شناسهٔ خبر: 49410678 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه صبح‌نو | لینک خبر

سفیر ایران در عراق خبر داد؛

سه دور مذاکره ایران - عربستان

این روزها اظهارات متعددی درباره چند و چون گفت‌وگوهای ایران و عربستان برای حل اختلافات منطقه‌ای،‌ شنیده می‌شود؛ گفت‌وگوهایی که تا دور سوم در بغداد برگزار شده و حالا دو طرف برای برگزاری دور چهارم خود را آماده می‌کنند. ایرج مسجدی، سفیر کشورمان در بغداد روز گذشته با مثبت ارزیابی کردن گفت‌وگوهای تهران-ریاض، بابت حل و فصل اختلافات فی مابین ‌اظهار امیدواری کرد. او در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود،‌ نقبی هم به مذاکرات برجامی زد و تاکید کرد که آمریکا بابت بدعهدی‌های خود، باید اعتمادسازی کند.

صاحب‌خبر -

«ایرج مسجدی»، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در گفت‌وگو با تلویزیون «الشرقیه»، ضمن ابراز رضایت از نقش عراق در مدیریت مذاکرات ایران و عربستان در بغداد گفت: ما و عربستان‌سعودی، دو کشور مسلمان هستیم و باید همه مشکلات بین ما، از طریق مذاکره و برگزاری نشست‌ها
 حل و فصل شود. ما سه دور مذاکره را در بغداد انجام دادیم و این نشست‌ها در یک محیط و بستر بسیار دوستانه و برادرانه انجام شد.مسجدی با حضور در برنامه تلویزیونی «لعبه الکراسی» تصریح کرد: 
من معتقدم مشکلی در مذاکرات جاری با عربستان وجود ندارد، ما فشار می‌آوریم تا با ادامه مذاکرات، کم کم به نتایجی دست یابیم. نقش نخست‌وزیر «مصطفی الکاظمی» در این میانجیگری مهم بود و ما از او برای این کار تشکر کردیم. عراق فضایی را برای انجام این مذاکرات فراهم کرد.وی افزود: هنوز زمان و مکان دور چهارم مذاکرات میان ایران و عربستان مشخص نشده و ما با توافقی دوجانبه، این زمان و مکان را مشخص خواهیم کرد.
سفیر ایران در بغداد گفت: ایران به‌دنبال دوستی و برادری با عربستان‌سعودی در تمام زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. مذاکرات
 سه دور قبل میان ما، همچنان ادامه دارد اما هنوز به نتایجی قطعی نرسیده، زمانی که به نتایجی قطعی رسید، آن‌ را اعلام خواهیم کرد.
روزنامه «فایننشال تایمز» ۱۸ آوریل گذشته در گزارشی به نقل از «سه مقام» از مذاکره مقام‌های ارشد عربستان سعودی و ایران در راستای تلاش برای بهبود روابط بین این دو کشور رقیب در منطقه، خبر داد که مقامات سعودی، عراقی و ایرانی در واکنش به این گزارش آن را تایید کردند. پس از قطع رابطه دیپلماتیک ایران و عربستان‌سعودی از دی‌ماه ۱۳۹۴ تاکنون، چندی است که مذاکرات بین ایران و عربستان در سطوح امنیتی در جریان است. از سوی دیگر، شاهد اظهاراتی ازسوی رییس‌جمهور منتخب ایران در نخستین نشست مطبوعاتی بعد از پیروزی در انتخابات و اعلام آمادگی مجدد برای برقراری رابطه و گفت‌‌وگو با عربستان‌سعودی و توقف هر چه سریع‌تر جنگ یمن بودیم.

ارزیابی مثبت از روابط تهران و بغداد در دوره الکاظمی
مسجدی روابط تهران و بغداد، در دوره نخست‌وزیری الکاظمی را مثبت ارزیابی کرد و گفت که این روابط در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی گسترش یافت.وی تصریح کرد: الکاظمی روابط نزدیک و عمیقی با جمهوری اسلامی ایران برقرار کرده و ایران هم همین نگاه را به دولت و ملت عراق دارد.سفیر ایران در بغداد در پاسخ به سوالی درباره دلیل عدم حضور «سیدابراهیم رئیسی»، رییس‌جمهور ایران در اجلاس اخیر بغداد گفت که در زمان دعوت به مشارکت در این نشست دولت جدید ایران هنوز رأی اعتماد نگرفته بود و درست در روز برگزاری اجلاس بغداد، اولین جلسه هیات دولت ایران با رهبری این کشور برگزار شد. لذا شرایط برای حضور آقای رئیسی در این اجلاس فراهم نبود.
سفیر ایران در بغداد تصریح کرد: اگر این نشست در زمان و شرایط مناسب‌تری برگزار می‌شد، شاید رییس‌جمهور ایران در این نشست شرکت می‌کرد.

پرونده صادرات گاز ایران به عراق سیاسی نیست
وی افزود: همکاری خوبی درباره انرژی در فصل تابستان وجود داشت و ما صادرات گاز را افزایش دادیم اما با برخی شرایط مربوط به جنبه فنی و نقص در نیروگاه‌های ایران مواجه شدیم. ما نمی‌خواهیم که این پرونده با فشارهایی مواجه شوند و نمی‌توان از آن برای فشار سیاسی استفاده کرد زیرا اساسا مشکل سیاسی وجود ندارد.
مسجدی تصریح کرد: شما می‌دانید که ایران برای تاسیس بزرگ‌ترین نیروگاه در الرمیله در بصره به‌شدت کار می‌کند. ما سه‌هزار مگاوات تولید خواهیم کرد. ساخت نیروگاه‌ها با سرعت کامل پیش می‌رود و تهران امنیت عراق را، امنیت خود می‌داند و ما از هیچ تلاشی در قبال عراق دریغ نمی‌کنیم. لذا در صورت بروز مشکلات فنی، برای حل آن‌ها تلاش خواهیم کرد.

آمریکا برای مذاکره با ایران، باید اعتمادسازی کند
وی درخصوص مذاکره با آمریکا نیز گفت: تهران امیدوار است که دولت جدید آمریکا، دارای سازوکار جدیدی باشد و آن بازگشت به توافق و رفع تحریم‌ها از ایران است. این امر می‌تواند به نوعی اعتمادسازی کند.سفیر جمهوری اسلامی ایران در این برنامه تاکید کرد که در دوران جنگ با داعش، امکاناتی که جمهوری اسلامی ایران در اختیار دولت عراق قرار داد، رایگان نبود اما درعین‌حال، ایران به دولت عراق برای پرداخت این مبلغ فشاری نیاورد اما دولت عراق به‌تدریج این مبلغ را پرداخت کرد.مسجدی با تاکید بر ضرورت اخراج کلیه نیروهای خارجی از منطقه تصریح کرد ؛ حملاتی که علیه این نیروها در منطقه صورت می‌گیرد، نتیجه اعتراض نیروهای محلی است و نباید این حملات را به ایران نسبت داد و این تنها یک اتهام‌زنی و فرافکنی‌ آمریکایی است؛ زیرا ایران نیاز ندارد به گروهی سلاح دهد تا به سفارتخانه در عراق حمله کند؛ زیرا تهران اساسا اعتقادی به چنین کارهایی ندارد و هرگز با حمله به سفارتخانه‌ها موافق نبوده است.وی تصریح کرد که امنیت عراق با حضور نیروهای آمریکایی محقق نخواهد شد و اخراج این نیروها یک ضرورت برای تحقق ثبات و امنیت در عراق و منطقه است. تاکنون بارها اعلام کرده که کشورهای منطقه باید خود را برای پذیرش مسوولیت‌های‌شان در قبال تامین حمایت لازم از امنیت منطقه‌ای خود پس از خروج آمریکا آماده کنند. تهران به صراحت، هرگونه حضور آمریکا در منطقه به‌ویژه عراق را رد می‌کند.وی ضمن محکوم کردن هرگونه اقدام متجاوزانه علیه هیات‌های دیپلماتیک در عراق، می‌گوید که این اقدام، تنها طولانی شدن حضور بیگانه در این کشور را توجیه می‌کند.سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد درباره به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان گفت که به قدرت رسیدن طالبان، یک واقعیت عملی است و همه آنچه تهران می‌خواهد، برقراری روابط با افغانستان مبتنی بر احترام متقابل است.

نظر شما