به گزارش خبرگزاری تسنیم از ری، علیرضا زالی ظهر امروز در آئین افتتاح مرکز درمان سرپایی بیماران کرونایی در شهر ری اظهار داشت: در زمان حاضر الگوی کرونایی در تهران بهصورت سینوسی در حال فراز و فرود است و خوشبختانه میزان مراجعه بیماران سرپایی به بیمارستانها نسبت به هفته گذشته 3.02 درصد کاهش یافته است.
وی افزود: این روزها شاهد کاهش مراجعین در بخش بهداشت و با شیب ملایمتری شاهد کاهش مراجعه در حوزه درمان هستیم و نخستین شاخصی که میتواند در تغییرات الگویی مؤثر باشد همین شاخص کاهش مراجعین سرپایی به مراکز درمانی است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران در ادامه گفت: این روند کاهشی مراجعه و بستری هماکنون نمیتواند موجب کاهش آمار مرگومیرها شود چرا که میان شاخص مراجعه به مراکز درمانی و کاهش مرگومیر یک فاصله 12 تا 14 روزه وجود دارد.
زالی تصریح کرد: شاخص فاصله میان بستری و مرگومیر در پیکهای قبلی کرونا در تهران در حدود 14 روز بود، هماکنون نیز شاهد همین روند هستیم، کاهش مراجعه حضوری و بستری در تهران هنوز موجب کاهش مرگومیر نمیشود.
وی یادآور شد: اثر کاهش مراجعه حضوری به مراکز درمانی در حدود 2 تا 3 هفته دیگر بهروی آمار کاهش مرگومیرها اثر خواهد گذاشت.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران در ادامه با بیان اینکه میانگین رعایت شیوهنامههای بهداشتی در کشور نسبت به هفتههای قبل افزایش پیدا کرده است گفت: آخرین عددی که از میانگین رعایت شیوهنامههای بهداشتی تهران استخراج شده است عدد 65 میباشد که نسبت به عدد 48 هفته گذشته بهتر است.
زالی تأکید کرد: میزان رعایت شیوهنامههای بهداشتی از سوی مردم باید به همین صورت درصد افزایشی داشته باشد تا شاهد کاهش مراجعه حضور و در نهایت مرگومیر کرونایی باشیم.
وی با بیان اینکه متأسفانه در تهران هر زمان که آمار مراجعه به مراکز درمانی کاهش پیدا میکرد بهدنبال آن رعایت شیوهنامههای بهداشتی نیز از سوی مردم روند کاهش به خود میگرفت، افزود: این آمار متأسفانه در خیز پنجم به اوج خود رسید که باید مردم رعایت بیشتری از خود نشان دهند.
این مقام مسئول در وزارت بهداشت همچنین تاکیدکرد: واردات و توزیع داروهای کرونا و سرم در داروخانهها و مراکز بهداشتی انجام میشود و خوشبختانه در حال حاضر وضعیت توزیع این اقلام در داروخانههای تهران نسبت به هفته گذشته بهتر است.
زالی افزود: علاوه بر واردات و توزیع داروهای کرونایی، شاهد کاهش نیاز درمان سرپایی تهران نیز نسبت به هفتههای گذشته هستیم.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران در ادامه گفت: هفته گذشته 8 هزار و 500 بیمار سرپایی به مراکز درمانی تهران مراجعه داشتند که این عدد در هفته جاری به حدود 6 هزار و 500 مراجعه رسیده است.
زالی با اشاره به اینکه کاهش مراجعان سرپایی موجب افزایش اکسیژن، سرم و داروهای کرونایی در داروخانه ها شده، تصریح کرد: وضعیت بیماران بستری و بیمارستانها با توجه به اقامت طولانیتر بیماران کرونای دلتا وخیم است و همچنان این بخش فشار مضاعفی را تحمل میکند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران با اشاره به افتتاح مرکز 50 تختخوابی درمان سرپایی و بستری موقت بیماران کرونایی در بیمارستان روانپزشکی رازی شهرری، یادآور شد: پس از اعلام نیاز ستاد کرونایی تهران نسبت به افزایش مراکز درمان سرپایی بیمارستان روانپزشکی رازی در کمتر از یک هفته 50 تخت خوابی را راه اندازی کرده است.
زالی اضافه کرد: مرکز درمان سرپایی و بستری موقت بیمارستان رازی هم اکنون 25 تخت برای بانوان و 25 تخت برای آقایان دارد که در صورت نیاز تا چهار برابر این ظرفیت امکان توسعه دارد.
وی با اشاره به اینکه متخصص عفونی، اورژانس و پرستاران مجرب برای هر بیمار به صورت 24 ساعته در این مرکز حضور دارند، گفت: این مرکز به سرریز مشکلات و نیازهای بیمارستانهای شهدای هفتم تیر و فیروزآبادی شهرری کمک کرده است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران اضافه کرد: بیمارستان روانپزشکی رازی با توجه به نگهداری بیماران مضمن روانی و ابتلای این افراد به کرونا در این حوزه نیز اقدامات موثری انجام داده است.
زالی با اشاره به ایجاد راه جداگانه و نظم خوب بیمارستان روانپزشکی رازی در جذب بیماران کرونایی، خاطرنشان کرد: فضای باز و بزرگ این بیمارستان موجب افزایش رفاه بیماران و کاهش ریسک ابتلا شده است.
فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران در پایان خاطرنشان کرد: هماکنون با همکاری مردم شاهد افزایش رعایت پروتکلهای بهداشتی هستیم که این روند باید ادامهدار باشد.
انتهای پیام/ی+
∎