شناسهٔ خبر: 48983887 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

ادعای کاخ سفید درباره طالبان

«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در یک نشست خبری شامگاه سه‌شنبه تصریح کرد که آمریکا آگاه بوده ممکن است خروج نظامیان کشورش از افغانستان موجب شود طالبان، کنترل امور را در آن کشور به دست بگیرد.

صاحب‌خبر -

جیک سالیوان درباره اینکه بخش زیادی از سلاح‌های ساخت آمریکا اکنون به دستان طالبان افتاده گفت: «مطمئناً بخش زیادی از این سلاح‌ها به دستان طالبان افتاده و مشخصاً ما اینطور فکر نمی‌کنیم که آنها این سلاح‌ها را در فرودگاه به ما تحویل بدهند.»

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ادامه تصریح کرد آمریکا برای حصول اطمینان از انتقال ایمن شهروندان آمریکایی به فرودگاه کابل با طالبان همکاری می‌کند.

اداعای کاخ سفید درباره طالبان

سالیوان در پاسخ به سوال یک خبرنگار مبنی بر اینکه آمریکا چگونه می‌تواند بدون ایثارگری دنیا را رهبری کند گفت: «آمریکا ایثارگری‌های فراوانی در افغانستان انجام داد. ۲۴۸۸ آمریکایی‌ جانشان را از دست دادند و ده‌ها هزار نفر زخمی شدند.»

گروه طالبان یکشنبه (۱۵ اوت/۲۴ مردادماه) بعد از خروج «اشرف غنی»، رئیس‌جمهور سابق افغانستان وارد شهر کابل شد. وال‌استریت‌ژورنال، ورود نیروهای طالبان را به منزله خاتمه تلاش‌های ۲۰ ساله آمریکا و دیگر کشورهای غربی برای «بازسازی افغانستان به شکل یک دموکراسی مدرن» دانسته است.

«محمد نعیم»، یکی از سخنگویان طالبان به شبکه خبری الجزیره گفته که شکل حکومت جدید افغانستان به زودی مشخص خواهد شد. او همچنین گفت که طالبان به دنبال روابط صلح‌آمیز با کشورهای دیگر است.

آمریکا و کشورهای اروپایی از جمله فرانسه و آلمان گفته‌اند که قصد دارند شهروندانشان را از افغانستان خارج کنند. روسیه، ترکیه و چین گفته‌اند سفارتخانه‌هایشان را در افغانستان حفظ خواهند کرد.

«بن والاس»، وزیر دفاع انگلیس روز دوشنبه گفت ۶۰۰ چترباز برای کمک به تخلیه نظامیان انگلیسی و سایر شهروندان این کشور وارد کابل شده‌اند.

بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. این در حالی است که طی هفته‌های اخیر جنگ در افغانستان شدت گرفته و طالبان موفق شده‌اند بسیاری از مناطق افغانستان را به تصرف خود درآورند. 

ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.

نظر شما