شناسهٔ خبر: 49722392 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

آل‌هاشم: تجلیل از پیرغلامان حسینی، تجلیل از فرهنگ حسینی است

گروه استان‌ها - نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، گفت: معتقدم تجلیل از پیرغلامان، خادمان حسینی و این شهدای مداح تجلیل از افراد نیست بلکه تجلیل از فرهنگ حسینی است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم در دیدار با دست اندرکاران برگزاری هجدهمین اجلاس بین المللی پیرغلامان و خادمان حسینی تبریز که در بیت امام جمعه تبریز برگزار شد، با تقدیر از تلاش‌های صداوسیما و کمیته‌های اجلاس در برگزاری موفق اجلاس پیرغلامان حسینی تبریز اظهار داشت: استفاده از حضور پیشکسوتان نقطه قوت این اجلاس است چراکه گذشتگان نباید فراموش شوند و این یعنی احترام به شاعلین فعلی چراکه بازنشسته آیینه شاغل است.

وی تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی را اقدامی ارزشمند دانست و افزود: مشابه تجلیل از پیرغلامان کشور، هر سال در سطح استان هم برنامه‌ای برای تجلیل از پیرغلامان برگزار شود و این اقدام نیک تداوم یابد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه هم مداحان و هم روحانیون مطرح روضه‌‌خوان ابا عبدالله الحسین (ع) در این تجلیل‌ها مورد توجه قرار گیرند، ابراز داشت: نواقص هر دوره از این مراسمات را بررسی کرده و هر ساله آنها را برطرف کنید تا به بلوغ کافی برسد.

وی با بیان اینکه تبریز، شاعران و مداحان بزرگی داشت و دارد، خاطر نشان کرد: فارغ از سلایق مختلف، حجت الاسلام نیّر، حجت الاسلام سعدی زمان، صراف، صحاف، صافی، شانی، هندی، ذهنی‌، ذهنی زاده، طائب، شهاب، نجمی، استاد عابد، خوندل، عبدی و شبخیر شاعران بزرگی بودند که در مدح و مراثی اهل بیت (ع) اشعار پرمعنی سرودند.

امام جمعه تبریز، افزود: فلاحتی، رسولی، سیدحسن روضه‌خوانی، رهبر، شیعه خلص، طهبازنیا، مونسی، وثاقی، رضایی، گلچین‌ها، قاسمیان، رستمی، اسفندیاری، ابوالحسنی، مغربی، جودبخش، هاشمی، رنجبر، رهنما، شیرازه باف، ساده ور، اصغری، افقی، بخشایشی، جمال‌آذر، صمد لیثی، غلامی، کاظمی، زیرک‌کار، عسگری، حسن‌زاده، ابراهیم‌نژاد، عطایی، جلالی، وحید رهبر، حجت الاسلام میرچوپان، ناظم‌آقا، راقم‌آقا، خیابانی، بنا، مظلوم، جنگی، عبدیزدانی، غیاثی، مقدم السادات و... از جمله مداحان و سران هیئات بودند که کارهای زیادی در این حوزه می‌توان برای تولید محتوا انجام داده و منتشر کرد.

وی نسل جوان هیئات را نسلی فعال و با انگیزه دانست و افزود: جوان مؤمن و خیّر، آقای «محمدمهدی منبع‌ِجود» در چندین هیئت حضور فعال داشته و کمک می‌کرد، از کودکان بی سرپرست هم حمایت می‌کرد که اکنون با درگذشت این جوان هیئتی، چشم این کودکان یتیم در راه ماند. لذا باید از اینگونه افراد جوان و پیرغلامان اهل بیت به نیکی یاد کرد.

حجت الاسلام آل هاشم خواستار راه اندازی بخش ثابتی برای مداحان شهید در اجلاس پیرغلامان شد و گفت: در دوران دفاع مقدس، گردانی آماده‌تر بود که مداح داشتند لذا باید تصاویر شاخسی‌های خالصانه‌ای که در جبهه‌ها برقرار بود در تاریخ ثبت شوند.

وی ادامه داد: معتقدم تجلیل از پیرغلامان، خادمان حسینی و این شهدای مداح تجلیل از افراد نیست بلکه تجلیل از فرهنگ حسینی است.

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، پیشنهاد داد: صداوسیما در هفته دفاع مقدس به سراغ مداحی‌هایی برود و پخش کند که در جبهه بوده و حال و هوای خاصی به این روزهای نزدیک به اربعین بدهد.

امام جمعه تبریز در پایان با تجلیل مجدد از دست‌اندرکاران و برگزار کنندگان اجلاش هجدهم پیرغلامان در تبریز، تصریح کرد: در فرصت کوتاهی که برای برگزاری در اختیار داشتید، کار بزرگی کردید.

برگزاری اجلاس بدون تشریفات و حداقل هزینه

مرتضی صفری، مدیرکل صداوسیمای آذربایجان شرقی هم در این دیدار، با اشاره به اینکه میزبانی اجلاس هجدهم در مرداد 98 به تبریز واگذار شد، ابراز داشت: این اجلاس باید در سال 99 برگزار می‌شد که به دلیل کرونا برگزار نشد، اما امسال 45 روز قبل از تاریخ اجلاس تصمیم بر برگزاری اجلاس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی شد که بسیار فشرده و با هماهنگی و همکاری تنگاتنگ اجلاس آبرومندی در تبریز برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه این اجلاس چند مراسم مهم داشت، گفت: مراسم افتتاحیه، محفل شعر چله عشق، معرفی آیین‌های سنتی آذربایجان با عزاداری دستجات عرب، عجم و شاخسی جهت معرفی عزاداری تبریز، بازدید پیرغلامان از بازار تبریز که به صورت خودجوش یک مراسم روضه به یاد ماندنی برگزار شد، دو وبینار علمی، مسابقه کودکان و نوجوانان و مراسم اختتامیه مهمترین برنامه‌ها بودند که در ارزیابی و بازخوردی که از سازمان صداوسیما داشتیم، جزو منظم‌ترین و بی حاشیه‌ترین اجلاس‌ها بود و این موضوع به فرهنگ غنی تبریز برمی‌گردد.

صفری، با اشاره به اینکه در این اجلاس بیش از 180 مهمان پیرغلام داشتیم که 20 نفر از آنها پیرغلامان خارجی بودند، افزود: کل هزینه اجلاس حدود 500 میلیون تومان است که 300 میلیون آن ‌مربوط به اسکان است اما تعجب می‌کنیم که برخی می گویند 30 میلیارد هزینه شده چراکه تلاش کردیم نه ریخت و پاش و نه تشریفات صورت گیرد که در نوع خود قابل توجه بود.

وی با تقدیر از نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، ابراز داشت: امام جمعه تبریز همواره از نهادها و دستگاه‌های فرهنگی استان حمایت کرده‌اند که در این اجلاس هم حمایت‌های مؤثر ایشان در برگزاری بهتر اجلاس بسیار مؤثر بوده است.

در پایان این جلسه، استاندار آذربایجان شرقی، مدیرکل صداوسیما، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان و شورای معاونین صداوسیمای استان از حمایت‌های نماینده ولی فقیه در استان در جهت برگزاری بهتر تجلیل از پیرغلامان حسینی، با اهدای تندیس و لوح تقدیر این اجلاس تقدیر به عمل آوردند.

انتهای پیام/111/ ت

نظر شما