شناسهٔ خبر: 50341358 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: بولتن‌نیوز | لینک خبر

استاد سید محمد طبیبیان مطرح کرد:

تقدیم کردن بازار ساخت‌وساز ایران به شرکت‌های چینی فاجعه‌بار است

در شرایطی که شرکت‌های بزرگ ساختمانی چین به دلیل استراتژی غلط اکنون در معرض ورشکستگی قرار دارند و ورشکستگی آنان کل نظام مالی چین را تهدید می‌کند تقدیم کردن بازار ساخت‌وساز در ایران به آنان به‌جز نتایج نامطلوب و زیان‌بار عایدی برای کشور ندارد، امیدی به نجات آن شرکت‌ها از طریق این فداکاری هم نداشته باشید.

صاحب‌خبر -

گروه اقتصادی: سید محمد طبیبیان اقتصاددان ایرانی، استاد سابق دانشگاه صنعتی اصفهان و موسسه عالی پژوهش در برنامه‌ریزی و توسعه در یادداشت پیش رو با تأیید خبر ورود چینی‌ها به بازار ساخت مسکن ایران که در شبکه‌های اجتماعی مطرح‌شده است، می‌نویسد: در شرایطی که شرکت‌های بزرگ ساختمانی چین به دلیل استراتژی غلط اکنون در معرض ورشکستگی قرار دارند و ورشکستگی آنان کل نظام مالی چین را تهدید می‌کند تقدیم کردن بازار ساخت‌وساز در ایران به آنان به‌جز نتایج نامطلوب و زیان‌بار عایدی برای کشور ندارد، امیدی به نجات آن شرکت‌ها از طریق این فداکاری هم نداشته باشید.

تقدیم کردن بازار ساخت‌وساز ایران به شرکت‌های چینی فاجعه‌بار استبه گزارش بولتن نیوز، متن یادداشت دکتر طبیبیان به شرح زیر است:

یکم، ایران سابقه چند هزارساله در امر معماری و ساختمان دارد و دانش فنی مناسب و کار سازی در سطح وسیع در قالب شرکت‌ها و سازندگان منفرد وجود دارد، ورود چینی‌ها این بنیه را به‌شدت تضعیف و تخریب می‌کند. همان معامله‌ای که واردات منسوجات ترکیه‌ای با صنعت نساجی کشور در چند دولت گذشته انجام داد و این صنعت را به فنا برد، بر سر فن‌آوری بومی ساخت‌وساز خواهد آمد.

دوم. در شرایطی که شرکت‌های بزرگ ساختمانی چین به دلیل استراتژی غلط اکنون در معرض ورشکستگی قرار دارند و ورشکستگی آنان کل نظام مالی چین را تهدید می‌کند تقدیم کردن بازار ساخت‌وساز در ایران به آنان به‌جز نتایج نامطلوب و زیان‌بار عایدی برای کشور ندارد، امیدی به نجات آن شرکت‌ها از طریق این فداکاری هم نداشته باشید.

سوم. اگر چیزی به‌عنوان فنّاوری پیشرفته وجود دارد که چینی‌ها باید به شما آموزش دهند، همین نوع انتقال فنّاوری را از طریق توانمندسازی تولیدکنندگان داخلی ترویج کنید.

چهارم. اگر گفتند قرار است کار را سازندگان داخلی انجام دهند ما برایتان فنّاوری می‌آوریم، معنی واقعی این گفته این است که پول را ما می‌گیریم کمیسیون برمی‌داریم و کار را به شرکت‌های داخلی واگذار می‌کنیم.

این شیوه آشنایی است، در داخل هم برخی باشندگان قدرتمند همین کار را در پروژه‌های مختلف کرده‌اند. بعضاً چندلایه کار را به یکدیگر واگذار می‌کنند کمیسیون می‌گیرند ته خط کار اجرا با کسری از بودجه اولیه به کننده واقعی واگذار می‌شود او هم در همان حد درصدی از بودجه اولیه کاری تحویل می‌دهد که ضعیف و ناپایدار است، این شیوه پسندیده‌ای نیست.

 

 

نظر شما