به گزارش "ورزش سه"، مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان 2021 با قهرمانی تیم روسیه در اسلو به پایان رسید. دو ماه بعد از اینکه روس ها موفق شدند با ۳ مدال طلا و ۲ برنز قاطعانه به عنوان قهرمانی تیمی المپیک برسند، یک بار دیگر شاهد تاجگذاری آنها در میدانی دیگر بودیم. امریکا هم مثل المپیک بعد از روسیه به مقام دوم قهرمانی جهان رسید. در این میان اما پیشرفت تیم کشتی ایران قابل توجه بود.
از پنجمی المپیک تا سومی جهان در عرض دو ماه
تیم ملی کشتی آزاد ایران که با هدایت غلامرضا محمدی با ۶ آزادکار عازم المپیک 2020 شده بود، در نهایت بدون کسب مدال طلا و با یک نقره و یک برنز به همراه هند مشترکا در جایگاه چهارم جای گرفته بود. این تیم اما بعد از دو ماه توانست عملکردی متفاوت و تحسین برانگیز در قهرمانی جهان داشته باشد. آزادکاران کشورمان که با هدایت پژمان درستکار در اسلو حضور یافته بودند با سه طلا، سه نقره و یک برنز یکی از بهترین نتایج تاریخ کشتی ایران را در نروژ رقم زدند و در رقابتی میلی متری با امریکا به رتبه سوم رضایت دادند.
ای کاش قهرمانی جهان قبل از المپیک بود
تعویق یکساله بازی های المپیک و ایجاد یک فاصله زیاد بین مسابقات که کشتی گیران کشورمان را از شرایط آرمانی دور کرده بود با تجربه کسب شده از المپیک 2020 در نروژ رفع شد و شاهد نتایج قابل توجهی همچون پیروزی یزدانی بر تیلور و برتری زارع مقابل پتریاشویلی بودیم. در چنین شرایطی به نظر می رسد که اگر بازی های قهرمانی جهان زودتر از المپیک برگزار می شد، نتایج رقم خورده در توکیو می توانست درخشان تر باشد.
در ادامه مقایسهای داریم از نتایج به دست آمده در 6 وزن قهرمانی جهان که در المپیک هم حضور داشت:
57 کیلوگرم:
المپیک توکیو: رضا اطری: پنجم
قهرمانی جهان: علیرضا سرلک: نقره
۶۵ کیلوگرم:
المپیک توکیو: مرتضی قیاسی: هشتم
قهرمانی جهان: امیر محمد یزدانی: نقره
74 کیلوگرم:
المپیک توکیو: مصطفی حسین خانی: پانزدهم
قهرمانی جهان: یونس امامی: هشتم
۸۶ کیلوگرم:
المپیک توکیو: حسن یزدانی: نقره
قهرمانی جهان: حسن یزدانی: طلا
۹۷ کیلوگرم:
المپیک توکیو: محمدحسین محمدیان: سیزدهم
قهرمانی جهان: مجتبی گلیج: برنز
125 کیلوگرم:
المپیک توکیو: امیرحسین زارع: برنز
قهرمانی جهان: امیرحسین زارع: طلا
مدال های ایران در کشتی آزاد المپیک: یک نقره و یک برنز: 2 مدال در 6 وزن
مدال های ایران در اوزان المپیکی قهرمانی جهان: دو طلا، دو نقره، یک برنز: 5 مدال در 6 وزن
همه تغییرات نتیجه داد؛ ثابت ها در جا نزدند
ترکیب تیم ملی کشتی آزاد نسبت به المپیک 4 تغییر داشت و تنها حسن یزدانی و امیرحسین زارع که به ترتیب نقره و برنز توکیو را کسب کرده بودند، نسبت به المپیک ثابت بودند. این دو کشتی گیر به خوبی پاسخ اعتماد کادر فنی را دادند هر دو توانستند در وزن خود طلا بگیرند؛ یزدانی با رفع نواقص و اشتباهات خود در فینال المپیک، طلسم تیلور را شکست و زارع هم توانست انتقام شکست نیمه نهایی المپیک را از پتریاشویلی گرفته و طلای جهان را مال خود کند. تغییرات ایجاد شده در ترکیب تیم ملی نسبت به المپیک هم جواب داد عملکرد هر 4 کشتی گیر حاضر در اسلو نسبت به کشتی گیران هم وزنشان در المپیک بهتر بود.
این تغییرات در 3 وزن از 4 وزن به کسب مدال انجامید و یونس امامی در 74 کیلو تنها آزاد کار وزن المپیکی ایران در اسلو بود که موفق به کسب مدال نشد؛ مصطفی حسین خانی صاحب دوبنده تیم ملی در توکیو بود که در جای پانزدهم قرار گرفته بود و عملکرد امامی با وجود عدم توفیق در کسب مدال از وی بهتر بود.
کاهش قابل توجه میانگین سنی؛ برای توکیو...
از نظر سنی هم تیم ملی کشتی آزاد ایران نسبت به رقبایش همچون امریکا، میانگین سنی بسیار پایین تری داشت؛ جوان گرایی در تیم ملی کشتی آزاد نتیجه خوبی داشت و از همه مهمتر این امیدواری را به وجود آورد که می توانیم در پاریس با همین نفرات، جبرانِ توکیو را انتظار داشته باشیم.
در ادامه نگاهی داریم به شرایط سنی دو تیم حاضر در توکیو و اسلو:
57 کیلوگرم: رضا اطری: 27 سال - علیرضا سرلک : ۲۴ سال – 3 سال کاهش
۶۵ کیلوگرم: مرتضی قیاسی: 26 سال - امیرمحمد یزدانی : ۲۱ سال – 5 سال کاهش
74 کیلوگرم: مصطفی حسین خانی: 32 سال - یونس امامی : ۲۴ سال – 8 سال کاهش
۸۶ کیلوگرم: حسن یزدانی : ۲۷ سال – ثابت
۹۷ کیلوگرم: محمدحسین محمدیان: 29 سال - مجتبی گلیج : ۲۵ سال – 4 سال کاهش
125 کیلوگرم: امیرحسین زارع : ۲۰ سال – ثابت
مجموع کاهش سنی تیم ملی نسبت به المپیک: 20 سال جوان تر نسبت به توکیو
میانگین سنی تیم توکیو: 26.83
میانگین سنی تیم اسلو (فقط اوزان المپیکی): 23.5