به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اینترنتی رای الیوم، یک مقام ارشد جنبش فتح در کرانه باختری اشغالی اعلام کرد که «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای فعالسازی پرونده آشتی با حماس که مدتهاست به بن بست رسیده به رهبران جنبش فتح چراغ سبز نشان داده است.
این منبع جنبش فتح در گفتگوی ویژه با رای الیوم مدعی شد، محمود عباس هرگز با برگزاری هر دیداری با جنبش حماس، چه در داخل اراضی فلسطین و چه خارج از آن مخالف نبوده است؛ اما مواضع حماس در پرونده آشتی و حل و فصل سختگیرانه و ضد و نقیض است و همین موضوع باعث شده این روند به بن بست برسد.
وی افزود، تحرکاتی نیز از جانب آمریکا و کشورهای عربی در خصوص پرونده آشتی داخلی فلسطین وجود دارد تا فتح و حماس بار دیگر برای بررسی تشکیل دولت وحدت ملی به میز گفتگو برگردند.
مسئول مذکور جنبش فتح ادامه داد، محمود عباس دستوراتی برای تشکیل هیئتی از جنبش فتح با هدف انجام دیدارهای جدید با رهبران حماس در قاهره صادر کرده که به احتمال زیاد ریاست این هیئت بر عهده «عزام الاحمد» خواهد بود و به دعوت دستگاه اطلاعات مصر به این کشور میرود.
وی تصریح کرد، به احتمال زیاد ظرف چند روز شاهد تحرکات جدی از جانب قاهره در این پرونده خواهیم بود و این کار با ارسال دعوتنامه به رهبران حماس برای سفر به قاهره جهت بحث درباره پرونده آشتی داخلی فلسطین آغاز می شود. همچنین انتظار میرود مصر در صورت موفقیت در نزدیک کردن دیدگاههای جنبش فتح و حماس ابتکار جدیدی در پرونده آشتی فلسطین ایجاد کند.
پیش از این روزنامه صهیونیستی هاآرتص اعلام کرده بود که «عمرو هادی » معاون وزیر خارجه آمریکا پیشنهاد تشکیل دولت جدید فلسطین با مشارکت نمایندگان حماس و یا دولت «متخصصان» که مورد توافق دو طرف (فتح و حماس)باشد را مطرح کرده بود. اما محمود عباس با ایده تشکیل دولت تکنوکرات مخالفت کرده و تشکیل دولت با مشارکت حماس را به موافقت این جنبش با توافقنامههای امضا شده با رژیم صهیونیستی منوط کرد.
هاآرتص همچنین به نقل از یک منبع فلسطینی نوشت که آنچه برای آمریکا اهمیت دارد، تثبیت آتشبس در نوار غزه است و هیچ طرحی نیز درباره کرانه باختری وجود ندارد..
افشای این پیشنهاد تنها چند روز بعد از تماس تلفنی «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر با محمود عباس صورت می گیرد. السیسی در این تماس تاکید کرد قاهره تمایل زیادی به وحدت بخشیدن میان فلسطینی ها دارد و به تلاش های خود در این زمینه ادامه خواهد داد.
از طرف دیگر «عبداللطیف القانوع» سخنگوی جنبش حماس اعلام کرد که چشم انداز حماس بر اساس واقعیت فلسطین و وضعیت ملی کنونی است که این وضعیت، بازنگری در ساز و کار و راه حل های موقت که پیش از این برای خروج فلسطین از حالت چند دستگی ایجاد شده بود را می طلبد.
سخنگوی حماس همچنین گفت که این جنبش اصل تشکیل دولتی را که به همان روش قبلی با نوار غزه تعامل داشته و محاصره علیه آن را ادامه می دهد، رد میکند. چشم انداز جنبش حماس این است که به مردم حق انتخاب نمایندگان خود را بدهد.
وی افزود، ما هرگونه شروطه ارائه شده توسط رژیم صهیونیستی و آمریکا درخصوص ارتباط دادن پرونده بازسازی نوار غزه با هر پرونده سیاسی دیگری را رد میکنیم. تا همین اواخر اسرائیل پرونده بازسازی نوار غزه را به پرونده تبادل اسرا مرتبط می کرد اما این روش صهیونیستها شکست خورد و ما حق خود را گرفتیم. اکنون نیز بار دیگر از پیوند دادن پرونده بازسازی نوار غزه با تشکیل دولت وحدت ملی امتناع میکنیم.
انتهای پیام/
∎
نظر شما