شناسهٔ خبر: 49822314 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

ستاره صبح نوشت: دستگاه دیپلماسی نباید از مسیری حرکت کند که پرونده هسته ای به شورای امنیت برود

صاحب‌خبر -

شفقنا- روزنامه ستاره صبح در مطلبی از قاسم محبعلی دیپلمات پیشین با عنوان«دستگاه دیپلماسی نباید از مسیری حرکت کند که پرونده هسته ای به شورای امنیت برود» این گونه آورده است:

اشاره:آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران در اواخر شهریور ماه اجازه سرویس تجهیزات نظارتی در ایران را به بازرسان آژانس داده است. کارت‌های حافظه را در همه تجهیزات جایگزین کردیم اما از این اقدام در سایت کرج ممانعت شد.رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمیش در این زمینه گفت: تصمیم ایران مبنی بر عدم اجازه دسترسی به کارگاه ساخت قطعات سانتریفیوژ تسای کرج بر خلاف شرایط توافق شده بیانیه مشترک در تاریخ ۲۱ شهریور است.این در حالی است که کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده دائم ایران درنزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین تصریح کرد که گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد دوربین های مجتمع تسای کرج و دقیق نبوده و فراتر از تفاهمات حاصله در بیانیه مشترک است. همچنین بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در این زمینه گفت ضرورت دارد مسئولین این سازمان بین‌المللی با پرهیز از موضع گیری های هدفمند سیاسی، گزارشهای غلط و مغرضانه، روند سازنده ایجاد شده بدنبال مراودات اخیر ایران و آژانس را تخریب نکند. ستاره صبح برای بررسی پیامدهای اختلافات ایران و آژانس با قاسم محبعلی دیپلمات پیشین گفت وگو کرده که در ادامه می خوانید.
قاسم محبعلی در این زمینه معتقد است:آژانس معتقد است که ایران به تعهدات خود عمل نکرده و در مقابل ایران عنوان می کند که این موضوع جز توافق نبوده است. به همین دلیل نیز بین ایران و آژانس اختلاف نظر صورت گرفته است.آژانس عنوان می کند اگر ایران اجازه ندهد بازرسان این سازمان از سایت کرج بازدید کنند احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام وجود دارد و کشورهای غربی نسبت به این رفتار ایران واکنش دیپلماتیک نشان خواهند داد. وی افزود:اگر در شورای حکام علیه ایران قطعنامه صادر شود و موضوع به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داده شود وضعیت پیچیده تر از گذشته خواهد شد.البته هنوز نشانه هایی مبنی بر اینکه کشورهای غربی قصد دارند پرونده هسته ای ایران را به شورای امنیت ببرند مشاهده نمی شود.در شرایط کنونی کشورهای غربی منتظر هستند که آیا ایران در آینده به میز مذاکرات برخواهد گشت یا خیر.اگر ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی به نتیجه نرسند و در نتیجه مذاکرات برجام نیز بی حاصل باقی بماند ما باید منتظر شرایط پیچیده ای در آینده باشیم. این دیپلمات پیشین تصریح کرد:کسانی که امروز در وزارت خارجه حضور دارند در گذشته مخالف برجام بوده اند.به همین دلیل از انگیزه کافی برای ادامه مذاکرات برخودار نیستند. از سوی دیگر این افراد گمان می کنند این امکان برای آنها فراهم است که در آینده شیوه مذاکرات را تغییر بدهند و یا موضوعات جدیدی وارد مذاکرات کنند.شاید هم احساس می کنند طرف مقابل عجله دارد و به همین دلیل اگر صبر کنند می توانند از طرف مقابل امتیاز بگیرند.این در حالی است که هنوز مشخص نیست چه کسانی قرار است تیم مذاکره کننده ایران را مدیریت کنند و آیا پرونده هسته ای همچنان در اختیار وزارت امور خارجه خواهد بود و یا دوباره به شورای عالی امنیت ملی ارجاع داده خواهد شد.

نظر شما