شناسهٔ خبر: 49221148 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنو | لینک خبر

چراغ سبز اصولگراها به مذاکره

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: روش مذاکره در دولت روحانی ایراد داشت و باید پلتفرم و روش جدیدی در مذاکرات هسته‌ای دنبال شود.

صاحب‌خبر -

چراغ سبز اصولگراها به مذاکره

روز نو:دولت تدبیر و امید با 23 ماه مذاکره نفس‌گیر توافق هسته‌ای را در روز 24 تیر سال 94 به نتیجه رساندند که دستاوردهای اقتصادی و سیاسی برای کشور داشت. رشد اقتصادی در آن زمان مثبت شد و فروش نفت ایران که پیش از آن تحریم بود آزاد شد و میلیون ها دلار پول‌های بلوکه‌شده به ایران بازگشت. اصولگراها از همان ابتدا در مجالس نهم، دهم و یازدهم با برجام مخالف بودند و حتی معاهده برجام را در صحن علنی مجلس آتش زدند. اکنون که حاکمیت یکدست شده و مجلس انقلابی در کنار دولت مردمی قرارگرفته است به تدریج مخالفان برجام به واقعیت‌ها پی برده‌اند و برای مذاکرات چراغ سبز نشان می‌دهند. این در حالی است که در دولت روحانی 6 دور مذاکرات انجام و پیش‌نویس مذاکره آماده شد ولی مصوبه مجلس در نهایت مانع اجرای آن شد. اکنون رئیس کمیسیون امنیت ملی و سردار کوثری، نماینده تهران به احیای برجام و مذاکرات وین چراغ سبز نشان دادند که در ادامه می‌خوانید.

روش مذاکره را تغییر دهیم به نتیجه می‌رسیم

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: روش مذاکره در دولت روحانی ایراد داشت و باید پلتفرم و روش جدیدی در مذاکرات هسته‌ای دنبال شود.

وحید جلال زاده در گفت‌وگو با مهر، درباره روند مذاکرات ایران و ۱+۴ در دولت سیزدهم، اظهار داشت: همان‌طور که رئیس‌جمهور در زمان انتخابات و در برنامه خود به مجلس مطرح کرد، دولت به دنبال برقراری یک سیاست خارجی متوازن و متعادل با اولویت ارتباط با کشورهای همسایه و آسیا است. البته تعیین تکلیف مذاکرات موضوع مهمی بوده که از دولت قبل به دولت رئیسی به ارث رسیده است و مذاکرات وین قطعاً باید به سرانجام برسد. دولت سیزدهم هم همان‌طور که رئیس‌جمهور اعلام کرد، مذاکره را نفی نمی‌کند اما مذاکره بر اساس منافع جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود.

وی تصریح کرد: ادامه و استمرار مذاکرات به‌گونه‌ای دنبال شود که لغو کامل تحریم‌ها و راستی آزمایی آن هم به دقت پیگیری شود.

حلال‌زاده ادامه داد: اعتقاد ما این بود که پلتفرم و چارچوبی که در مذاکرات وین و در دولت قبلی دنبال شد، ایراد داشت و اگر بتوانیم چارچوب جدیدی را در مذاکرات مطرح کنیم، قطعاً می‌توانیم منافع بیشتری را عاید ملت ایران کنیم.

وی تصریح کرد: بر این اساس اولویت اول سیاست خارجی ما در دولت جدید روشن کردن و تعیین تکلیف موضوع مذاکرات است. همچنین ما باید به دوستان خود در منطقه پالس مثبت دهیم و باید با کشورهای همسایه یک رابطه جدی را تعریف کنیم چراکه برخی از این کشورها اعتمادشان را نسبت به ما از دست داده‌اند و می‌گویند که شما به لبخند اروپایی‌ها، کشورهای همسایه و دوستان قدیمی خود را فراموش می‌کنید. نماینده مردم ارومیه در واکنش به سؤالی مبنی بر اینکه آیا گروه مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران تغییر می‌کند، گفت: ما روش‌های مختلفی را امتحان کردیم و به اعتقاد بنده قبل از گروه مذاکره‌کننده، تعیین جایگاه مذاکرات اهمیت دارد؛ به این معنا که باید ببینیم آیا وزارت امور خارجه مذاکرات را دنبال خواهد کرد یا شورای عالی امنیت ملی و زمانی که این مسئله مشخص شود، در آن زمان هم‌گروه مذاکرات معین می‌شود. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به سؤالی مبنی بر اینکه آیا در کمیته تطبیق چارچوبی برای مذاکرات در نظر گرفته شد، ادامه داد: عراقچی و دیگر گروه مذاکره‌کننده ما در ۶ دوره مذاکرات وین رفتند و به تعبیر خودشان به ۹۰ درصد آنچه می‌خواستیم رسیدند که به نظر ما مذاکرات وین دستاورد ویژه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران نداشته است. وی بیان کرد: ما در برجام یکسری تعهدات را پذیرفته و یکسری از تعهدات را هم طرف مقابل پذیرفتند اما آنان به تعهدات خود عمل نکردند. اولین حرف ما آن است که آنان باید به تعهدات برجامی خودشان عمل کنند.

حلال‌زاده اظهار داشت: این در حالی است که آمریکا در همین موضوع هم برخلاف قاعده عمل می‌کند. لغو تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران یکی از این نمونه‌ها است که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ باید سال گذشته برداشته می‌شد اما آمریکا به دلایل واهی از زیر بار انجام این تعهد خود شانه خالی می‌کند و این مسئله نشان می‌دهد که آنان می‌توانند در مسائل دیگر هم همین کار را انجام دهند و باز هم تحریم‌ها را ادامه دهند. وی تأکید کرد: بنده معتقدم که می‌توانیم غربی‌ها را به اجرای کامل تعهداتشان واداریم.

مذاکره منصفانه به نتیجه می‌رسد

محمد اسماعیل کوثری از چهره‌های سیاسی اصولگرا می‌گوید: ما زیر بارِ حرف زور نخواهیم رفت اما اینکه بحث منطقی در مذاکره مطرح شود هیچ اِبایی نداریم و می‌توانیم در این جهت، مذاکره هم انجام دهیم.

محمد اسماعیل کوثری نماینده تهران در گفت‌وگو باخبر آنلاین، ضمن بیان اماواگرهایی درباره مذاکرات هسته‌ای، می‌گوید ما زیر بارِ حرف زور نخواهیم رفت اما اینکه بحث منطقی در مذاکره مطرح شود هیچ اِبایی نداریم و می‌توانیم در این جهت، مذاکره هم انجام دهیم. حق ملت در سیاست خارجی در شرایط منصف بودن مذاکرات، می‌تواند به نتیجه برسد. حال اگر محور همه مسائل را برجام یا اف ای تی اف قرار دهیم و همه‌کاره‌ای تولیدی و اقتصادی را معطل FATF کنیم این‌ها قابل‌قبول و قابل‌تحمل نیست. طرف مقابل یعنی آمریکا بدعهدی کرده و توافق را به رهم زد وگرنه آن توافقی که در برجام شد در اصل دوطرفه بوده و یک‌طرفه نبوده است.

ما به تعهداتمان عمل کردیم اما آنها هیچ اقدامی نکردند و درنتیجه هیچ تحریمی را برنداشتند. از سوی دیگر وضعیت این‌گونه شده که آنها خودشان توافق را به رهم زدند اما حالا طلبکار هم شده‌اند. ما از قبل اعلام رسمی کردیم که برنامه هسته‌ای‌مان صلح‌آمیز است ، به هیچ‌وجه بمب اتم را هم قبول نداریم و به سمت آن هم نخواهم رفت. ما زیر بارِ حرف زور نخواهیم رفت اما اینکه بحث منطقی در مذاکره مطرح شود هیچ اِبایی نداریم و می‌توانیم در این جهت، مذاکره هم انجام دهیم.

نظر شما