با نزولی شدن شاخص کل بورس و خوابیدن تبوتاب مردم برای دریافت کد بورسی، تلاشهای بورسی نمایندگان مجلس هم فروکش کرد. طرح جاماندگان سهام عدالت که در کمیسیون اقتصادی تصویب و در نوبت بررسی صحن علنی مجلس قرار داشت، به بایگانی رفت. هرچند نمایندگان مجلس مخالفت دولت وقت (دولت حسن روحانی) با این طرح را بهانه میکردند و میگفتند وزرای اقتصادی دولت دوازدهم با این طرح مخالف و معتقد بودند منابع تامین مالی برای ارائه سهام به ۲۰میلیون نفر وجود ندارد، اما اکنون که دولت تغییر کرده است نیز طرح مذکور همچنان مسکوت مانده و خبری از بررسی آن در صحن علنی بهارستان و تبدیل آن به قانون نیست.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس کسانی را که قرار است سهام عدالت دریافت کنند جزو دهکهای پایین میداند و توضیح میدهد: «افرادی که سهام عدالت دریافت نکردهاند و اصطلاحا جاماندگان خطاب میشوند کسانی هستند که واقعا مستحق دریافت این سهامند چون برخی از آنها تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی یا بهزیستی هستند یا اقشار و کارمندانی که چون شغل خاصی نداشتند جزو دستهای که سهام عدالت دریافت کردند، حساب نشدند. باید به این افراد کمک شود و به آنان هم سهام عدالت تعلق گیرد.»
مرحبا درباره نظر وزیر اقتصاد دولت رئیسی برای ارائه سهام به جاماندگان نیز میگوید: از نظر آقای خاندوزی خبر ندارم و صحبتی هم با ایشان نداشتهام ولی خروجیای که از مجموعه دولت سیزدهم بیرون میآید، نشان میدهد که به دنبال حلوفصل این موضوع هستند و مخالفتی ندارند.
وی به این سوال که چرا مجلس در تصویب طرح جاماندگان سهام عدالت تعلل کرده است نیز میگوید: بحث تعلل نیست چون ابتدا باید زمینهها را آماده کرد. دولت مجری کار است و اگر با اقناع کارها را انجام دهیم کار راحتتر و سریعتر پیش میرود. اینکه بیایم در جایی که دولت با چیزی مخالف است صرفا تحمیلی انجام دهیم، باعث نمیشود کارها خوب پیش رود. البته درست است که دولت موظف به انجام قانون است و اگر چیزی قانون شد، باید آن را انجام دهد اما چه بهتر که کار مشترکی صورت گیرد و با اقناع پیش رود؛ یعنی از طرف دولت هم پذیرش وجود داشته باشد./منبع: دنیای اقتصاد
نظر شما