گروه سیاسی فردا: متن یادداشت به شرح زیر است:
زمانی اعتماد و باورعمومی احیا می شود که مردم آثار رو به بهبود اقتصاد را در زندگی خودشان حس کنند. در زمان دولت اول آقای روحانی همین اتفاق افتاد که دوباره مردم سال 96 به آقای روحانی با آرای بالاتر رأی دادند. نمونه بارزش تک رقمی شدن تورم بود.
امروز یک ناباوری در همه جامعه وجود دارد، در انتخابات حرف هایی زده شد، زمانی باور و اعتماد عمومی تقویت می شود که مردم آثار عملیاتی شدن آن حرف ها را در زندگی شان احساس کنند.
دولت آقای رئیسی باید در قالب برنامه کوتاه مدت به وضعیت طبقات محروم جامعه رسیدگی کند چون آنها نیاز فوری دارند تا آثار بهبود وضعیت اقتصادی را زودتر حس کنند. در هر جامعه ای دهکهایی هستند که اگر دولت برای آنها نسخه ای نداشته باشند زندگی شان خیلی به سختی می افتد.
امروز معادلات اقتصادی به معادلات سیاسی گره خورده است و ناگزیر باید این گره ها رفع شوند. هرچند باید اتکا به توان داخلی و حفظ ارزش ها را مدنظر قرار دهیم اما پیش از تحریم ها ما 3 تا 3.5 میلیون بشکه نفت صادر می کردیم که سالانه رقمی حدود 120 میلیارد دلار می شد. اگر این درآمد برگردد در زندگی مردم موثر خواهد بود. در غیر این صورت تبعات و دردسرهایی به دنبالش به وجود خواهد آمد.
مردم انتظار ندارند ظرف یک سال همه احوال اقتصاد کشور خوب می شود، همین اینکه جامعه احساس کند فضای اقتصادی رو به بهبود است تحمل می کنند مثلا تورم 10 درصد کم شود، قطعا آثارش را مردم در زندگی خودشان می بینند. در مجموع چنین گام هایی اعتمادساز خواهد بود.
همچنین امروز مردم نمی پذیرند که مسئولان در اتاق های در بسته تصمیم گیری کنند. این در همه جای دنیا وجود دارد که رئیس دولت وقت می گذارد و در بین مردم حضور پیدا می کند. حالا اگر این حضور منشأ اثر هم باشد مطلوب است.
یکی از اقدامات خوب زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد تشکیل جلسات هیأت دولت در استان ها بود که آثار مثبتی داشت. همه مصوبات هم ارتباطی به مباحث مالی نداشت، مثلا صدور مجوز برای احداث شهرک صنعتی بود. اگر این کار نیز در دولت آقای رئیسی با یکسری اصلاحاتی انجام شود خوب است. در کل حضور رئیس جمهور در بین مردم باید همراه با تصمیم گیری های درست باشد این طور نباشد که معادلات کارشناسی را به هم بریزد.
نظر شما