شناسهٔ خبر: 50283798 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

آخرین تحولات برجامی ؛

آمریکا تحریم‌ها را محدود می‌کند/ رژیم صهیونیستی آماده مذاکره در خصوص برنامه هسته ای ایران است

صاحب‌خبر -
آمریکا تحریم‌ها را محدود می‌کند/ رژیم صهیونیستی آماده مذاکره در خصوص برنامه هسته ای ایران است
خبرگزاری آریا-رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واشنگتن ابراز امیدواری کرد که ظرف چند روز آینده به تهران سفر و با مقام‌های ارشد ایران دیدار کند.
به گزارش خبرگزاری آریا،رافائل گروسی که برای دیدار با مقام‌های آمریکایی به واشنگتن رفته است، در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی این کشور درباره وضعیت جاری در رابطه با برجام و قصد خود برای سفر به ایران طی چند روز آینده خبر داد.
شبکه «بلومبرگ» در ابتدای این مصاحبه از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سوال کرد: «شما با بلینکن وزیر خارجه (امریکا) دیدار کردید، همچنین با (اعضای) کمیته روابط خارجی مجلس سنا دیدار داشتید. این هفته برای شما چطور پیش رفت. چه کسی ابتکار انجام این دعوت (سفر به آمریکا و دیدار با وزیر خارجه و سناتورهای کمیته روابط خارجی) را انجام داد؟»
رافائل گروسی در جواب گفت: «خوب این بخشی از کار عادی من است که با کشورهای عضو (آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) در تماس و تعامل باشم. البته که ایالات متحده یکی از شرکای کلیدی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و البته که مسائل مهمی هم وجود دارد که ما شاید درباره آنها بخواهیم صحبت کنیم، ایران و دیگر موضوعات که ایالات متحده درباره آنها سهم داشته باشد در نتیجه منطقی است که من (به آمریکا) بیایم و درباره این مسائل صحبت کنم».

گروسی: طبیعی است به آمریکا سفر کنم
در ادامه این مصاحبه، مجری شبکه بلومبرگ نظر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را درباره تفاوت‌های دولت کنونی آمریکا به ریاست جمهوری جو بایدن و دولت سابق به ریاست جمهوری دونالد ترامپ جویا شد.
مجری این شبکه آمریکایی سوال کرد: «شما به طور مکرر با مایک پامپئو وزیر خارجه سابق دیدار کردید. اساسا چه تفاوتی بین سیاست دولت کنونی و سابق در قبال ایران وجود دارد؛ سیاست‌هایی که تفاوتشان بزرگ است؟»
رافائل گروسی به این سوال اینطور جواب داد: «(بین دو دولت کنونی و سابق آمریکا در قبال ایران) سیاست متفاوتی وجود دارد و این در نظام‌های دموکراتیک، موضوعی طبیعی است اما یک چیزی که من می‌توانم بگویم این است که حمایت ایالات متحده از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مستحکم بوده است و بدون در نظر گرفتن اینکه یک جمهوری‌خواه یا دموکرات در کاخ سفید باشد، این حمایت بسیار دائمی بوده است».

مدیرکل آژانس: کار من گزارش‌دهی است
مجری بلومبرگ از ارائه گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به آمریکا در دولت ترامپ سوال کرد و پرسید: ایا این گزارش‌ها (در دولت بایدن) هم ادامه دارد؟»
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پاسخ به این پرسش تصریح کرد: «(ارائه گزارش) کار و شغل من است، این کار من است. دوباره بگویم که بدون لحاظ اینکه چه فردی اینجا در کاخ سفید نشسته است، ما باید اطلاعات بدهیم، ما یک تلاش بزرگ بازرسی در همه جهان به ویژه در ایران داریم، ما همچنین گزارش فصلی داریم و علاوه بر این، اگر اتفاق مهمی افتاد ما باید (به دیگر کشورهای عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) اطلاع بدهیم تا افراد اطلاع داشته باشند و شاید کشورها بتوانند موضعی درباره آنها اتخاذ کنند».
مجری شبکه تلویزیونی بلومبرگ در ادامه این مصاحبه از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سوال کرد: «شما اخیرا با ایران توافقی کردند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بتواند (در ایران) درباره آنچه که واقعا در جریان است، نظارت انجام دهد. این توافق در ماه سپتامبر انجام شد. شما چه زمانی می‌خواهید به تهران برگردید؟

حمایت آمریکا از آژانس مستحکم بوده است
رافائل گروسی به سوال فوق اینطور جواب داد: «طی چند روز (آینده) من امیدوارم که به ایران برگردم. در ماه سپتامبر ما توافق کردیم که من (به ایران برگردم) چرا که ما آن زمان یک گفت‌و‌گو و مذاکره فنی داشتیم اما مشخص است که موضوع یک موضوع گسترده است که نه تنها ملاحظات فنی دارد بلکه همچنین موضوعات عمیق سیاسی هم وجود دارد که ما باید درباره آنها صحبت کنیم و به یک تفاهم و درک مشترک برسیم».
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: «یک دولت جدید در ایران است، دولتی که برخاسته از گروهی است که اظهارنظرات بسیار سرسختانه‌ای درباره برنامه هسته‌ای (ایران)، همکاری با سازمان‌‎های بین‌المللی از قبیل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دارد در نتیجه ما باید با هم سازگار شویم. در هر رابطه‌ای اینطور است اما من هنوز از این فرصت برخوردار نشده‌ام به همین دلیل من (به ایران) برخواهم گشت».
مجری شبکه آمریکایی از رافائل گروسی سوال کرد: «یعنی شما در روزهای آینده قصد بازگشت (به ایران) را دارید؟» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در جواب گفت: «بله».

امیدواری گروسی به دیدار با رئیس‌جمهور ایران
مجری بلومبرگ در ادامه این سوال را مطرح کرد که «شما در تهران با چه کسی دیدار خواهید کرد؟»
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «خوب این موضوعی است که آنها (مقام‌های ایرانی) باید تصمم گیری کنند. البته ما دیدارهایی در سطح بالای سیاسی خواهیم داشت...در سطح وزیر خارجه».
مجری شبکه آمریکایی خطاب به رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفقت: «آیا احتمال دیدار با رئیس‌جمهور ابراهیم رئیسی وجود دارد؟»
رافائل گروسی گفت: «شاید البته اگر او (ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران) آنقدر مهربان باشد که با من دیدار کند».

نظر مدیرکل آژانس درباره تفاوت دولت رئیسی و روحانی
مجری بلومبرگ در ادامه از گروسی سوال کرد: «من از شما درباره تفاوت دولت ترامپ و بایدن سوال کردم. تفاوت بین رژیم کنونی با (حسن) روحانی و تیمش چیست؟»
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پرسش فوق اینطور جواب داد: «خوب مشخص است و این موضوع موضعی محرمانه نیست که آنها با نظراتی انتقادی درباره همه چیز از برجام گرفته تا موضوعاتی که اتفاق افتاد، دارند و به طور کلی آنها رویکردی متفاوت دارند. در شرایطی که ما هم اکنون صحبت می‌کنیم هنوز از هر دو سو این نیت وجود دارد، منظور من گروه 1+5 که پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمکان ملل و آلمان تحت هماهنگی اتحادیه اروپا هستند و طرف دیگر ایران، هنوز این نیت برای بازگشت به مذاکرات توافق (برجام) وجود دارد البته من روی این کلمه «هنوز« تاکید کردم. من هنوز در موقعیتی هستم که این ایده وجود دارد که (دو طرف) به مذاکرات (برجامی) برگردند و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در زمینه این توافق، نقض تضمین کننده (اجرای تعهدات هسته‌ای) را ایفا می‌کند و ما ناظر و بازرس هستیم».
مجری بلومبرگ در ادامه خطاب به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: «شما به عنوان ضامن و بازرس برجام هستید و با همه طرف‌های آن در ارتباط هستید. نظر شما درباره وضعیت منفی موجود درباره (برجام) چیست؟»
رافائل گروسی در جواب گفت: «ببینید به نظر من مراحل و فازهایی وجود دارد وقتی که یک موضوعی برای مدتی طولانی ادامه یابد، اجتناب ناپذیر است که شما شاهد فراز و نشیب و لحظاتی تلخ باشید. در حال حاضر، در یک مرحله بلاتکلیفی هستیم چرا که قرار بود این فرایند ادامه داشته باشد اما در همان زمان شاهد بن بست یا وقفه هستید البته من مفسر و ناظر صحبت‌های مذاکره‌کنندگان (ایران و گروه 1+5) نیستم و من باید وظایف خودم (به عنوان مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) را انجام دهم».

ملاقات گروسی با سناتورهای آمریکایی
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با کمیته روابط خارجی سنای آمریکا دیدار کرد.
به گزارش رویترز، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، با باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا و اعضای این کمیته در واشینگتن دیدار کرد.
در این دیدار یک سناتور جمهوری‌خواه خواستار اقدامات قاطع در قبال ایران قبل از نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی شد.
رافائل گروسی در حساب کاربری خود در توییتر از سناتور باب منندز و اعضای کمیته روابط خارجی سنا برای حمایت از آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تشکر کرد.
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید در این نشست با اعضای کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در خصوص منع گسترش تسلیحات هسته‌ای مذاکره کرده است.
جیم ریش، سناتور جمهوری‌خواه ایالت آیداهو و عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا در بیانیه‌ای که پس از دیدار با رافائل گروسی منتشر شد ادعا کرد: ایران همچنان برنامه هسته‌ای خود را توسعه می‌دهد، تعهدات بین المللی خود را نقض می‌کند و مانع از انجام وظایف نظارتی آژانس بین المللی انرژی اتمی می‌شود.
رافائل گروسی پیش‌تر به خبرنگاران گفت که در صدد است برای ملاقات با مقامات ارشد ایران در اواخر ماه جاری میلادی به تهران سفر کند.
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که او پیش از نشست شورای حکام در ماه آینده میلادی، نوامبر، به ایران سفر خواهد کرد تا در خصوص نگرانی‌های ویژه درباره برنامه هسته‌ای ایران با مقامات این کشور مذاکره کند

وال استریت ژورنال: دولت آمریکا استفاده از تحریم‌ها را محدود می‌کند
 روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد: دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته است با تغییر سیاست خارجی این کشور، استفاده از تحریم‌ها به عنوان ابزار فشار را محدود کند.
به گزارش "وال استریت ژورنال"، این تغییر سیاست پس از استفاده بیش از حد دولت‌های پیشین آمریکا از ابزار تحریم و بی‌اثر شدن آن‌ها انجام می‌شود.  
مقامات آمریکایی در وزارت خزانه داری آمریکا پس از یک بررسی 9 ماهه اعلام کردند تحریم‌ها همچنان یک ابزار مهم در سیاست آمریکا باقی خواهد ماند اما باید بهینه شوند.  
مقامات آمریکایی افزودند فرآیند بررسی بین سازمانی برای تحریم‌ها بر احتمال آسیب‌های ناخواسته آن‌ها به گروه‌های آسیب پذیر، مقاومت متحدان و دیگر پیامدهای اقتصادی و ژئوپلیتیکی متمرکز خواهد شد و این موارد را بیشتر مورد ارزیابی قرار خواهد داد.  
وال استریت ژورنال نوشت: این تحول یک تغییر اساسی در سیاست خارجی آمریکا را نشان می‌دهد و پس از استفاده بیش از حد دولت‌های پیشین این کشور برای اجبار کشورها به تامین منافع آمریکا این کشور انجام می‌شود.  
در دو دهه گذشته تعداد تحریم‌های آمریکا علیه دولتها، شرکتها و مقامات سایر کشورها ده برابر شده است. دونالد ترامپ رییس جمهور سابق آمریکا بیشترین تحریم‌ها را علیه سایر کشورها وضع کرد.  
وال استریت ژورنال افزود: بسیاری از کشورهای خارجی از جمله متحدان آمریکا استفاده از تحریم‌ها را مورد انتقاد قرار داده و از آن‌ها به عنوان یک سیاست بد یاد کرده‌اند.  
حامیان تحریم‌ها همچنین اثربخشی این تحریم‌ها را زیر سوال برده و نگران تضعیف قدرت جهانی آمریکا و ایجاد سیستم‌های مالی جایگزین مانند رمزارزها هستند.  
تعدادی دیگر به بی‌اثر بودن تحریم‌های آمریکا علیه ایران در مساله برنامه هسته‌ای، تغییر حکومت در ونزوئلا، توقف برنامه موشکی کره شمالی و محدود کردن روسیه اشاره کرده‌اند.  
آدویال آدیمو، معاون وزیر خزانه داری آمریکا که رهبری بررسی تحریم‌های دولت بایدن را بر عهده داشته است گفت رویکرد جدید به منظور "اطمینان از موثر بودن تحریم‌ها به عنوان ابزار امنیت ملی" انجام می‌شود.  
 دولت ترامپ سیاست فشار حداکثری را علیه ایران آغاز نمود و تحریم‌های ظالمانه، غیر قانونی و غیر انسانی را علیه مردم ایران وضع کرد اما این فشار حداکثری در نهایت شکست خورد و جمهوری اسلامی ایران با اقتدار در مقابل این فشارها تسلیم نشد.

 رژیم صهیونیستی آماده مذاکره در خصوص برنامه هسته ای ایران است
نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل اعلام نمود که اسرائیل طرفدار راه حلی دیپلماتیک است که در واقع مانع از تبدیل شدن ایران به یک کشور هسته ای شود.
به گزارش اسپوتنیک، نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل در سخنانی اعلام نمود که اسرائیل طرفدار حل و فصل دیپلماتیک اوضاع پیرامون برنامه هسته ای ایران است که از تبدیل ایران به یک کشور هسته ای جلوگیری می کند.
جیلاد اردان، نماینده دائم دولت اسرائیل در سازمان ملل متحد، روز سه شنبه در جلسه شورای امنیت سازمان جهانی این موضوع را اعلام کرد و گفت که اسرائیل آماده مذاکره در خصوص برنامه هسته ای ایران است.
از ماه آوریل، مذاکراتی در وین بین ایران و اعضای گروه "پنج" (روسیه، بریتانیا، آلمان، چین و فرانسه) در مورد احیای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در مورد برنامه هسته ای ایران در جریان است.
طرفین در مورد لغو تحریم های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران، انجام تعهدات خود در حوزه هسته ای و بازگشت ایالات متحده به برجام بحث می کنند.
نمایندگان کشورهای طرف قرارداد نیز بدون مشارکت ایران رایزنی های جداگانه ای با فرستادگان آمریکایی انجام می دهند. در ابتدا، انتظار می رفت که هیئت ها کار را در پایان ماه مه، سپس در ابتدای ماه ژوئن به پایان برسانند.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در 21 سپتامبر گفت که مذاکرات برای از سرگیری کامل توافق هسته ای طی چند هفته دوباره در وین آغاز می شود.

 وزیر خارجه آمریکا: تهران باید به دیپلماسی بازگردد‌‌
 وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا روز گذشته با «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار و گفت‌وگو کرد.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، بلینکن در این دیدار بر حمایت قدرتمندانه آمریکا از ماموریت راستی‌آزمایی برای اطمینان از عدم اشاعه هسته‌ای از جمله در ایران تاکید کرد.
وزیر خارجه آمریکا همچنین در گفت‌وگو با مدیر کل آژانس بین‌المللی گفت که ایران باید به تعهدات راستی آزمایی هسته‌ای خود عمل کرده، اقدامات تحریک آمیز هسته‌ای را متوقف کرده و به دیپلماسی بازگردد.
در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که بلینکن گفته است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نقش حساسی را در اجرای تعهدات پیمان عدم اشاعه هسته‌ای ایفا می‌کند که این کار را با اطمینان حاصل کردن درباره ماهیت صلح‌آمیز برنامه‌های هسته‌ای در سراسر جهان و تسهیل استفاده امن و ایمن از فناوری هسته‌ای فراهم می‌کند که این اقدام به مقابله با چالش تغییرات آب و هوایی جهان کمک می‌کند.

پیشنهاد یک مقام پیشین آمریکا برای دیپلماسی با ایران
یک مقام پیشین آمریکایی در ادامه سیاست های خصمانه واشنگتن علیه کشورمان گفت: آمریکا برای اینکه به دیپلماسی یک شانس بدهد باید ایران را بترساند.
 دنیس راس از مشاوران باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا در پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر مدعی شد که باید ترس ایران از آمریکا بازگردانده شود
وی در توئیت خود نوشت: ایران با مذاکرات به عنوان یک امتیاز به ما رفتار می‌کند. این کشور تصور می‌کند که بازی کردن با ترس از برنامه هسته‌ای اش باعث پذیرش طرح "بیشتر در برابر کمتر" خواهد شد، یعنی رفع تحریم‌های بیشتر از آنچه در برجام آمده است و ایران نیز در ازا امتیازهای کمتری خواهد داد.
این مقام پیشین آمریکایی در ادامه مدعی شد: برای اینکه به دیپلماسی شانس بدهیم باید ترس ایران از خودمان را احیا کنیم.

رژیم صهیونیستی: برای توقف پیشرفت هسته‌ای ایران هر کاری لازم باشد انجام می‌دهیم 
نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در جلسه ای در شورای امنیت ادعاهایی را علیه برنامه هسته ای ایران و نقش آن در منطقه مطرح کرد.
به گزارش  روزنامه صهیونیستی اورشلیم پست، گیلاد اِردان سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در جلسه ای در شورای امنیت با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران گفت: در حالی که بعضی از اعضای شورای امنیت هنوز در گِل عقده ی ضد اسرائیلیشان گیر کرده اند، تهدید اصلی علیه امنیت جهانی در حال توسعه است. ایران به پیشروی به سمت هدف تبدیل شدنش به کشوری در آستانه هسته ای شدن پیش می رود.
وی ادعا کرد: حکومت ایران آشکارا به تخطی از تعهدات بین المللی اش در زمینه غنی سازی و ذخیره سازی اورانیوم فلزی و تحقیق و توسعه پیش رفته ادامه می دهد، در حالی که از [فعالیت] آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ممانعت می کند. ایران از مذاکرات دیپلماتیک برای وقت خریدن استفاده می کند تا بتواند اورانیوم را تا نزدیک به حد تسلیحات [اتمی] غنی سازی کند، در حالی که دانش هسته ای لازم را هم کسب می کند و این هیچ گاه بازگشت پذیر نیست. 
اردان همچنین ادعاهایی علیه نقش ایران در منطقه مطرح و ایران را به اشاعه مرگ، ویرانی و بی ثباتی در منطقه متهم کرد که به ادعای وی به دنبال توسعه یک هژمونی شیعی در سراسر خاورمیانه است و تروریسم را به سراسر جهان صادر می کند.
او در ادامه این ادعاها مطرح کرد: بگذارید واضح بگویم که اسراییل راهکاری دیپلماتیک را ترجیح می دهد، راهکاری که واقع  از تبدیل شدن ایران به کشوری در آستانه هسته ای شدن جلوگیری کند. با این وجود، اسراییل با توجه به این که از سوی ایران شاهد تهدیدی علیه موجودیت خود است، نمی تواند اجازه دهد و اجازه نخواهد دهد ایران به کشوری در آستانه هسته ای شدن تبدیل شود. ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد تا پیشروی هسته ای ایران را متوقف کنیم و با تهدید ناشی از ارتش نیروهای نیابتی آن در حاشیه مرزهایمان و فراتر از آن مقابله کنیم. 
 ادعاهای سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در پی این مطرح می شود که بنی گانتس، وزیر جنگ این رژیم نیز  روز گذشته در مباحثات کمیته «امور خارجه و دفاعی» کنست، مدعی شد: ما شاهد این هستیم که ایران در حال پیش رفتن به سطحی از غنی‌سازی است که اگر بخواهد، به آن اجازه می‌دهد کشوی در آستانه هسته‌ای شدن باشد.
این در حالی است که یوسی کوهن، رئیس پیشین موساد  سه‌شنبه گذشته در اظهاراتی با رد سخنان نفتالی بنت، نخست‌وزیر این رژیم و برخی مقامات دیگر درخصوص توانایی‌هایی هسته‌ای ایران عنوان کرد که تهران به رسیدن به سلاح هسته‌ای نزدیک نیست.
وی گفت: خلاصه این که ایران به رسیدن به سلاح هسته‌ای نزدیک نیست. به لطف تلاش‌های بزرگ ما، از قبل نزدیک‌تر نشده است. به گمانم آن‌ها درخصوص کارهایی که انجام می‌دهند نسبت به قبل کمتر حمایت دارند.
بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در ماه اوت عنوان کرده بود که ایران تنها دو ماه با رسیدن به مواد لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای فاصله دارد. گادی ایسنکوت ، رئیس پیشین ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در ماه ژوئیه مدعی شده بود که ایران از همیشه به دستیابی به سلاح هسته‌ای نزدیک‌تر است.
 به نوشته روزنامه تایمز او اسرائیل، طبق ارزیابی‌های رژیم صهیونیستی، ایران حتی پس از دستیابی به مواد لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای، به چندین ماه زمان برای ساخت بمب هسته‌ای نیاز خواهد داشت.
نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در مجمع عمومی سازمان ملل مدعی شده بود که برنامه هسته‌ای ایران در نقطه‌ای حیاتی قرار دارد و تمامی خطوط قرمز را رد کرده است. وی همچنین در روز سه‌شنبه ایران را متهم به نقض بارز تعهدات به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کرده و خواستار اقدام علیه ایران شده بود.
با این وجود، تکرار ادعاهای رژیم صهیونیستی  مبنی بر وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران در حالی مطرح می‌شود که رهبر انقلاب در فتوایی تولید، نگهداری و به کارگیری تسلیحات هسته ای را حرام اعلام کرده اند. مقامات ایرانی هم بر اساس این فتوا تاکید کرده اند ساخت و استفاده از تسلیحات اتمی در برنامه دفاعی ایران جایی ندارد و فعالیت های هسته ای ایران صرفا صلح آمیز بوده و اهداف نظامی را دنبال نمی کند

نظر شما