به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، سازمان حقوق بشری « سند» اعلام کرد که « موسی القرنی »، فعال حقوق بشر صبح امروز سه شنبه در یکی از زندانهای رژیم سعودی درگذشت. این سازمان مقامات سعودی را مسئول مرگ وی در داخل زندان دانست.
القرنی ، متولد 1954 ، دانشگاهی مخالف سعودی است. وی در منطقه «جازان» متولد شد و دکترای خود را در رشته اصول فقه از دانشگاه اسلامی دریافت کرد.
موسی القرنی مبلغ بود و در دانشگاه اسلامی شهر مدینه منوره تدریس میکرد. او همچنین مدرس دانشگاه «پیشاور » پاکستان و مدیر آکادمی علوم و فناوری وابسته به هیئت امداد رسانی اسلامی و انجمن جهان اسلامی در این شهر بود. موسی القرنی به عنوان استاد همکار برای تدریس موضوع ایمان در شعبه دانشگاه اسلامی «امام محمد بن سعود» در مدینه ، دانشکده دعوت و رسانه ، کار میکرد.
موسی القرنی در 2 فوریه 2007 در شهر جده (غرب) به همراه تعدادی از همراهانش بازداشت شد و مقامات سعودی وی را به اتهاماتی که شامل سرنگونی رژیم میشد به 20 سال زندان و 20 سال ممنوعیت از سفر محکوم کردند. همانطور که در برابر درخواستهای او برای اصلاحات سیاسی در کشور مورد «اصلاح طلبان جده» یا «سلول بقیه» که در رسانههای سعودی مشهور بود.
در ماه مه سال 2018 میلادی، بستگان القرنی گفتند که او دچار سکته مغزی شده و به بیمارستان مغز و اعصاب جده منتقل شده است و تا اکنون در آنجا به سرمیبرد.
او همچنین با «عبدالله الحامد» فعال برجسته سعودی و «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی که در کنسولگری عربستان در شهر استانبول ترکیه به قتل رسید، در تماس بود.
سعود الهاشمی، موسی القرنی، عبدالرحمن الشمیری، محمد القحطانی و عبدالکریم الخضر این زندانیان سیاسی مشهور و بارز عربستانی هستند که از دوره ملک عبدالله تاکنون در زندان به سرمیبرند. این شخصیتهای اصلاح طلب همگی مخالف هرگونه خشونت بوده و بر راه حل سیاسی واقعی در عربستان تاکید داشتند.
انتهای پیام/
∎