به گزارش خبرگزاری موج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سردار حسن عراقی زاده در جلسهایی با حضور بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ستاد این وزارتخانه، گفت: مجموعه بهداشت و درمان نیروهای مسلح در طی این ۴۰ سال اخیر، در تمام بحرانها، بلایا، بیماریها و اجرای طرحهای ملی مانند واکسیناسیون گسترده، تمام قد در خدمت مردم و وزارت بهداشت بوده و انجام وظیفه کرده و به این انجام وظیفه نیز افتخار کرده است و درواقع این را وظیفه دینی و ملی خود دانسته و میدانند.
رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح افزود: از اسفندماه ۹۸ که کشور با بحران کرونا مواجه شد، در ستاد کل نیروهای مسلح، قرارگاه امام رضا (ع) تشکیل شد و رییس این قرارگاه سردار باقری بودند و زیرمجموعه آن ۹ کارگروه تشکیل شد و متناظر این قرارگاه در سایر سازمان نیز کمیتهای شکل گرفت. به تبع تشکیل این کمیتهها همکاری ما در عرصههای مختلف با عزیزان در وزارت بهداشت آغاز شد و هر اقدامی که انجام میدهیم به صورت هماهنگ و با درخواست ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت است.
سردار عراقیزاده با بیان این که تمام توانِ نیروهای مسلح، در این مقطع پای کار آمد و به بیمارستان آمادهباش داده شد، خاطرنشان کرد: حدود ۶ هزار تخت بیمارستانی در اختیار نیروهای مسلح است (که برنامه ریزی کردهایم که تعداد آنها را تا ۵ سال آینده به ۱۰ هزار تخت برسانیم) که با شروع کرونا در ابتدا اعلام شد ۷۰ درصد ظرفیت تختها و در پیک دوم و سوم و پیرو فرمایش مقام معظم رهبری، ۱۰۰ درصد تختها را در اختیار بیماران کرونایی قرار دادیم.
وی با یادآوری اینکه برخی از بیمارستانهای نیروهای مسلح داخل پایگاهها قرار داشته و مردم به آنها تردد ندارند به همین دلیل ظرفیت این بیمارستان به طور صد درصد پر نشد، خاطرنشان کرد: علاوه بر بیمارستانهای ثابت، بیمارستانهای صحرایی مورد تقاضا بود که در نقاطی مستقر شوند.
رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: ارتش جمهوری اسلامی تاکنون ۱۳ بیمارستان صحرایی را در شهرهای مختلف حسب درخواست راه اندازی کرده و بین یک ماه تا چندماه برقرار بودهاند؛ همچنین ۹ بیمارستان صحرایی را فقط در پیک پنجم در زاهدان، کرمانشاه، رشت، شهر قدس، خاش، بهارستان تهران، قم و فومن در فاز دوم راهاندازی کرده است. سپاه ۲۷ بیمارستان صحرایی راه اندازی کرد که ۱۶ مورد آن در پیک پنجم اتفاق افتاد. در مجموع، ۴۰ بیمارستان صحرایی در طول یک سال اخیر توسط نیروهای مسلح راه اندازی شد که ۲۵ مورد در پیک پنجم بوده است. برخی از این بیمارستانها نیز هنوز برپاست.
سردار عراقیزاده گفت: نوع دیگری از خدمت، راه اندازی ۷۰ کلینیک تنفسی سرپایی برای ارائه داروهای درمان کرونا در استانهای مختلف توسط نیروهای مسلح بود. حدود ۳۵ هزار نفر در این مراکز تحت مداوا قرار گرفتند. همچنین در مقطعی که به نیروی انسانی نیاز بود، ۴۰۰ نیروی مراقبتی شامل پرستار، بهیار و مراقب سلامت را سازماندهی کردیم و در استانهای مختلف در اختیار دانشگاهها قرار گرفتند.
رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه تاکنون حدود ۹۸ هزار بیمار کرونایی در بیمارستان های نیروهای مسلح بستری شده اند، تصریح کرد: موضوع بعدی نقاهتگاه ها است؛ در ابتدا تصور بر این بود که بعداز ترخیص، بیماران را به منزل نفرستیم و در نقاهتگاه ها نگهداری شوند و در این راستا، تعداد زیادی نقاهتگاه در کشور راه اندازی شد.
سردار عراقیزاده گفت: همچنین نیروهای تخصصی که درخواست شد از سوی نیروهای مسلح در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرند، توسط ارتش ۲۹۲ نفر، توسط سپاه ۹۸۸ نفر، توسط نیروی انتطامی ۶۱ نفر و در مجموعه ۱۳۴۱ نفر نیروی تخصصی شامل پزشک و پرستار در استان های مختلف در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی کشور قرار گرفت.
وی یادآور شد: راه اندازی مراکز واکسیناسیون از دیگر خدماتی بود که توسط نیروهای مسلح نیز انجام شد و فقط در شهر تهران ۱۲ مرکز تجمیعی واکسیناسیون توسط نیروهای مسلح راه اندازی شد. ارتش ۳ مرکز و حدود ۳۶۳ هزار نفر، سپاه و بسیج ۵ مرکز و ۱۴۴ هزار و ۹۸۴ نفر، وزارت دفاع ۲ مرکز و ۱۰۵ هزار نفر و نیروی انتظامی دو مرکز و ۹۵ هزار و ۹۰۷ نفر را واکسینه کرده اند. در کل کشور ۱۷۲ مرکز واکسیناسیون تاکنون توسط مجموعه نیروهای مسلح و بسیج راه اندازی شده است.
رییس اداره بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح گفت: در بخش صنایع، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، تولیدات خود را به تولید محصولات مورد نیاز کرونا مانند تولید ماسک، کیت تشخیصی و واکسن اختصاص داد.
سردار عراقیزاده گفت: مجموعا ۳۹ طرح تحقیقاتی ازبین صدها طرحی که ارسال شده، خاتمه یافته و ۲۰ طرح در دست اجرا است؛ در مورد واکسن نیز علاوه بر مجموعه سپند، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله نیز با یک پلتفرم دیگر واکسن نورا در خط تولید قرار داده و اکنون در فاز دوم کارآزمایی بالینی قرار دارد.
وی در ادامه به فعالیت های بسیج و نیروی انتظامی اشاره و گزارشی درباره عملکرد این حوزهها در ایام کرونا ارائه کرد
نظر شما