شناسهٔ خبر: 49343820 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

واکنش تازه به حواشی رسوب اقلام بهداشتی/ برخلاف نظر مدیران گمرک، دیتا موجودی انبار به سامانه‌های دولتی ارائه می‌شود

شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران با اشاره به حواشی و جوسازیهای اخیر درمورد رسوب دارو و اقلام بهداشتی در برخی نقاط اعلام کرد،‌ دیتا موجودی انبار به سامانه‌ جامع تجارت ارائه می‌شود.

صاحب‌خبر -

 به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، شرکت انبارهای عمومی در باره قرارداد همکاری دوجانبه شرکت  با گمرک ج.ا.ا.  اعلام کرد،  شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران یکی از شرکت های تابعه صندوق بازنشستگی کشوری در جهت تامین حقوق بازنشستگان معزز کشوری و با شش دهه فعالیت اقتصادی و بازوی لجستیک و مورد اعتماد گمرک جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرجع تحویل گیرنده کالا بر اساس فراخوان برگزار شده و قرارداد فیمابین با گمرک ج.ا.ا.؛ مستقر در بیش از 40 نقطه از گمرکات زمینی، دریایی و هوایی کشور به ارائه خدمات انبارداری، تخلیه و بارگیری، حفاظت و ایمنی کالا و خدمات جانبی مرتبط در رویه‌های واردات و صادرات کالاهای تجاری به ویژه در مبادی ورودی و خروجی اصلی کشور می‌پردازد.

مسئولیت مرجع تحویل گیرنده در اماکن گمرکی

در راستای وظایف مرجع تحویل گیرنده کالا، به استناد بند «ک» ماده یک قانون امور گمرکی، مسئولیت تحویل و نگهداری کالاهایی که تشریفات گمرکی آنها انجام نشده است در اماکن گمرکی بر عهده مرجع تحویل گیرنده است.

همچنین به استناد بند «ت» ماده یک ق.ا.گ.، شرکت ها و شعب تابعه این شرکت به عنوان یکی از مراجع تحویل گیرنده کالا در ردیف اماکن گمرکی محسوب شده و این اماکن تحت نظارت گمرک می‌باشند. لذا مسئولیت مرجع تحویل گیرنده کالا صرفا حفظ و نگهداری کالاهای موجود در انبارهای گمرکی از هنگام تحویل گرفتن کالا آغاز شده و در زمان تحویل دادن کالا پایان می پذیرد. (ماده 25 ق.ا.گ.) در همین راستا پس از تنظیم و ارائه اظهارنامه اجمالی کالا توسط شرکت حمل و نقل به گمرک (ماده 18 ق.ا.گ.) و سپس موافقت و دستور تخلیه توسط گمرک (ماده 19 ق.ا.گ.) کالاهای مذکور به مرجع تحویل گیرنده، تحویل می‌گردد. لذا تخلیه کالا و تحویل آن به مرجع تحویل گیرنده منوط به موافقت گمرک بوده و اطلاعات و مشخصات کالاهای ورودی توسط شرکت‌های حمل و نقل از طریق سامانه گمرکی (EPL) به گمرکات اجرایی اظهار می‌گردد.

همچنین به استناد بند «پ» ماده 3 قانون امور گمرکی، انجام تشریفات قانونی ترخیص و تحویل کالا به صاحب کالا و یا نماینده قانونی وی و بررسی اسناد ترخیص به منظور احراز صحت شرایط ترخیص (مجوزهای قانونی و غیره)، جزء وظایف و اختیارات گمرک می‌باشد و مرجع تحویل گیرنده هیچ‌گونه مسئولیتی در روند خروج کالا از اماکن گمرکی در راستای تشریفات قانونی را ندارد.

 اقدامات صورت گرفته در سامانه جامع تجارت

با اقدامات صورت گرفته تاکنون بیش از 30 شرکت و شعبه تابعه شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران مستقر در گمرکات اجرایی کشور در سامانه جامع انبارها ثبت نام و صدور قبض انبار همراه با شناسه یکتا برقرار شده است و مابقی شرکت‌ها و شعب تابعه در ذیل سایر سازمان‌ها از جمله سازمان مناطق آزاد و سازمان بنادر و دریانوردی می باشند.

در همین راستا تشکر و قدردانی جهرمی وزیر پیشین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و نایب رئیس شورای اجرایی فناوری اطلاعات (دولت الکترونیک) از همکاری شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران در اجرای مصوبات و تکالیف محول شده از وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین نامه ایشان به رییس دفتر رئیس جمهور وقت، نشان از همکاری مجدانه این شرکت با سامانه جامع تجارت در پیشبرد اهداف عالیه کشور بوده است که تحقق این امر با حمایتهای همه جانبه مدیریت عالی شرکت و همت و مساعی شبانه روزی مدیران و کارکنان واحدهای فناوری اطلاعات، برنامه ریزی و عملیات شرکت مرکزی و سایر همکاران ستادی و صف در شرکت‌ها و شعب تابعه صورت پذیرفته است.

به گزارش تسنیم، همانطور که از توضیحات شرکت انبارهای عمومی مشخص است، دیتای موجودی انبار به صورت مستمر به سامانه جامع تجارت به عنوان سامانه محوری تجارت خارجی تحویل میشود. همچنین مباحثی در خصوص صدور قبض انبار ذیل سامانه های داخلی مطرح است. با این اوصاف حداقل سامانه جامع تجارت از موجودی انبارها اطلاع کامل داشته و چالش عدم ارتباط دو دستگاه  (گمرک و وزارت صمت) نمونه دیگری از حواشی  اخیر رسوب کالا تعبیر میشود.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما