شناسهٔ خبر: 49184987 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

کشاورزی، دامپروری و صنایع غذایی

قیمت جوجه یکروزه از ۱۰ هزار تومان گذشت | زرشک پلو با مرغ ۳۰ درصد گران شد

مشاور اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی از افزایش قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، محمدعلی کمالی با بیان اینکه چند روزی می شود قیمت جوجه یکروزه به بیش از ۱۰ هزار تومان رسیده  ولی دستگاه های نظارتی به این موضوع هیچ توجهی ندارند، اظهار کرد: همه فشارها بر مرغداران گوشتی است و به نوعی واحدهای مرغ مادر رها شده‌اند؛ به طوری که این واحدها با هر قیمتی که بخواهند اقدام به فروش جوجه یکروزه می‌کنند.

وی ادامه داد: دستگاه‌های نظارتی معتقدند مرغداران باید خودشان نسبت به گرانفروشی شکایت کنند ولی می‌دانند این موضوع امکان پذیر نیست، زیرا در صورت شکایت، واحدهای مرغ مادر دیگر به آنها جوجه نمی‌دهند و به عبارتی فرد شاکی در لیست سیاه جوجه فروش‌ها قرار می‌گیرد.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی اضافه کرد: برخی از این واحدهای مرغ مادر جوجه‌های یکروزه خود را به دفاتری می‌دهند که این دفاتر فاکتورسازی می‌کنند. یعنی یک فاکتور رسمی صادر می‌کنند ولی واریز غیر رسمی می‌گیرند. حتی برخی از این دفاتر به صورت علنی جوجه را با قیمت‌های بیش از ۴۲۰۰ تومان می‌فروشند ولی کسی با آنها برخوردی نمی‌کند.

 وی با اشاره به اینکه با جوجه ۱۰ هزارتومانی مرغ زنده کیلویی ۲۲ تا ۲۳ هزار تومان برای تولیدکننده تمام می شود، گفت: این مرغ بایستی دست مصرف کننده حدود ۳۲ هزار تومان برسد ولی در بازار اینگونه نیست. واقعیت این است در این مسیر هر کس بتواند بر سر تولیدکننده و مصرف کننده کلاه می گذارد.

کمالی با تاکید بر افزایش فشارها بر مرغداران گوشتی عنوان کرد: نهاده مورد نیاز تولیدکننده ها با تاخیر، کسری و کیفیت بد به دستشان می رسد. راننده‌ها برای حمل نهاده ها کرایه‌های پشت بارنامه زیادی دریافت می‌کنند. قیمت نهاده‌ها نیز از ابتدای سال بالا رفته است که همه این موارد مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است.

زرشک پلو با مرغ ۳۰ درصد گران شد

میرابراهیمی گفت: یک پرس زرشک پلو با مرغ قیمت مصوبی ندارد، اما این غذا در یک ماه گذشته ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است.

قیمت مرغ و زرشک پلو,قیمت جوجه یک روزه

به گزارش موج،  سید علی اصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستوران داران و سلف سرویس تهران در رابطه با گرانی اخیر غذای رستوران‌های تهران از جمله قیمت یک پرس زرشک پلو با مرغ به طور میانگین از ۴۶ هزار تومان در ماه گذشته به ۵۹ هزار تومان گفت: ماه قبل برنج را کیلویی ۳۷ هزار تومان می‌خریدیم ولی امروز همان برنج کیلویی ۴۴ هزار تومان شده است.

او ادامه داد: برای پخت یک پرس زرشک پلو از مرغ کیلویی ۲۹ هزار تومان استفاده می‌کردیم که در حال حاضر به کیلویی ۴۰ هزار تومان رسیده است.

این مقام مسئول با بیان مطلب فوق درباره علل افزایش نرخ غذا‌های مورد عرضه در رستوران‌ها افزود: همچنین قیمت آب، برق، اجاره بهای رستوران، حقوق کارگر و افزایش قیمت ۳۵ درصدی روغن توسط کارخانه‌های تولیدکننده از جمله دلایل افزایش قیمت یک پرس غذا در رستوران‌های سطح شهر است.

او بیان کرد: یک پرس زرشک پلو با مرغ قیمت مصوبی ندارد ولی ما نظارت می‌کنیم که افزایش قیمت‌ها خارج از عرف و دور از قیمت‌های بازار نباشد. همه این موارد باعث شده که یک پرس زرشک پلو با مرغ در یک ماه گذشته ۳۰ درصد افزایش قیمت پیدا کند.

نظر شما