شناسهٔ خبر: 49702990 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مثلث | لینک خبر

اولین واکنش آمریکا به تغییر تیم مذاکره کننده ایران

فارس/ یک مقام وزارت خارجه آمریکا به تغییر تیم مذاکره کننده ایرانی برای گفت‌وگوهای برجام واکنش نشان داد.

صاحب‌خبر -
آنچه دیگران می خوانند:

یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «اگر مذاکره کننده اصلی تغییر یابد و ما همچنان قادر به گفت‌وگوی مستقیم با ایران نباشیم و آنها پارامترهای اساسی متفاوتی با آنچیزی که ما مذاکره کردیم بیایند، با مشکل مواجه خواهیم شد».

وی در ادامه گفت: «ما حتی با مذاکره کنندگانی که با آنها آشنا بودیم نیز نتوانستیم شکاف‌ها را از بین ببریم. اگر شما آن متغیرها را تغییر دهید به سختی شاهد خواهیم بود که این (کاهش شکاف‌ها) به سرعت اتفاق بیفتد».

این مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود درباره جدول زمانی انجام مذاکرات برجام گفت: «ما یک جدول زمانی نداریم. موضع ما این است که ما آماده بازگشت به میز مذاکره هستیم».

وی در ادامه گفت: «اگر آنها نخواهند که به زودی به میز مذاکره بازگردند یا آنها بازگردند و موضع‌گیری‌های ناسازگار با شرایط اتخاذ کنند بنابراین نتیجه‌گیری‌ها خود را تحمیل خواهند کرد که آنها خواستار ادامه برنامه هسته‌ای خود هستند».

سعید خطیب زاده،‌ سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز اخیرا در کنفرانس خبری خود درباره ترکیب تیم مذاکره کننده ایران برای مذاکرات برجام گفت: « ترکیب تیم مذاکره کننده در حال بررسی است و طبیعتا تغییراتی صورت خواهد گرفت و شکل و شمایل این تغییرات هنوز نهایی نشده و به محض نهایی شدن به اطلاع همه خواهد رسید».

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین اتریش نیز چند روز پیش در پیامی در توییتر به تغییرات در تیم مذاکره کننده ایران برای مذاکرات برجام واکنش نشان داد و نوشت: «تغییرات خاص در تیم مذاکره کننده پس از تشکیل دولت جدید در ایران طبیعی است. مهمترین نکته برای موفقیت  گفت‌وگوهای وین این است که از تداوم روند اطمینان حاصل شود. مذاکرات باید نه از ابتدا ، بلکه از نقطه ای که تا 20 ژوئن به آن رسیده است ، از سر گرفته شود».

تا کنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

اخیراً مقام معظم رهبری در جلسه‌ای تأکید کردند آمریکایی‌ها خواستار گنجاندن بندی در توافق هسته‌ای برجام برای ملزم کردن ایران به گفت‌وگو بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای هستند.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.