به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، بیتا ربانی ظهر امروز در بازدید از سازمان انتقال خون استان قزوین اظهار داشت: شیوع کرونا اهدای خون در کشور را در طول 18 ماه اخیر 8 درصد کاهش داد که البته این کاهش اهدای خون در بعضی از کشورها به 30 درصد هم رسیده است. ضمن اینکه اپیدمی کرونایی میزان اهدای خون در همه دنیا را تا حدودی کاهش داده است.
وی اضافه کرد: با وجود ایجاد موجهای چهارم و پنجم کرونا در سال جاری میزان اهدای خون در طول 4 ماه ابتدایی سال 20 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. ضمن اینکه آمار اهدای 4 ماهه نخست سال 1400 در مقایسه با مدت مشابه سال 1398 که هنوز پای کرونا در میان نبود هم افزایش محسوسی داشته است.
ربانی ادامه داد: با توجه به افزایش یادشده در حوزه اهدای خون کشور ما دوباره رتبه اول منطقه در اهدای خون را به دست آورد و افت ایجادشده در سال 1399 با افزایش اهدای خون در سال جاری جبران شد و دوباره به جایگاه نخست منطقه رسیدیم. ضمن اینکه با راهاندازی شبکه ملی خونرسانی مرزهای تأمین خون بین استانها از بین رفته و شبکه ملی خونرسانی امکان ارسال بستهها و محمولههای خون را به همه استانها مهیا کرده است.
فقط 5 درصد اهداکنندگان زن هستند
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود میزان اهدای خون در میان زنان ایرانی را بسیار اندک دانست و گفت: در حال حاضر تنها 5 درصد اهداکنندگان ما زن هستند؛ در حالی که در کشورهای پیشرفته و توسعهیافته این آمار به 50 درصد هم میرسد. بنابراین برای افزایش مشارکت بانوان در حوزه اهدای خون طرحهای اثرگذار و خلاقانهای اجرا کنیم.
ربانی علت مشارکت پایین زنان در حوزه اهدای خون را باورهای نادرست فرهنگی توصیف کرد و افزود: متأسفانه باور اشتباهی از سوی بعضی از پزشکان در جامعه ترویج شده که اهدای خون زنان را به کمخونی دچار میکند که این باور غلط را باید با فرهنگسازی و فعالیتهای ترویجی رسانهای و آگاهیبخش از میان ببریم.
وی ادامه داد: البته باید روشهای جذب اهداکنندگان در میان بانوان را به روز کنیم و در این حوزه بنا داریم تا از تجربههای کشورهای موفق و پیشرفته در حوزه اهدای خون بهره بگیریم.
سن اهداکنندگان خون رو به افزایش است
مدیرکل برنامهریزی، جذب و نگهداری سازمان انتقال خون ایران در ادامه بر لزوم استفاده از ظرفیت فضای مجازی و شبکههای اجتماعی برای جلب مشارکت مردم در حوزه اهدای خون تأکید کرد و گفت: پیشتر برای تشویق مردم به اهدای خون از ورزشکاران و هنرمندان کمک میگرفتیم؛ در حالی که امروز باید از ظرفیت همه اقشار برای ترویج فرهنگ اهدای خون استفاده کافی کنیم.
ربانی تصریح کرد: متأسفانه سن اهداکنندگان خون در کشور ما رو به افزایش است و به همین جهت باید به فکر تشویق افراد جوان برای اهدای خون باشیم و در این راه از ارائه طرحهای ایدهمحور و خلاقانه استقبال میکنیم. البته در حوزه اهدای خون جلب رضایت اهداکننده برای ما بسیار مهم است و به عنوان هدف نهم سازمان انتقال خون ایران مطرح شده است.
بانوان قزوینی اهداکننده خون در ماه محرم 115 درصد بیشتر شدند
مدیرکل انتقال خون استان قزوین هم در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران رسانههای گروهی با اشاره به برپایی پویش نذر خون حسینی گفت: در مجموع روزهای تاسوعا و عاشورا 1207 مورد اهدای خون در مراکز انتقال خون قزوین، تاکستان و بویینزهرا داشتیم که این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 30 درصد رشد داشته است.
مریم مدرسی همچنین از افزایش محسوس آمار اهداکنندگان بانو خبر داد و افزود: از ابتدای آغاز روزهای سوگواری ماه محرم تا امروز آمار اهداکنندگان بانوی ما 115 درصد در قیاس با مدت مشابه سال پیش افزایش یافته و میزان اهداکنندگان مستمر ما هم 24 درصد بیشتر شده است.
وی ادامه داد: در ضمن کمیته خیران انتقال خون در استان قزوین شکل گرفته که با همت این کمیته بسیاری از تجهیزات و وسایل انتقال خون استان قزوین خریداری و تأمین شده است.
انتهای پیام/س
∎