شناسهٔ خبر: 49007323 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

آیت الله علم الهدی: امام حسین قیام کرد تا سکوت در برابر زورگویان به فرهنگ تبدیل نشود

صاحب‌خبر -

شفقنا- امام جمعه مشهد گفت: اگر آن حضرت در برابر حکومت فساد یزید قیام نمی‌کرد، سکوت در برابر استکبار و زورگویان به صورت یک فرهنگ در می‌آمد.

به گزارش آستان نیوز، عاشورای حسینی امسال نیز همچون مراسم روز تاسوعا با حضور جمع محدودی از زائران و خادمان حرم مطهر رضوی برگزار شد تا مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا اجرایی شده باشد. رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و ضدعفونی مستمرر اماکن متبرکه حرم مطهر، از جمله اقداماتی بود که برای برگزاری این مراسم در نظر گرفته شده بود؛ مهم‌تر آن‌که با تدابیر ویژه، این مراسم در رسانه ملی و صفحات مجازی آستان قدس رضوی در شبکه‌های اجتماعی، به صورت زنده برای میلیون‌ها مخاطب پخش شد تا به شکلی متفاوت، اجتماع عاشوراییان شکل بگیرد.

برگزاری آیین مقتل‌خوانی ظهر عاشورا 
همزمان با عاشورای حسینی، ظهر امروز مراسم مقتل‌خوانی نیز با حضور جمع محدودی از زائران و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد برگزار شد.

در این مراسم  آیت الله علم‌الهدی، نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی و امام جمعه مشهد گفت: سیدالشهدا(ع) و یاران آن حضرت که تعدادشان حداکثر ۱۲۰ نفر بود در برابر  سپاه عمر بن سعد که بیش از سی هزار نفر بودند، ایستادند.

وی تصریح کرد: هرچند تعداد یاران آن حضرت در برابر دشمن بسیار اندک بود ولی از آنجا که برای حق قیام کرده بودند پیروز واقعی میدان شدند و امروز پس از گذشت قرن‌ها از وقوع آن حادثه خونبار همه از سیدالشهدا(ع) و یاران آن حضرت به نیکی یاد می‌کنند.

امام جمعه مشهد افزود: قیام سیدالشهدا (ع) در واقع مبارزه با حاکمیت استکبار و زور بود و اگر آن حضرت در برابر حکومت فساد یزید قیام نمی‌کرد، سکوت در برابر استکبار و زورگویان به صورت یک فرهنگ در می‌آمد.

وی ادامه داد: انحرافی که در آن زمان در جامعه مسلمین شکل گرفته بود، نیاز به اصلاح داشت و سیدالشهدا(ع) برای اصلاح این انحرافات دست به قیام زدند.

امام جمعه مشهد افزود: قیام حضرت اباعبدالله الحسین (ع) تنها متعلق به یک زمان و مکان نیست و تمام پهنه زندگانی امت اسلامی را در همه زمان‌ها و مکان‌ها شامل می‌شود، در روز عاشورا نه تنها شیعیان بلکه همه آزادی خواهان در سراسر دنیا به خاطر وقوع این حادثه غم بار عزادار هستند.

در ادامه این مراسم آیت‌الله علم‌الهدی مقتل‌خوانی کرد و سپس زیارت عاشورا و دعای امام حسین (ع) در این روز قرائت شد.

ذاکران و مدیحه‌سرایان نیز با ذکر مصیبت، فضایی روحانی را برای اندک زائران حاضر در حرم مطهر و میلیون مستمع پخش زنده این مراسم، ایجاد کردند.

سوگواران حسینی نماز ظهر و عصر عاشورا را نیز به یاد آخرین نماز سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به امامت آیت الله علم الهدی اقامه کردند.

در اقامه این نماز نیز خادمان آستان قدس رضوی با چینش خاص فرش‌ها، زمینه اجرای دستورالعمل‌های مصوب ستاد ملی مقابله با کرونا و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را فراهم کردند.