شناسهٔ خبر: 49231924 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

تحولات میدانی افغانستان؛

حمله راکتی به کابل/هشدار جدی طالبان به آمریکا/ طالبان: فردا کنترل فرودگاه کابل را در دست می‌گیریم

صاحب‌خبر -
حمله راکتی به کابل/هشدار جدی طالبان به آمریکا/ طالبان: فردا کنترل فرودگاه کابل را در دست می‌گیریم
خبرگزاری آریا- چند راکت به نقاط مختلف شهر کابل از جمله نزدیک فرودگاه این شهر اصابت کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری آریا، شاهدان می‌گویند که راکت‌ها با استفاده از یک خودرو از منطقه خیرخانه به سمت فرودگاه کابل شلیک شده‌اند.
حمله راکتی به پایتخت افغانستان حمله راکتی به پایتخت افغانستان
این حملات راکتی یک روز پس از آن صورت گرفت که آمریکا اعلام کرد یک خودروی بمب گذاری شده را در پایتخت افغانستان، در حمله‌ای هوایی منهدم کرده است.
یک مقام آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفت، بالغ بر پنج راکت به فرودگاه کابل شلیک شد که سامانه ضد موشکی آمریکا این راکت ها را رهگیری کرد.
این مقام افزود گزارش های اولیه حاکی است که آمریکا تلفاتی نداشته است اما اطلاعات ممکن است تغییر کند.
بنابر اعلام منابعی در افغانستان، صدای این انفجار ناشی از اصابت سه راکت به میدان "لب جر" در منطقه خیرخانه کابل بوده است که بر اثر آن یک خودرو آتش گرفته است.
در همین حال خبرگزاری آریانیوز افغانستان گزارش داده که سه راکت از یک خودرو از میدان "لب جر" خیرخانه به سمت فرودگاه کابل شلیک شده است.
در همین خصوص یک مقام آمریکایی گفته که نزدیک به 5 راکت به سمت فرودگاه کابل شلیک شده است.
روز گذشته نیز اصابت یک راکت به منزل مسکونی در کابل چند کشته و زخمی برجای گذاشت. اما مقامات آمریکایی گفتند که هواپیماهای بدون سرنشین یک خودرو بمب گذاری شده داعش که قصد حمله به فرودگاه کابل را داشت هدف قرار دادند.
به دنبال حمله پهپادی روز یکشنبه آمریکا در کابل، شاهدان عینی به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفتند که در این حمله 9 عضو یک خانواده کشته شدند که 6 نفر از آنها کودک بودند.

تشکیل صف‌های طولانی افغان‌ها در فرودگاه کابل همزمان با آغاز خروج آمریکا
با وجود اینکه تنها یک روز دیگر برای پایان روند انتقال نیروهای خارجی از افغانستان باقی مانده است، اما صف‌های طولانی شهروندان افغان مقابل دروازه‌های ورودی کابل تشکیل شده است.
در حالی آمریکا از آغاز خروج نظامیان خود از افغانستان خبر داده که شمار زیادی از افغان‌های دارای مدارک قانونی برای انتقال، پشت دروازه‌های ورودی فرودگاه کابل صف کشیده‌اند.
مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که در دو هفته اخیر در حدود 120 هزار شهروند افغان و خارجی را از افغانستان به کشور‌های دیگر منتقل کردند.
طبق این گزارش، با وجود اینکه تنها یک روز دیگر برای پایان روند انتقال شهروندان افغان و خارجی از افغانستان باقی مانده است، اما صف طولانی در مقابل دروازه‌های ورودی کابل تشکیل شده است.

طالبان: فردا کنترل فرودگاه کابل را در دست می‌گیریم
یک منبع در گروه طالبان گفت، فردا (سه شنبه) بعد از خروج آمریکایی‌ها از فردگاه کابل، طالبان کنترل کامل این محل را در دست خواهد گرفت.
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: یک منبع در گروه طالبان گفت فردا بعد از خروج آمریکایی‌ها از فردگاه کابل، طالبان کنترل کامل این محل را در دست خواهد گرفت.
این منبع افزود: مشورت‌ها با ترکیه و قطر درباره کمک فنی برای فعالیت فرودگاه ادامه دارد، اما توافقی در این زمینه حاصل نشده است.
به‌رغم این موضع‌گیری طالبان، روند تخلیه نیرو‌های آمریکایی و هم‌پیمانان آن در فرودگاه کابل ادامه دارد.
پیش از این، «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام کرده بود که ضرب‌الاجل 31 آگوست (9شهریور) برای عملیات تخلیه فرودگاه کابل را تمدید نخواهد کرد.
در حالی که تنها یک روز به پایان ضرب‌الاجل خروج آمریکا از افغانستان باقی مانده، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت که خطر علیه نیرو‌های آمریکایی در کابل بسیار زیاد بوده و آمریکا تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا باقی شهروندان آمریکایی را از افغانستان خارج کند.
وزیر خارجه آمریکا گفت: «طالبان تاکید کرده که افغان‌ها این امکان را خواهند داشت که پس از 31 آگوست (9 شهریور) نیز از این کشور خارج شوند».
وی در ادامه سخنانش گفت که 300 شهروند آمریکایی اعلام کرده‌اند که خواستار خروج از افغانستان بوده و در تلاش برای کمک به آن‌ها برای رسیدن به فرودگاه هستیم».

هشدار جدی طالبان به آمریکا
سخنگوی رسمی طالبان گفت، نظامیان آمریکایی به ویژه با توجه به فجایعی که در روز‌های اخیر به بار آورده اند، افغانستان را ترک کنند؛ زیرا در غیر این صورت با واکنش جدی این گروه مواجه خواهند شد.
«ذبیح الله مجاهد»؛ سخنگوی رسمی طالبان در گفتگوی با شبکه تلویزیونی العالم تصریح کرد: حدس می‌زنیم حدود 60 درصد نظامیان آمریکایی در زمان تعیین شده افغانستان را ترک خواهند کرد.
ذبیح الله مجاهد افزود، فجایعی که آمریکایی ها در چند روز اخیر در فرودگاه کابل به بار آوردند، کافی است برای این که در اسرع وقت افغانستان را ترک کنند و هر چه سریعتر به این نزاع پایان دهند.
سخنگوی رسمی طالبان گفت، اگر در زمان تعیین شده خارج نشوند و تصمیم بگیرند نظامیانشان را در کشور نگه دارند، جور دیگری با آنان رفتار خواهیم کرد و واکنش جدی نشان خواهیم داد.