به گزارش خبرگزاری آریا، «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پنجشنبه شب درباره مذاکرات وین برای احیای برجام اظهارنظر کرد.
پرایس در نشستی خبری در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره رایزنی «رابرت مالی» نماینده امور ایران در دولت آمریکا با سئول جهت تسهیل احیای برجام گفت: «این اولین گفتوگو درنوع خود نیست و آقای مالی به طور مداوم با همتایان خود در گروه P5+1 و دیگر نقاط جهان از جمله حوزه هند-آرام در اینباره رایزنی میکند».
این مقام آمریکایی افزود: «ما و جمهوری کره (کره جنوبی) درخصوص تسهیل بازگشت مشترک به تعهدات برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) همنظر هستیم. درخصوص مسئلهای که اشاره کردید، ما از اجرای قاطع تحریمهای فعلی توسط جمهوری کره قدردانی میکنیم. این تحریمها تا زمان بازگشت به تعهدات پابرجا خواهند ماند».
او در پاسخ به سوالی درباره زمان از سر گیری مذاکرات احیای برجام در آینده نزدیک گفت: «طی هفتههای گذشته اظهارات مشابهی را از مقامات ایرانی در سطوح مختلف شنیدهایم. از این مقامات شنیدهایم که انتظار دارند مذاکرات به زودی آغاز شود. درخصوص تعریف آنها از "زود" امیدوار هستیم با تعریف ما مطابقت داشته باشد».
پرایس افزود: «مدتها است که گفتهایم خواستار این هستیم که مذاکرات در شهر وین در اسرع وقت شروع شود. مهم است که طرفهای توافق به مذاکره برگردند تا بعد از 6 دور مذاکره کار را از جایی که رها شد ادامه دهیم و میتوانیم دور هفتم را بر مبنای آنچه در دورهای قبلی حاصل شد ادامه دهیم».
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد: « همچنان باور داریم مسیر دیپلماتیک باز است. همچنان باور داریم که رویکرد دیپلماتیک بهترین روش برای این است که به شکل قابل تأیید، بار دیگر مطمئن شویم که با استفاده از محدودیتهای دائم و قابل راستیآزمایی برجام، ایران نمیتواند به سلاح هستهای دست یابد».
پرایس در ادامه گفت: «همچنین معتقدیم که بازگشت فوری به مذاکرات وین به این دلیل ضروری است که این روند نمیتواند برای همیشه ادامه داشته باشد و روندی نیست که بتواند برای مدت زمانی طولانی ادامه داشته باشد. باید سریع عمل کنیم».
او در پاسخ به سوال خبرنگاری با نادیده گرفتن انفعال واشنگتن برای کمک به ازسرگیری مذاکرات وین گفت: «این مسئله کاملاً به ایرانیها بستگی دارد. ما بهطور روشن اعلام کردهایم که آماده، مشتاق و قادر به بازگشت به وین هستیم».
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران روز گذشته درباره بازگشت به مذاکرات وین نیز اظهار داشت: «با [سرگئی] لاوروف در این زمینه مشورت داشتیم و تأکید کردم بعد از پایان جمع بندیها ما به زودی گفتوگوهای وین را از سر خواهیم گرفت. مایلم در این جا تأکید کنم که دولت آقای رئیسی دولت عملگرا و نتیجه گراست».
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران اهل گفتوگو و مذاکره است، ولی مذاکرهای که منتج به نتیجه شود و تامین کننده منافع و حقوق ملت ایران باشد و همه طرفها را وادار کند به تعهداتشان برگردند».
بنا بر گزارش وبگاه وزارت خارجه آمریکا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در پاسخ به سؤالی درباره محتوای گفتوگوی تلفنی با لاوروف گفت: «در خصوص تماس تلفنی با وزیر خارجه (روسیه، سرگئی) لاوروف، بله، ما بر برجام تمرکز کردیم و فکر میکنم که ایالات متحده و روسیه علاقمند به مشاهده بازگشت متقابل (ایران و آمریکا) به تعهدات برجامی هستند. روسیه یک عضو مهم در این تلاش است و ما درباره اوضاع فعلی (برجام) گفتوگو کردیم».
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بدون ارائه راهکاری جایگزین از ارسال سوخت توسط ایران به لبنان انتقاد کرد و مدعی شد این روش چاره بحران انرژی لبنان نیست.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری شامگاه پنجشنبه بدون ارائه راهکار جایگزین مدعی شد دریافت سوخت از ایران راه حل بحران انرژی لبنان نیست.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری پنجشنبه تصریح کرد: «دریافت سوخت از کشوری مانند ایران که مشمول تحریمهای گسترده است راهکار پایداری برای بحران انرژی لبنان نیست.»
وی اضافه کرد: «ما از تلاشهای شفاف برای یافتن راه حلهای شفاف و پایدار انرژی که بتواند بحران حاد لبنان و کمبود سوخت در این کشور را رفع کند حمایت میکنیم. آنچه مد نظر ما است این است که حزبالله در حال انجام یک بازی تبلیغاتی است بدون آنکه دنبال حل مسئله به صورت سازنده باشد.»
ند پرایس سپس در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره تحریمهای آمریکا علیه ایران گفت: «رویکرد ما در قبال این تحریمها تغییرنکرده است. تا زمانی که نتوانیم به پایبندی دوجانبه برجام برگردیم تغییری در آن تحریمها پیشبینی نمیکنیم.»
دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینههای لازم برای بازگشت کشورش به توافق هستهای برجام را فراهم کند.
تا کنون 6 دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرفهای برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرفها میگویند پیشرفتهای ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پارهای اختلافات کماکان باقی است.
یکی از زمینههای اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریمهایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمیتواند درباره عدم خروج دوباره دولتهای بعدی آمریکا از برجام بدهد.
مضاف بر این، مقامهای دولت آمریکا پیش از این تصریح کردهاند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقهای استفاده کنند.
اخیراً مقام معظم رهبری در جلسهای تأکید کردند آمریکاییها خواستار گنجاندن بندی در توافق هستهای برجام برای ملزم کردن ایران به گفتوگو بر سر مسائل موشکی و منطقهای هستند.
نظر شما