به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال احمر؛ کریم همتی، در گفتگوی زنده تلویزیونی در شبکه یک سیما گفت: عالیترین مسئولان نظام تاکید داشتند تا در راستای کاهش آلام مردم و جلوگیری از شیوع کرونا، واردات واکسن صورت گیرد. تا به امروز بیش از ۳۰ میلیون دوز واکسن فقط توسط جمعیت هلال احمر وارد کشور شده است و در این مسیر رئیس جمهوری و معاون اول ایشان، تلاشهای به سزایی انجام دادهاند.
وی افزود: وزارت امورخارجه و بانک مرکزی نیز کمکهای خوبی انجام دادهاند و سازمان تدارکات پزشکی هلال احمر در این عرصه با موفقیت عمل کرد. مجموعاً تا آبان ۹۰ میلیون دوز واکسن وارد کشور خواهد شد.
رئیس جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: به علت اینکه در آستانه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی جدید قرار گرفتهایم، رئیس جمهوری تاکید داشت که واکسیناسیون دانش آموزان نیز آغاز شود و بر همین اساس ۱۰ میلیون دز واکسن مخصوص سنین ۱۲ تا ۱۸ سال وارد خواهد شد تا دانش آموزان نیز در مقابل کرونا ایمن شوند.
همتی ادامه داد: تمامی واکسنهایی که وارد کشور میشوند و واکسنهایی که در داخل کشور تولید میشوند، در ابتدا مورد تأیید وزارت بهداشت قرار میگیرند و پس از آن تزریق صورت میگیرد. هلال احمر نیز به این امر توجه ویژه دارد و واکسنهایی را وارد کشور کرده که تأیید بهداشت جهانی را داشته و پس از آن وزارت بهداشت این واکسنها را تأیید کرده است و اثربخشی آنها در مقیاس زیاد نیز به اثبات رسیده است.
وی افزود: در کشور چین بیش از ۵۰۰ میلیون دوز از همین واکسن تزریق شده و این واکسیناسیون سبب شد تا در چین میزان مرگ و میر به شدت کاهش یابد. هلال احمر از سایت پکن واکسنها را وارد میکند و همین سایت پکن است که تاییدیه جهانی را گرفته است. واکسنها بر اساس قیمت نرمال جهانی خریداری میشود و هیچ واسطهای نیز در کار نیست و از کارخانه خریداری میشود.
رئیس جمعیت هلال احمر تصریح کرد: تلاش بر این است که ۱۸۰ میلیون دوز واکسن وارد کشور شود تا جامعه در مقابل این بیماری به صورت کامل ایمن شود. قسمتی از این واکسنها نسخه بوستر است و تزریق این واکسن سبب میشود تا ایمنی بیشتری در افراد ایجاد شود. وعده وزیر بهداشت نیز با این رویه محقق خواهد شد و تا بهمن ۱۴۰۰ کل کشور واکسینه خواهند شد.
همتی با اشاره به افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور گفت: امروز هلال احمر به صورت مستقل ۱۵ مرکز تزریق واکسن راه اندازی کرده است و در ۱۴۹ مرکز نیز همکاری صورت میگیرد. هلال احمر امروز این آمادگی را دارد تا تعداد مراکز تزریق واکسن را به ۵۰۰ مرکز برساند.
وی افزود: رئیس جمهوری پس از آغاز به کار دولت سیزدهم، تماسهای تلفنی با سران کشورهای چین و روسیه داشت و همین امر سبب شد تا روند واردات واکسن تسریع شود. پیگیریها در سطح بالای نظام یکی از مؤلفههای اصلی بود که سبب شد تا در چند روز اخیر، واردات واکسن سرعت پیدا کند.
رئیس جمعیت هلال احمر در پایان گفت: به مراکز استانها ابلاغ شده تا به واسطه درخواست وزیر بهداشت از جمعیت هلال احمر، آماده راه اندازی مراکز تزریق واکسن خود باشند و باید یک هماهنگی از سوی دانشگاههای علوم پزشکی صورت گیرد تا در هر نقطه از کشور که نیاز بود، مراکز واکسیناسیون راه اندازی شود. مراکز تزریق واکسن هلال احمر مجهز است و فضای بسیار مناسبی دارند و نیاز به صرف هزینه برای راه اندازی آنها نیست. برای نمونه امروز در مرکز تهرانپارس هلال احمر، روزانه بین ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ دوز واکسن تزریق میشود که میتواند تداوم این روند، بار سنگینی را از دوش وزارت بهداشت بردارد.
نظر شما