سحر تاجبخش طی نامهای به معاون برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی پیشبینی میزان بارشهای پاییز امسال را اعلام کرد.
در بخشی از این نامه آمده است؛
بارش در فصل پاییز در اکثر مناطق کشور به جز سواحل دریای خزر کمتر از نرمال (میانگین بلندمدت آماری) پیش بینی میشود که سهم ماههای مهر و آبان در این کمبارشی بیشتر است. از نیمه دوم آذرماه ۱۴۰۰ شرایط بارشی در کشور مقداری متعادل شده و انتظار میرود بارش در اکثر مناطق کشور به نرمال گرایش یابد.
استانهای اصفهان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس، هرمزگان، کرمان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خوزستان و ایلام نسبت به سایر استانها از شرایط حادتری برخوردارند.
پیشبینیهای داده شده شامل بارشهای سیلابی نیست و بارشهای سیلابی لزوما نافی زیر نرمال بودن مجموع مقدار بارش نیست. پیش بینی بارشهای شدید و سیلابی در بازههای زمانی تا چند روز قبل از وقوع معنیدار است و ارائه آنها در پیشبینیهای فصلی و ماهانه جایگاه ندارد.
بدیهی است سازمان هواشناسی احتمال رخداد اینگونه بارشها را پیوسته پایش میکند و در صورت نیاز با هشدار مختلف قبل از وقوع آنرا به اطلاع کاربران میرساند.
پیشبینیهای بلندمدت طبق استانداردهای جهانی بهصورت نرمال، کمتر از نرمال و بیشتر از نرمال ارائه میشود. منظور از نرمال میانگین بارش بلندمدت آماری است. میزان صحت پیش بینی فصلی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد است. همچنین ارائه پیش بینی فصلی در سطح دهستان معنیدار نیست.
هشدار هواشناسی درباره طوفان خاک در ۵ استان
سازمان هواشناسی با اشاره به بارشهای پراکنده طی امروز و فردا در برخی استنها نسبت به طوفان گردوخاک در ۵ استان کشور هشدار صادر کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس تحلیل نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی طی ۵ روز آینده در بیشتر مناطق کشور آسمان صاف و جو پایداری پیش بینی شده است.
امروز و فردا در ارتفاعات مازندران، شرق تهران و زاگرس مرکزی در ساعات بعدازظهر و اوایل شب افزایش ابر و رگبار پراکنده روی میدهد.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی روزهای سه شنبه و چهارشنبه در ارتفاعات مازندران، هرمزگان و جنوب کرمان افزایش ابر رگبار پراکنده پیش بینی میشود.
پنجشنبه در اکثر مناطق کشور جو پایداری حاکم است. امروز و فردا در نیمه شرقی کشور افزایش سرعت وزش باد، خیزش گردوخاک و کاهش کیفیت هوا پیش بینی میشود. روزهای دوشنبه و سه شنبه نیز در برخی ساعات سرعت وزش باد در نوار شرقی کشور افزایش مییابد.
توصیف سامانه: افزایش اختلاف فشار در سطح زمین و فعالیت بادهای ۱۲۰ روزه
نوع مخاطره: وزش باد شدید گاهی خیلی شدید و طوفان گرد و خاک، کاهش کیفیت هوا و دید افقی.
منطقه اثر:
یکشنبه ۱۴۰۰/۰۶/۰۷ : خراسان جنوبی، شرق و جنوب خراسان رضوی، نیمه شمالی و غرب سیستان و بلوچستان، نیمه شرقی کرمان و شرق هرمزگان.
اثر مخاطره: خیزش گردوخاک، کاهش دید، تاخیر در پروازهای احتمالی، کاهش کیفیت هوا و خسارت به سازههای موقت و محصولات کشاورزی.
توصیه: خودداری از تردد غیر ضروری، احتیاط در تردد جاده ای، محکم کردن سازههای موقت، تابلوهای تبلیغاتی، احتیاط در عبور از مجاورت ساختمان های نیمه کاره.
کاهش دمای هوای تهران ادامه دارد
تداوم روند کاهش نسبی دما در استان تهران تا فردا (۸ شهریور) و کاهش کیفیت هوا و برقراری شرایط ناسالم برای گروههای حساس در پایتخت طی امروز (۷ شهریور) پیشبینی میشود.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، در ساعات ظهر و عصر امروز و فردا (۷ تا ۸ شهریور) افزایش ابر در ارتفاعات و رخداد بارش پراکنده دور از انتظار نیست همچنین کاهش نسبی دما طی امروز (۷ شهریور) و افزایش نسبی دما طی سهشنبه و چهارشنبه (۹ و ۱۰ شهریور) پیشبینی میشود.
بنابر پیشبینیهای انجامشده در شرکت کنترل کیفیت هوا، در صبح امروز (۷ شهریور ماه) کیفیت هوا در مناطق پرتردد در محدوده ناسالم برای گروههای حساس قرار خواهد گرفت که ناشی از افزایش ترافیک صبحگاهی و عدم وزش باد مؤثر است.
حاکمیت جو نسبتا آرام طی روز باعث محدود شدن آلایندهها میشود، همچنین حضور عوامل کافی جهت تولید آلاینده «ازن» باعث افزایش غلظت این آلاینده در برخی مناطق بهویژه در ساعات بعدازظهر و بهتبع آن برقراری وضعیت نامطلوب کیفیت هوا خواهد شد. تداوم این شرایط جوی تا شامگاه همراه با افزایش ترافیک سبب افزایش غلظت ذرات معلق و برقراری وضعیت ناسالم برای گروههای حساس در برخی مناطق پرتردد میشود.
با افزایش نسبی تندی باد تا صبح فردا (۸ شهریور ماه) تا حدودی پراکندگی آلایندهها تسهیل خواهد شد، با این حال با افزایش ترافیک صبحگاهی بر غلظت ذرات معلق افزوده میشود و کاهش کیفیت هوا در برخی مناطق پرتردد را به دنبال خواهد داشت. کاهش تندی باد طی روز تاحدودی از پراکندگی آلایندهها جلوگیری خواهد کرد علاوه بر این تولید و افزایش غلظت آلاینده ازن باعث کاهش کیفیت هوا در برخی مناطق بهویژه در ساعات بعدازظهر میشود.
با استمرار این شرایط جوی تا اواخر وقت فردا (۸ شهریور ماه) همزمان با افزایش ترافیک شامگاهی بر غلظت ذرات معلق افزوده میشود و وضعیت ناسالم برای گروههای حساس کیفیت هوا در مناطق پرتردد برقرار خواهد شد، هرچند افزایش تندی باد در ساعات پایانی تاحدودی سبب کاهش غلظت ذرات معلق و درنتیجه بهبود کیفیت هوا خواهد شد.
آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۸۶ بود و کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول قرار داشت. آلاینده شاخص هماکنون «ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون» با میانگین ۹۳ و کیفیت هوا در محدوده قابل قبول است.
∎