شناسهٔ خبر: 49816180 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

ادعای آمریکا برای دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تسای کرج

این بیانیه می‌افزاید: "چنانچه ایران مانع شود، ما در چند روز آینده با سایر اعضای شورای حکام مشورت کرده و به این اقدام تهران پاسخی مناسب خواهیم داد."

صاحب‌خبر -

دولت آمریکا روز دوشنبه در بیانیه ای ادعا کرد که ایران باید بر اساس توافقات صورت گرفته هر چه سریعتر به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اجازه نصب دوربین در کارگاه ساخت قطعات سانتریفیوژ تسای کرج را بدهد یا منتظر اقدام دیپلماتیک از سوی شورای حکام باشد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویتر، آمریکا در این بیانیه اعلام کرد:« ما از ایران می خواهیم هر چه سریعتر اجازه دسترسی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را فراهم کند.»

این بیانیه می‌افزاید: "چنانچه ایران مانع شود، ما در چند روز آینده با سایر اعضای شورای حکام مشورت کرده و به این اقدام تهران پاسخی مناسب خواهیم داد."

گفتنی است آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده است جمهوری اسلامی ایران اجازه سرویس تجهیزات نظارتی آژانس در تمامی مکان‌های ضروری به جز مجتمع تسای کرج را داده است که این مساله بر خلاف توافقی است که اخیرا میان ایران و این نهاد بین المللی صورت گرفته است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از رویترز، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس می‌گوید:"تصمیم جمهوری اسلامی ایران در خصوص عدم ایجاد دسترسی به مجتمع تسای کرج مغایر با مواردی است که در تاریخ ۱۲ سپتامبر سال جاری در بیاینه مشترک به توافق طرفین رسیده است."

این در حالیست که سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین می گوید گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد دوربین های مجتمع تسای کرج دقیق نبوده و فراتر از تفاهمات حاصله در بیانیه مشترک است.

کاظم غریب آبادی به دنبال گزارش شب گذشته مدیرکل آژانس درخصوص عدم اجازه ایران برای نصب مجدد دوربین های نظارتی در مجتمع تسای کرج، در چند رشته توئیت نوشت: عمیقا مایه تاسف است که بعد از سه اقدام خرابکارانه تروریستی در تأسیسات هسته‌ای ایران در طول یک سال گذشته، آژانس هنوز این اقدامات شرورانه را برخلاف قطعنامه های متعدد کنفرانس عمومی آژانس و مجمع عمومی سازمان ملل و حتی به خاطر تجهیزات و اموال خود و ایمنی و امنیت بازرسان اش، محکوم نکرده است.

وی افزود: هر تصمیم ایران در مورد تجهیزات نظارتی آژانس صرفا بر مبنای ملاحظات سیاسی بوده و نه حقوقی؛ از این‌رو، آژانس نمی تواند و نمی‌بایست حقی برای خودش در این زمینه قائل شود.

غریب آبادی تصریح کرد: بیانیه مشترک ۱۲ سپتامبر رئیس سازمان انرژی اتمی و مدیرکل آژانس نیز با حسن نیت ایران و با هدف جایگزینی کارت های حافظه "تجهیزات مشخص شده" حاصل شد. اقدامات آژانس برای اجرای این هدف نیز از ۲۰ تا ۲۲ سپتامبر انجام گردید.