر در مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی اصفهان برگزار شد. در این مراسم کارشناسان به اهمیت خاک در بخش کشاورزی و ارائه راه هایی برای جلوگیری از فرسایش و آلودگی آن به عنوان بستر تولید پرداختند.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما